CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: cutestars

KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)

  [Copy link]
Post time 5-4-2021 08:44 PM | Show all posts
Ala...uols dah spill the tea
terbantut TT nak sambung cerita.
TT dah merajuk ka?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari2 aku jenguk thread ni tunggu tt update. Huhu tt sambung lah cerita
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt smbg la lg. Aku mls tol nk cari kt twitter ke mane. Tgk kt utube da ade buat movie psl kkn ni tp belom lg tayang. Dr tahun lps da siap citenye. So meh la sambung
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 5-4-2021 07:55 PM
Baca Kat Twitter...masih Ada threda simpleman tu....Buku meols dah order tunggu sampai.

Eh bukan cite neh, tp trivia fact cite neh...yg mcm u google earth, maps mebi...tepek kt cni blh x...mcm best je.
Xnk bca kt twittr, i tggu @cutestar je
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 4-4-2021 07:36 PM
Youtuber channel Motivasi orang pertama jumpa lokasi Desa tu....

Ada yang speku yang tunjuk l ...

Memang cantek kwsn desa tu utk eco tourism, based on bideo yg ada bunyi seruling dari gua tu. Tp itulah kena ada prasarana betul2. Kalu x ramai la yg kena sorok jin mandi manda dkt candi mana2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
alibnmat replied at 5-4-2021 11:32 PM
Memang cantek kwsn desa tu utk eco tourism, based on bideo yg ada bunyi seruling dari gua tu. Tp i ...

Climate Pulau Jawa adalah Savannah...so memang cantik....Ada hutan Pine, Padang rumput..dll.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 5-4-2021 03:23 PM
Si Budi dan Widya ni dua2 muka dah 40an

Bila meols check Budi ni tamat SMA (Tingkatan 5) tahun 19 ...

Wwooowww...
Siap ada perjanjian bertulis ya antara mereka dan bapa bima tu...
Patutlah misteri betul kisah kkn ni.
Tak ada yang dibenarkan buka mulut.
Tapi kenapa ya sampai segitu sekali ??.

Om Hao kisah tanah jawa mesti tahu lokasi sebenar kejadian ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 08:05 AM | Show all posts
Felycya replied at 6-4-2021 06:26 AM
Wwooowww...
Siap ada perjanjian bertulis ya antara mereka dan bapa bima tu...
Patutlah misteri  ...

siap perjanjian betulis..pakai darah apa ke bagai..untuk tt saya dah nengok cite kkn desa penari tu..tp saya x faham masalhnya knp asik duk ingt..xleh tido mlm wei..terngiang2 gamelan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 08:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kancil92 replied at 6-4-2021 07:05 AM
siap perjanjian betulis..pakai darah apa ke bagai..untuk tt saya dah nengok cite kkn desa penari t ...

Cerita dia belum tayang kan ??.

I baru habis marathon video video eksplorasi lokasi kkn desa penari ni kat channel motivasi tu..

Channel tu dah lama menyepi...
Harap semuanya okay okay je lah...

Desa ni macam sengaja hendak dihapuskan apa sahaja tentangnya dari pengetahuan umum.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
notM replied at 4-4-2021 02:37 AM
Kampung NI sama dengan Trans 7 kot...uols pergi ke minit 7:30 memang jelas dengar bunyi seruling ...

I baru habis marathon semua video kkn penari kat channel ni...

Ada dengar suara wanita berbisik jelas sangat

" apa sih itu ?? "

Dengan

" Assalamualaikum "

I baru tahu pasal kkn penari ni dah jadi ketagih nak tengok and baca pasal semua kisah kkn penari ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:07 AM | Show all posts
Felycya replied at 6-4-2021 08:16 AM
Cerita dia belum tayang kan ??.

I baru habis marathon video video eksplorasi lokasi kkn desa pe ...

kat telegram dah ada...br dia upload smlm..chanel pa ntah..main search je
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:40 AM | Show all posts
alaaaaaa...mana TT ni....tak sabor nak tau cite seterusnye...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
krimkraker replied at 5-4-2021 12:55 PM
Kaka ni buat kite penasaran jea la...
Jari sibuk nak tekan button play...tapi telinge macam xsudi ...

hahaha sama la.. tekan play tp mcm ngeri2 je nak dengar
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Rapz replied at 5-4-2021 04:43 PM
Mcm sama je,jari2 nie pun da mula nk tekan button play tapi telinga bisik 'jgn ye....JGN'

Kan chuolss....risau terbawak2 ke mimpi...malam tadi tengah2 lena tetibe terasa muke kene jilat...terkejut meolss bile bukak mata...si anak bulus punye keje..sebelum2 ni xpnah pun kene camni...ingatkan hantu mai datang jilat...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
sunquick replied at 6-4-2021 09:40 AM
alaaaaaa...mana TT ni....tak sabor nak tau cite seterusnye...

Tula.. iolls hari  dok kesini je. Cepat la TT sambung..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:28 AM | Show all posts
Edited by jonedjonni at 6-4-2021 11:35 AM
notM replied at 5-4-2021 11:39 PM
Meols tunjuk dulu Peta Trans7 dengan Google maps yang meols jumpa...nanti meols tepek gambar Googl ...

thank you uols for the highlights... .. meols pun gigih buat search..khatam smpai habih dua2 versi.. widya dan nur... sbb tggu TT lambat update..hehe... tgkkan video trans tv tu...bagaikan terbayang balik perjalanan watak widya dengan ayu tu.. citer simplemen yang lain mcm gundik colo pun seram dan tragis jgk... kalau sesapa ada kumpul citer2 seram dari seberang ni... meh ler share... tapi kena bukak thread baru la kot.. takkn nak menumpang kat thread ni..hehe... dulu2 ada thread kisah misteri dari sarawak... pun best sgt... tapi dah lama tak update..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:47 AM | Show all posts
jonedjonni replied at 6-4-2021 11:28 AM
thank you uols for the highlights... .. meols pun gigih buat search..khatam smpai habih d ...

boleh bg link ke utk baca. cari simplemen xkuar pun....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 01:26 PM | Show all posts
maayi replied at 6-4-2021 11:47 AM
boleh bg link ke utk baca. cari simplemen xkuar pun....



aku tak reti nak bg link... tapi blh baca di sini.. tagar.id blogspot.. type tajuk tu horor kkn desa penari...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 01:28 PM | Show all posts
sorry...terbanyak pulak keluarnya... maaf ya
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 02:08 PM | Show all posts
sarah82 replied at 3-4-2021 09:36 PM
Aku faham perasaan widya ni bila sampai ke satu tempat.. Hati rasa gundah sangat2..dan bulu roma asy ...

Widya ni pelajar Malaysia atau kesemua pelajar yang terlibat dlm KKN ni adalah pelajar Indonesia?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 08:59 PM GMT+8 , Processed in 0.095603 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list