CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: cutestars

KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)

  [Copy link]
Post time 4-4-2021 04:37 PM | Show all posts
Edited by dn_vision at 4-4-2021 08:25 PM
notM replied at 4-4-2021 03:37 AM
Kampung NI sama dengan Trans 7 kot...uols pergi ke minit 7:30 memang jelas dengar bunyi seruling ...

tq sharing..Memang viral kat sana psl kisah ni ramai giler yg hunter lokasi tu..


Tak silap kat sini belum ada lg youtuber malaysia buat content brkenaan criter ni



Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 4-4-2021 03:37 AM
Kampung NI sama dengan Trans 7 kot...uols pergi ke minit 7:30 memang jelas dengar bunyi seruling ...

Mak aih..seram plak.iols dengor seruling tu..
Cam.memanggil2 aje..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabar nak sambung baca
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 4-4-2021 06:37 PM
Mak aih..seram plak.iols dengor seruling tu..
Cam.memanggil2 aje..huhu

Berani nye kaka bukak...meolss tengok awal2 pun da ase merinding...tengok tem siang tau...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
malaygirl replied at 4-4-2021 01:29 PM
Kan. Nak menghabiskan 6 minggu tu rasanya macam 6 tahun

Yea la kaka...selama tu la ase takot, nyesal pun ade sebab duk situ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 4-4-2021 09:23 PM
Dekat situ ada papan tanda KKN...tapi xda la tulis KKN...cuma binaannya macam dibina oleh Anak-A ...

Nanpak cam something la tempatntu
Bila dia tunjuk awan nak.hujan bagai
Iols terikut rasa meremamng
Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 05:35 AM From the mobile phone | Show all posts
krimkraker replied at 4-4-2021 11:07 PM
Berani nye kaka bukak...meolss tengok awal2 pun da ase merinding...tengok tem siang tau...

Hahaha
Iols tengok time siang
Tak terasa sgt
Tapi bunyi seruling tu jelas uolsss...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 05:37 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 5-4-2021 12:47 AM
Meols dah jumpa lokasi tepat dalam Google maps....hihihi...sama macam dalam cerita tu.

Mmg desa bayu tu la ya?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 5-4-2021 05:35 AM
Hahaha
Iols tengok time siang
Tak terasa sgt

Kaka ni buat kite penasaran jea la...
Jari sibuk nak tekan button play...tapi telinge macam xsudi dengar...ahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
krimkraker replied at 5-4-2021 12:55 PM
Kaka ni buat kite penasaran jea la...
Jari sibuk nak tekan button play...tapi telinge macam xsudi ...

Uols mute kan aje
Kalau mute nampak.hutan2 la..
Nampak.tempat peninggalan katanya pernah dibina rumah bagai..
Siang2 ni nak tengok..tengok lah..hehe...
Nampak cam kebun jagung pung ada..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 5-4-2021 09:44 AM
Ye namanya Desa Bayu.

Air terjun Kat situ semua pangkalnya perkataan Bayu.

Uols describe ni iols terbayang2 perkampungan tu mcmana..
Cam kita balik ke zaman dulu gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:48 PM | Show all posts
tak sabar nak tau cite seterusnye....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:18 PM | Show all posts
notM replied at 5-4-2021 09:44 AM
Ye namanya Desa Bayu.

Air terjun Kat situ semua pangkalnya perkataan Bayu.

owh..maksudnya kat c2 mmga da penempatan..tepeklah gugel earth tu..dr tanya menerai..apo pun xdo
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 04:43 PM | Show all posts
krimkraker replied at 5-4-2021 12:55 PM
Kaka ni buat kite penasaran jea la...
Jari sibuk nak tekan button play...tapi telinge macam xsudi ...

Mcm sama je,jari2 nie pun da mula nk tekan button play tapi telinga bisik 'jgn ye....JGN'
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 5-4-2021 09:44 AM
Ye namanya Desa Bayu.

Air terjun Kat situ semua pangkalnya perkataan Bayu.

Rajin chuolss share info pasal KKN ni...chuolss da baca habis ke info ni sume? Bikin meolss pulak penasaran dengan setiap ayat chuolss taip....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ku menanti dgn penuh sabar , sambungan cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Chuolss baca mana...? Bole share link tak? Tt busy sangat kot...da 2 ari xde update...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt update please, xsabo neh nak baca kisah dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 5-4-2021 09:46 AM
Kawasan tu memang berawan je....Google Earth tahun 2011 tahun 2013.

Semua tertutup awam.

Baca post u neh trs rasa meremanggg...tepek kat cni blh x? Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 08:01 PM | Show all posts
kalau tak salah sini la Badai ngan Awan berguru ngan Wira Utama..tu pun lepas dapat nasihat Mud Buddhu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 08:06 AM GMT+8 , Processed in 0.078313 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list