CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Xim

[Pelbagai] Apakah Pilihan Anda? Work From Home Atau Office?

[Copy link]
Post time 14-3-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Pastu majikan pulak tak benarkan keluar rumah kalau waktu kerja ,sebab nya amanah , Tu yg payah tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut Kan hati lagi sanggup la kerja kat tempat kerja Dari rumah senang sikit fokus buat kerja jer Dari rumah .
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Wfh, sebab malas nak hadap orang, duduk dekat office pun loner jugak
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 05:32 PM | Show all posts
Actually more prefer WFO. Lebih mudah kalau melibatkan documents. Tak kan nak bawak balik file. Fasilities pun ada..nak photostat ke, scanning ke in bulk. Kalau di rumah terhad. Tapi kalau untuk avoid jangkitan C19 ni...lebih baik WFH lah. Sebab kita sendiri tak tahu colleague kita ni pergi mana, jumpa siapa & etc..nak always put on mask pun sesak dada...
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
i lagi prefer wfh maybe sbb takde org kacau i buat keje kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 10:48 AM | Show all posts
Xim replied at 24-1-2021 03:04 PM
Adoi...management tak tidur ke malam2 pun kacau staf?

Betul tu.
Management aku...sampai ari sabtu dan ahad pun buat kerja dari rumah.
Sabar je la.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 10:48 AM | Show all posts
amyfiq replied at 22-3-2021 10:27 PM
i lagi prefer wfh maybe sbb takde org kacau i buat keje kot

kalau kat ofis, sapa yg kacau ko buat kerja?
ke..ko tak buat kerja?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 10:51 AM | Show all posts
biskutkacang replied at 19-3-2021 05:32 PM
Actually more prefer WFO. Lebih mudah kalau melibatkan documents. Tak kan nak bawak balik file. Fasi ...

Betul, aku pun setuju.
Ni ink printer aku kat umah kerap je abih...sapa nak bayar tu?


Memang la kita takut dengan Covid 19, tapi aku rasa kalau kerja 3 kali seminggu tu pun dah kira ok.
Daripada ada yg tak dtg langsung, lepas tu gaji penuh.
Kat rumah pun, belum tentu buat kerja sepenuh masa.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 10:52 AM | Show all posts
Nanadjo replied at 19-3-2021 03:23 PM
Wfh, sebab malas nak hadap orang, duduk dekat office pun loner jugak

Ketepikan perasaan tu.
Kita buat kerja kita je.
Kita tak kacau orang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 10:56 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 25-1-2021 04:43 PM
Ada geng jugak....
I rasa mcm buang masa nak drive, parking kereta, turun naik lif kalau wfo... W ...

betul.
ada kawan i, tu dah le tak dtg ofis langsung, dapat gaji penuh
anak pulak tak hantar taska
ntah ya..ntah tidak taska tutup...(bagi alasan)

yang lain...kena pulak datang kerja hari-hari
hadap semua perkara tu
sabar je la
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 11:00 AM | Show all posts
epuepy replied at 24-1-2021 03:07 PM
Office. Fokus and tenang sikit. Xdela keje non stop mcm kt uma

penat aku beb
komputer dalam bilik
abih buat kerja, gi dapor
lepas tu email masuk, sambung balik buat kerja
lepas tu gi sambung dapor balik
ke hulu ke hilir aku
penat giler

kalau management bagi 2 kali WFO pun, aku kira dah kira ok
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 11:01 AM | Show all posts
soulskull replied at 24-1-2021 03:40 PM
I prefer work from office, kalau work from home memang boss expect kerja 24/7, padahal 8.30-5.30 mmg ...

Tau tak pe...kira diri dia je...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 11:05 AM | Show all posts
Xim replied at 24-1-2021 03:51 PM
Ramai juga ye kena keje 24/7....bertabahlah....kita pun tak berkira kos internet n elektrik pun da ...

kannnn...tau tak pe
tapi yg tak boleh blah tu...bila kita nak mohon cuti...tak bagi plak tu
letih beb walaupun kerja dari rumah
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 11:16 AM | Show all posts
soulskull replied at 24-1-2021 03:54 PM
Yep.. bertabahlah. Bersyukur masih ada kerja kan. And also team mates i sgt2 cooperative & hari2 c ...

u backup diaorang masa busy urus anak kat rumah tu maksudnya u ke yang kerja dari rumah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 12:19 PM | Show all posts
isseliparjepun replied at 24-1-2021 08:51 PM
I prefer mixed mode. PKP 1.0 memang WFH. Tapi start bulan 8 tahun lepas dah mixed mode. 2 atau 3 har ...

I agree with the mixed mode.

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 02:56 PM | Show all posts
Nnasda53 replied at 25-1-2021 10:17 AM
Wfo je skrg rasa lebih selesa tenang..keja boleh siap awal dan company pun bagi balik awal masa pkp  ...

wah bagusnya company balik awal kul 3..
management saya...tak ada dikiranya..tetap balik kul 5. keje setiap hari lak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 04:04 PM | Show all posts
234126 replied at 25-1-2021 02:32 AM
wio. Boleh focus dan kerja lagi efisyen

Wfh ni hanya seronok kalau diri tu bos blh control everyt ...

betul tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:08 PM | Show all posts
Lula2 replied at 25-1-2021 10:50 PM
I suka dua2 ikut mood i.
I suka wfo sebab ada kerusi dan meja yg besar dan selesa. Kt rumah ni meja ...

I TAK ADA workstation yg khusus.
guna komputer dlm bilik anak i, sakit2 belakang duk atas kusi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:13 PM | Show all posts
talia replied at 6-2-2021 03:41 AM
I suka kalau boleh both, in a week certain days wfh & the rest wfo. Sbb ada tasks yg lebih practical ...

hik hik hik
i kalau ketawa, dengar satu ofis
tak boleh satu ofis la dengan u ni...pasal u tak suka org memekak
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:14 PM | Show all posts
mykasut replied at 10-2-2021 12:11 AM
Saya suka wfo. Environment Lebih encouraging. Walaipun Sekarang WFH tapi boleh je gi ofis tapi masal ...

untungnya WFH, tapi tak pe la...sesekali gi ofis
tapi itulah kalau dah sedap WFH, maleh dah nak gi ofis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 05:37 PM GMT+8 , Processed in 0.073045 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list