CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3355|Reply: 21

[Idea] Ways to overcome loneliness

  [Copy link]
Post time 18-3-2021 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Disebabkan pkp, sedikit sebanyak mesti bagi kesan dkt friendship dan relationship. How to overcome loneliness? How to stop being and feeling lonely?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2021 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
If you still feel lonely, get help!

BEFRIENDERS

Hotline numbers:
KL: 03-7956 8145 (24 hours)
Ipoh: 05-547 7933 (4pm to 11pm)
Penang: 04-281 5161 (3pm to midnight)
E-Mail: sam@befrienders.org.my
Website: https://www.befrienders.org.my/

Befrienders is a not-for-profit organisation providing emotional support 24 hours a day, 7 days a week, to people who are lonely, in distress, in despair, and having suicidal thoughts - without charge.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 06:33 PM | Show all posts
Wah...cam lagu Backstreet Boys ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 18-3-2021 06:33 PM
Wah...cam lagu Backstreet Boys ni

Wahh dia pun layan backstreet boys
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 06:39 PM | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 18-3-2021 05:35 PM
Wahh dia pun layan backstreet boys

Kakak bagi CD boybands, lady & latin singers...3 jam dengar dlm kereta...layannn...
Tepek le lirik tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 06:56 PM | Show all posts
Boring betul sejak tak boleh travel ni. Nak lepak mall dengan kawan-kawan pun sekarang terasa scary.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2021 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 18-3-2021 06:39 PM
Kakak bagi CD boybands, lady & latin singers...3 jam dengar dlm kereta...layannn...
Tepek le liri ...

Tepek mana plak lirikny hehehehe...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
cystmex replied at 18-3-2021 06:56 PM
Boring betul sejak tak boleh travel ni. Nak lepak mall dengan kawan-kawan pun sekarang terasa scary.

Boring giler kan... nak jumpa kwn pun alahai...terbantut..takpe cyst kumpul duit dulu nanti dah normal terus travel...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 07:11 PM | Show all posts
Amandaminaj96 replied at 18-3-2021 07:05 PM
Boring giler kan... nak jumpa kwn pun alahai...terbantut..takpe cyst kumpul duit dulu nanti dah no ...

tak sabar nak lepak dengan kawan kawan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-3-2021 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cystmex replied at 18-3-2021 07:11 PM
tak sabar nak lepak dengan kawan kawan

Cystmex ni mesti lom kahwin lagi ni... time bujang ni ler nak lepakk esok lusa kahwin x dpt dah hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 11:30 PM | Show all posts
Kalau lonely
selalu layan citer rom com or com c drama
pehtu bertambah tambah lonely
hahahaha!

pehtu nangis sesorang...
adeh...but manageable belom rasa pai tahap nak self harm lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 09:17 AM | Show all posts
seek someone you can talk to. someone yang boleh dengar and react to your story but not judging you. not someone yg 'aku pn tak tau nak ckp ape' cehhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
HoneyManjer replied at 18-3-2021 11:30 PM
Kalau lonely
selalu layan citer rom com or com c drama
pehtu bertambah tambah lonely

Ada org, even tgh rmi2 pun dia rasa lonely..susahkan kdg2 nak cari chemistry..sometimes dgn family sendiri pun takde chemistry..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sunnylicious replied at 19-3-2021 09:17 AM
seek someone you can talk to. someone yang boleh dengar and react to your story but not judging you. ...

Hi sunny! Yes betul tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan2 baik ku time PKP nie adalah Cik bunga n Cik sayur..pagi n petang wajib meeting dgn diorg walaupun aku sorang je jurucakapnya..xde la sunyi
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rasa sunyi cuba buat sesuatu aktiviti yang boleh alih rasa kesunyian tu. Contohnya berkebun. Walaupun duduk dalam rumah jenis bertingkat-tingkat cuba tanam pokok dalam pasu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Korang jugak boleh call kawan2 or family supaya korang ade seseorang yang boleh mendengar masalah korang. Kalau rasa macam malas nak kacau orang lain sangat cuba bela haiwan peliharaan seperti kucing. Melayan kerenah kucing ni umpama satu terapi bagi korang.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ntah..semua ada,family ada,rumah ada,tapi still lonely
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:15 AM | Show all posts
truememe replied at 30-7-2021 09:09 AM
Kenapa ntah..semua ada,family ada,rumah ada,tapi still lonely

cuba aktiviti rohani plak..isi dalaman
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2022 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tido.. baca forum
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:36 PM GMT+8 , Processed in 0.089493 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list