CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Xim

[Pelbagai] Apakah Pilihan Anda? Work From Home Atau Office?

[Copy link]
Post time 12-4-2021 05:19 PM | Show all posts
duricinta replied at 25-2-2021 10:32 PM
I suka wfh x yh bersiap2 iron baju nak redah jem bagai..tp masalh wfh ni x bole nak fokus skjp nk ma ...

dulu ada kawan kat grup ckp..makan gaji buta la sapa yg tak buat kerja tu...
sekali...dia WFH langsung tak dtg ofis, yg lain rotate  2/3 kali seminggu
so sapa la yg makan gaji buta tu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-4-2021 05:20 PM | Show all posts
Guli replied at 14-3-2021 11:01 AM
Satu benda Yang Aku tak suka tentang kerja kat rumah macam ...Capaian internet kadang2 lembab pastu  ...

hehehe, tau tak pe.
anak I siap kuar bilik lepas abih kelas online...
ari  ni ibu masak apa?
cheh...aku bagai nak pengsan...buat dua kerja
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 05:21 PM | Show all posts
Guli replied at 14-3-2021 11:02 AM
Pastu majikan pulak tak benarkan keluar rumah kalau waktu kerja ,sebab nya amanah , Tu yg payah tu

ha ah.
kalau ko kuar pun, mesti ko rasa tak selesa..mana idaknya
kang kejap2 wasap, mintak itu ini...
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 12-4-2021 10:48 AM
kalau kat ofis, sapa yg kacau ko buat kerja?
ke..ko tak buat kerja?

team leader la kejap2 panggil g tempat dia
padahal tanye bnda yg sama kalau kat umah dia call ai tak jawab
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 01:37 PM | Show all posts
Prefer keja kat office. Tak suka gabung tempat kerja dgn personal. Plus rumah I kecik
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
wfh rasa tak menjiwai sepenuhnya keja.. bila berada di rumah ni, secara auto kepala , kaki, tangan gataaal je nak buat keja rumah .. nak bekemas, nak berkempen segala benda
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 01:20 AM | Show all posts
WFH mmg banyk masa trluang and sgt2 jimat duit but smpai satu tahap dh bosan sbb x jumpa org tu je... rasa work from maybe 1 2 bulan ja okay lama2 dah bosan hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ofis...kat umah byk sgt gangguan, ada ja benda nk buat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 ok jer..umah boleh ..opis pun bole.cuma di saat Covid mengganas tu pilihan tu lebih kpd WFH la
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 07:09 PM | Show all posts
kalau sbb skrg ni kan.. mmg pilih dduk rmah la, x dan nk pegi opis. haa nanti cari penyakit jee
jimat pon ye jgk ddk rmah
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 07:12 PM | Show all posts
aq lgi suka gi ofis la aku rs sbb internet rumah aku ni mcm x kena.. kadang nk log in meeting pun amik 15 minit nk load. mmg kena ready 1 jam before meeting.. enth pape la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pilih WFH. Kerja ofis siap, kerja rumah pun settle, jimat masa, jimat duit dok rumah
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 07:41 PM | Show all posts
lavieenrose replied at 22-6-2021 07:28 PM
Aku pilih WFH. Kerja ofis siap, kerja rumah pun settle, jimat masa, jimat duit dok rumah

seriousla.. line kat rumah ko ok ke? sbb aku mcm lembab sikit la.

taktau camne nak fix dah. aku guna pelan sebulan je tapi pun siput gakk..


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 07:45 PM | Show all posts
apekcool replied at 23-6-2021 07:41 PM
seriousla.. line kat rumah ko ok ke? sbb aku mcm lembab sikit la.

taktau camne nak fix dah. ak ...

nak tanya la dulu, kau masih guna 3g ke? sbb kalau ye, mmg masa untuk upgrade dah bro. ni skrg malaysia nak upgrade semua telco ke 4g ni


Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 09:46 PM | Show all posts
iloveitmc replied at 23-6-2021 07:45 PM
nak tanya la dulu, kau masih guna 3g ke? sbb kalau ye, mmg masa untuk upgrade dah bro. ni skrg mal ...

patutnya negara kita dah lama upgrade ke 4g, negara lain dah siap pakai 5g dah
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 09:48 PM | Show all posts
historiakita replied at 23-6-2021 09:46 PM
patutnya negara kita dah lama upgrade ke 4g, negara lain dah siap pakai 5g dah

4g pun kelaut ada hati nak buat 5g haha lamberttt lagi kerajaan kita nak buat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-6-2021 07:11 PM | Show all posts
historiakita replied at 23-6-2021 09:46 PM
patutnya negara kita dah lama upgrade ke 4g, negara lain dah siap pakai 5g dah

haha actually malaysia thun ni mmg nk shut down 3g dah. so spe2 yg still guna telco 3g tu elok tukar la sblum terlambat.

aku guna celcom cpt je procedure dia tau..


Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 07:18 PM | Show all posts
iloveitmc replied at 24-6-2021 07:11 PM
haha actually malaysia thun ni mmg nk shut down 3g dah. so spe2 yg still guna telco 3g tu elok tuk ...

aku setuju gila ngn sis ni. nasibla aku mmg dh lme guna celcom, tinggal gi kat web dia je pastu mmg terus boleh proceed.
line pun lagi baik dri dulu. cantikkkk


Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 10:48 PM | Show all posts
Edited by gwenbae at 30-6-2021 11:38 AM

semua telco n tenet msia bodoh..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 10:51 PM | Show all posts
betttterlife88 replied at 24-6-2021 07:18 PM
aku setuju gila ngn sis ni. nasibla aku mmg dh lme guna celcom, tinggal gi kat web dia je pastu mm ...

pastu nanti simcard tu tukar cemana? kiranya kena pergi celcom center jugak la?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 07:23 AM GMT+8 , Processed in 0.082632 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list