CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Xim

[Pelbagai] Apakah Pilihan Anda? Work From Home Atau Office?

[Copy link]
Post time 24-6-2021 10:53 PM | Show all posts
iloveitmc replied at 24-6-2021 07:11 PM
haha actually malaysia thun ni mmg nk shut down 3g dah. so spe2 yg still guna telco 3g tu elok tuk ...

tapi kampung aku line 3g lagi laju dari 4g
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 07:44 PM | Show all posts
historiakita replied at 24-6-2021 10:51 PM
pastu nanti simcard tu tukar cemana? kiranya kena pergi celcom center jugak la?

tkyah pergi celcom center. even dh penah daftar or belum, boleh je apply by website.

lagipun ikut plan, kita siap boleh dpt free phone. apa tunggu lagi sis


Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 08:15 PM | Show all posts
historiakita replied at 24-6-2021 10:53 PM
tapi kampung aku line 3g lagi laju dari 4g

actually 3g ni nak shut down dah kat malaysia tau. so mmg kena tukrr jgk and 4g nnti akan lagi laju line dia

mungkin skrg akan ada gangguan sbb masih on fixing


Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 10:17 PM | Show all posts
iloveitmc replied at 25-6-2021 08:15 PM
actually 3g ni nak shut down dah kat malaysia tau. so mmg kena tukrr jgk and 4g nnti akan lagi laj ...

aku memang plan nak tukar pun tapi tu lah, harap betul betul laju lah lepas semua telco dah upgrade nanti
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 10:20 PM | Show all posts
betttterlife88 replied at 25-6-2021 07:44 PM
tkyah pergi celcom center. even dh penah daftar or belum, boleh je apply by website.

lagipun i ...

nanti aku nak usha telco lain offer apa and buat decision which one is the best
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 10:24 PM | Show all posts
historiakita replied at 25-6-2021 10:17 PM
aku memang plan nak tukar pun tapi tu lah, harap betul betul laju lah lepas semua telco dah upgrad ...

saja nak cakap kerajaan kita ni suka janji manis huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2021 10:26 PM | Show all posts
historiakita replied at 25-6-2021 10:20 PM
nanti aku nak usha telco lain offer apa and buat decision which one is the best

offer diorang tu semua nak tarik customer je, tapi line sama je tersekat sekat
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2021 09:50 PM | Show all posts
historiakita replied at 25-6-2021 10:17 PM
aku memang plan nak tukar pun tapi tu lah, harap betul betul laju lah lepas semua telco dah upgrad ...

kalau aku mmg suggest celcom la sbb tgk ramai dah yg guna celcom. lagipun kau boleh dpt sim tu free je

takdela nak kena bayr itu la bayar ini la. mudah je


Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2021 09:57 PM | Show all posts
historiakita replied at 25-6-2021 10:20 PM
nanti aku nak usha telco lain offer apa and buat decision which one is the best

haha bagus, aku pun baru baru guna celcom ni ok jee takde masalah internet lambat even 3g dulu. tpi yg penting jgn lupa share berita celcom jendela ni kat fam tau, mana tau la sama sama guna internet 4g kan.. lagi best hihi. selamat mengguna..


Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 12:13 AM | Show all posts
Ahkak sejenis yg suka buat kerja kat ofis. Idokla serabut dgn anak2, kerja rumah. Akhak sejenis senang distracted. Mula la time tu nk kemas dapur la, scrub jamban la. Hehe... Plus, otak ahkak mmg dari azali dh set, rumah tempat utk merehatkan otak dan menglaghakan diri. Kalo lbh nk buat kerja2 no brainer jah. Kalo bwk kerja blk rumah, punya la struggle nk buat. Alih2 bwk blk ofis pn idok siap2 lg. Huhu...

Itu la pilihan ahkak. Lain org lain preferancenya. Gitula hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 04:16 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 27-6-2021 04:24 PM

iols suka WFH... tp bukan WFH kerja office 8-5, masa Feb 2020 - April 2021, iols WFH office, mmg stress sbb makin byk keje, tmasuk weekends, malam pun meeting orang dah tak respect my family time, yang penting depa dpt meeting... iols lebih suka business & consultancy from home.. flexible time.. keluar rumah utk meet clients and business partners je.. kadang2 lawat tapak.. tp keje2 business, consultancy ni bukan lah ada fixed salary mcm makan gaji sblm ni... bila time settle project sign MOU, dpt la bonus kaw2, mengalah kan total income setahun gaji full time job pun pernah dpt...  tp nak gini kena disiplin & pandai manage expenses and reinvest duit yang dapat tu..

sebelum i quit my full time office job, i dah tutup semua loan.. takde loan kereta, takde loan rumah (sold my landed house in 2020), takde loan bisnes... mmg kena reduce montly commitment supaya senang nak manage financial lepas retire full time office job.... commitment bulanan cuma expenses (i monitor dgn 1 CC for spending je), phone bill, forced saving (hibah, retirement funds) & insurance... itu aje

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2021 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Work from ofis.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
WFH boley masak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 10:14 AM | Show all posts
tak suka la work from home.. nasib baik boleh pergi office
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Wfh.senang nak urus anak2.tapi kalau dua bln tak keluar rumah, sakit jiwala jugak
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 01:31 PM | Show all posts
aku lebih selesa WFO ..
maybe sbb keja aku susah nak setelkan kat rumah
kat ofis tenang... kalau kt rumah..mcm2 gangguan..
silap2 satu keja pn tak jadi.. huu
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka WFH kalau anak2 pergi kindy. Kalau tak, lebih prefer WFO.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 24-1-2021 05:40 PM
Dulu Xim suka WFH sbb malas nak tempuh jammed....pastu nak masuk 2.0 tetibe ubah fikiran,tapi tak  ...

WFO jgk best. Duk umah lame lame pun stress. Kalau sekejap sekejap je WFH takpe. Tapi klu smpai berbulan2 pening kepalaaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Prefer wfo... wfh menyebabkan kerja I jd double trouble
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Wfh lg best, tak payah nk siap2 bagai… klau ada virtual meeting just siap muka skit sbyk pas tu sarung blazer abis citer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 12:42 PM GMT+8 , Processed in 0.084210 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list