CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Xim

[Pelbagai] Apakah Pilihan Anda? Work From Home Atau Office?

[Copy link]
Post time 27-7-2021 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
WFO senang deep work..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
kes naik 17k menuju 20k ni iols prefer WFH dulu.. nanti dah reda, dah ramai ambik vaksin dan menuju Herd Immunity iols ok ja p kerja.

by the way iols Cikgu, Dan tentu seronok nak p sekolah jumpa anak murid, mengajar bersemuka

ni pdpr, makin lama makin kurang yang masuk kelas, sekolah iols bukan SBP.. atleast budak SBP ni depa takut kehadiran xpenuh (ni anak kawan iols punya cerita-kehadiran tak penuh, pentaksiran bilik darjah (PBD) akan terjejas)

budak skolah harian depa tak hairan sangat PBD ni. mungkin juga parent tak mampu beli data untuk online setiap hari.. tak semua mampu ada unifi atau apa apa service yg laju yg tentunya mahal bagi golongan B40
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Wfh mmg best tapi jarang dpt pluang....best sebab xpyah mekap n iron baju...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
I choose flexibility. Baru la tak boring. Tukar2 working environment
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 05:52 PM | Show all posts
Work from home tak kalut sangat pagi-pagi tapi stress sebab expectation tinggi. Meeting back to back pagi sampai petang...
Work in office serabut nak ngadap jam, tapi best jumpa kawan-kawan.
Selang seli ok kot. Selasa ngan khamis je masuk ofis.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:03 PM | Show all posts
i memang wfh since 1st day PKP, 18 Mar 2020 sampai la sekarang masih WFH
kadang2 suka, kadang2 boring giler kadang2 terperap sangat rasa

emosi bercampur2

tp sebenarnya, jimat banyak sangat
so better WFH until semua  ok la to resume as usual

sbb walau WFH, kerja2 sume berjalan lancar kerna kalau WFO pun
tetap 85% kerja harian tetap online based
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka WFH sebab i rasa banyak masa i boleh jimat dari terbuang semata nak bersiap untuk masuk office kihkih.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
work from office sbb kalo stress leh tgk movie kjap
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Wfh mmg dpt save budget but office is always the right place to work. If you kerja in off then balik boleh balik dgn tenang n forget all the work oklah but if blk also still kn buat kerja then wfh is the better choice.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ofis please, boleh rayau2
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
WFO definately the best choice.. rumah utk rehat cheq oi.!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila dah lama dok umah ni kje bnyak trgendala..bahagian admin x bole bnyk sgt wfh..tp bila da lama sht dok umah jd sronok rasa nk resign
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Wfh byk dugaan. Yg mana ada anak mmg tak boleh fokus kerja. Byk sgt kerja sampingan bila kat rumah. Tp bila nak pegi keeja rasa malas pulak. Rasa nak duduk rumah. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2021 10:55 AM | Show all posts
WIO + WFH. alternate pon okay.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2021 01:34 AM | Show all posts
amyfiq replied at 13-4-2021 11:02 PM
team leader la kejap2 panggil g tempat dia
padahal tanye bnda yg sama kalau kat umah dia call ai  ...

esoknya ko pergi ofis, team leader ko tak tanya ke kat ko
knp tak jawab call, Min Ho?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 24-9-2021 01:34 AM
esoknya ko pergi ofis, team leader ko tak tanya ke kat ko
knp tak jawab call, Min Ho?

tak pulak dia tanye hahahha
tu yg pelik tu kalau urgent mesti la dia tanye kaann
hampeehhh je
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2021 12:29 PM | Show all posts
amyfiq replied at 24-9-2021 11:21 PM
tak pulak dia tanye hahahha
tu yg pelik tu kalau urgent mesti la dia tanye kaann
hampeehhh je

confirm tak urgent.
saja nak menyusahkan kita.

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 05:40 PM | Show all posts
suweet replied at 14-4-2021 01:37 PM
Prefer keja kat office. Tak suka gabung tempat kerja dgn personal. Plus rumah I kecik

rumah I pun kecik gak, tinggal kat apartment.
bilik anak i, i jadikan tempat i buat kerja sb bilik dia ada komputer.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:16 AM | Show all posts
kalau sy prefer work from office ad keselesaan waktu bekerja..lepas tu dgn connection stabil dan semua benda yg diperlukan ad di office
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2022 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
WFH tapi suka pi opis…tapi klu kat rumah bileh hantar jemput anak sekolah…tapak hadap jem…berebut mrt/lrt….
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 03:28 PM GMT+8 , Processed in 2.466218 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list