CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 10683|Reply: 132

New Mercedes C Class W206

[Copy link]
Post time 26-2-2021 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Just launched 23 Feb 2021 haritu... and since then.. i tak boleh tido mengigau dgn betapa gojes keta ni... bila open for booking ya? Please.. otai2... anyone know bila actually sampai Malaysia?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2021 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
I'm attaching youtube link here... hopefully its working... demn gorgeous!!!!!!!

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 03:31 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 27-2-2021 12:02 AM
I'm attaching youtube link here... hopefully its working... demn gorgeous!!!!!!!

Wahh navigator besar mcm Tesla
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2021 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 27-2-2021 07:51 AM
Heydidle replied at 27-2-2021 03:31 AM
Wahh navigator besar mcm Tesla


And more responsive than tesla's!!!!  I tengok review dalam youtube..

Cuma part engine tu i believe its same as the W205... tak byk improvement except for mild hybrid je for slight boost at certain acceleration, sbb nak address sluggish response masa tgh accelerate tu....

I hate plug in hybrid or EV.. like seriously hate it... nasib baik they still offer this ICE option
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
It will be in Malaysia 2022.

Still on 1.5 engine, hopefully it’s not sluggish mcm W205. 2020 amg line w205 guna engine 2.0
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2021 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 27-2-2021 11:33 PM
airisa replied at 27-2-2021 11:20 PM
It will be in Malaysia 2022.

Still on 1.5 engine, hopefully it’s not sluggish mcm W205. 2020 am ...


Dah book tadi C300 W206 hahahhaha... puas hati dah boleh tido lena...  Q3 2021 kata nya sampai.. asal nak amek GLC baru, tp the new generation GLC hujung 2022 atau early 2023 baru launch nangesssss...... sbb facelift GLC baru je keluar few months ago... nak order yg tu pun x dapekkkk waiting list jugaaaa.. might as well amek yang baru launch terus, dah alang2 menunggu penuh sabar kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 27-2-2021 11:29 PM
Dah book tadi C300 W206 hahahhaha... puas hati dah boleh tido lena...  Q3 2021 kata nya sampai.. ...

Utk kami rakyat marhein berapa la agaknya harga model ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-2-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmenjuyah replied at 27-2-2021 11:34 PM
Utk kami rakyat marhein berapa la agaknya harga model ni?

C200 252K... C300 294K.. tu price CKD... maybe first 500 unit CBU.. so tambah la 20k for CBU..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 27-2-2021 11:29 PM
Dah book tadi C300 W206 hahahhaha... puas hati dah boleh tido lena...  Q3 2021 kata nya sampai.. ...

Ok la tu .. Dah boleh tido lena..  btw dpt  6% plus 6% discount Tak?

Sabar menanti ya.

For my case, time is not on my side, sebab tu ambil last year.
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 12:50 PM | Show all posts
yea..Boleh la lawan  BMWG20,  dah nak masuk 2 taun dah model bm ni keluar.
Harga pun hampir2 sama utk 320i (CKD) dan 330i (CBU). Kalau model M340i (CKD) dah kira level lain dah.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-2-2021 02:25 PM
airisa replied at 28-2-2021 11:37 AM
Ok la tu .. Dah boleh tido lena..  btw dpt  6% plus 6% discount Tak?

Sabar menanti ya.


Dapat staff discount... discount slightly more than that,  sbb collab F1...

Oh you beli last year ya.. cantik juga version facelift tu... i dulu pakai W204 C250, byk prob sensor... pastu tukar crv... suka CRV ni sesuai bawak balik kg musim tengkujuh bulan 10, 11, 12 & januari.... merc ni manja sket, so sesuai la bawak long distance time bukan musim hujan... cam seram je nak harung banjir byk electronic parts... so keeping both bg tujuan long distance lah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
matseh replied at 28-2-2021 12:50 PM
yea..Boleh la lawan  BMWG20,  dah nak masuk 2 taun dah model bm ni keluar.
Harga pun hampir2 sama u ...

Kawan2 ramai lebih prefer beemer.. entah lah i tak minat sbb reliability issues je..  merc is nice, tp sesuai pakai 7-8 tahun je lepas tu kena tukar.. takleh simpan lama2 mcm keta japanese yg sgt reliable....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2021 02:26 PM
Kawan2 ramai lebih prefer beemer.. entah lah i tak minat sbb reliability issues je..  merc is nice ...

Memang ramai kwn2 yg pakai bmw.. tapi Ada 2 org my friends yg own both bmw & merc yg advice I to go for merc instead of bmw. Kata diorg, bmw ni manja sgt2 n sesuai utk org yg nak  tukar kete every 5 yrs. merc kurang sikit ragamnya. I rasa I will use this sampai pencen hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2021 02:12 PM
Dapat staff discount... discount slightly more than that,  sbb collab F1...

Oh you beli last ...

Crv memang nice & reliable .. it was my dream car jugak dulu but thinking of my parents, not suitable utk diorg, I settle for sedan. Sama gak aritu hati terpaut kat glc, but I choose c class instead.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 28-2-2021 06:20 PM
airisa replied at 28-2-2021 04:03 PM
Memang ramai kwn2 yg pakai bmw.. tapi Ada 2 org my friends yg own both bmw & merc yg advice I to g ...


Merc pun tak sesuai sgt as pencen car.. w204 tu hanjeng juga lepas 10 tahun... sbb byk sgt electronics and turbo.... sold that one on time.. hahaha

Yang ni pum target 10 tahun je max... tp loan 5 tahun je kot.. takut lah hutang lama2
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2021 06:19 PM
Merc pun tak sesuai sgt as pencen car.. w204 tu hanjeng juga lepas 10 tahun... sbb byk sgt elect ...

I took 9 yrs, pastu ambil mrta coverage. Sebabnya, I sayang nak keluarkan my cash savings. Lagi pun, dpt rate yg rendah for loan.Kira pi kira Mai, lagi untung ambil 9yrs
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2021 07:57 PM | Show all posts
airisa replied at 28-2-2021 06:26 PM
I took 9 yrs, pastu ambil mrta coverage. Sebabnya, I sayang nak keluarkan my cash savings. Lagi pu ...

ooo u amek loan bank... i amek loan company, lupa lah.... ada 2 pilihan je.. kalo 7 tahun 2.2%.. kalo 5 tahun 2% je... MRTA ni yang rumah tu ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2021 08:00 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 28-2-2021 08:03 PM
airisa replied at 28-2-2021 04:07 PM
Crv memang nice & reliable .. it was my dream car jugak dulu but thinking of my parents, not suita ...

actually.. you're right.. merc can last until 10 yrs, probably more, provided jaga elok2 lah, maintenance duration kena jaga.. and by 10th year, you must expect typical wear and tear on certain parts especially on the electronics... and kena fork out money for that..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-2-2021 07:57 PM
ooo u amek loan bank... i amek loan company, lupa lah.... ada 2 pilihan je.. kalo 7 tahun 2.2%.. k ...

Mrta mcm loan Rumah la .. u pay lumpsum premium, anything happens, insurance will cover your loan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-2-2021 09:34 PM | Show all posts
airisa replied at 28-2-2021 09:31 PM
Mrta mcm loan Rumah la .. u pay lumpsum premium, anything happens, insurance will cover your loan

oo skang mmg wajib amek kan insurance utk loan tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-6-2022 06:21 AM GMT+8 , Processed in 0.114842 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list