CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Xim

[Pelbagai] Apakah Pilihan Anda? Work From Home Atau Office?

[Copy link]
Post time 25-1-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 25-1-2021 12:20 AM
Kita gang...kalo wfo..mampuih la pkl 6 ptg bos call tanya mcm2 kita dok otw...camno nak buka lapto ...

Ada geng jugak....
I rasa mcm buang masa nak drive, parking kereta, turun naik lif kalau wfo... Walaupun tak redah jammed dan tak bersesak dalam train...

Kalau wfo ni...dah balik rumah mmg takde la nak buka balik laptop... Kalau wfh pun sama, habis waktu kerja malas i nak buka balik laptop....i siap simpan lagi dalam beg hihihi...kecuali betul2 urgent mcm nak kejar deadline, yg ni mmg kena la buat ....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 24-1-2021 02:57 PM
Prefer WFO.. Kalau WFH, waktu kerja dah jd 24/7.. Kadang siap ada meeting lg smp jejak tgh malam..

Couldn't agree more.....so trueeee
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Prefer wfh. Biasanya 5 sharp mmg logout dari kerja. Cuma kadang2 terpaksa meeting mlm2 tapi bukan selalu. Mlm ni pun ada meeting 10.30-11.00pm. Meeting sambil terbaring pun takper sebab sebab bukan video call.
Yg penting stay at home.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 10:02 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 25-1-2021 04:43 PM
Ada geng jugak....
I rasa mcm buang masa nak drive, parking kereta, turun naik lif kalau wfo... W ...

kalo wfo..balik ptg mcm abis bateri dah...banyak kali le dapur tak berasap...haha..kalo wfh ni takkan hari2 nak grab/panda..bosan jgk..kita msk le apa yg ada..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt kan diskaun bil letrik dan 1gb internet free tu dah dapat dr tahun lepas? Tt tak perasan kaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka dua2 ikut mood i.
I suka wfo sebab ada kerusi dan meja yg besar dan selesa. Kt rumah ni meja i kecik dan kerusi tak sedap nak duduk lama2.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Work in office can social meh,
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2021 10:23 AM | Show all posts
mco 1.0 march-dec 2020 WFH.. 1-3 month mmg okay.. enjoy.. lepas tu start burn out.. haha then after raya on and off masuk WFH and WFO... 2021 dah WFO...

ada pro and cons! apapun thankful masih ada kerja.. hehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-2-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka dua2. WFO semua kemudahan ada senang buat keje & bole bersosial. WFH bole tenang2 kt umah  
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2021 03:41 AM From the mobile phone | Show all posts
I suka kalau boleh both, in a week certain days wfh & the rest wfo. Sbb ada tasks yg lebih practical buat di office. Tp i tak suka time colleagues memekak, bingit...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2021 05:03 PM | Show all posts
dulu suka berangan wfh kan best, tp bila kena wfh ni baru sedar wfo lg syok. boleh social ada time break ada time kerja. wfh kerja all the time. boring. rasa otak non stop kerja. atleast klu wfo shut down laptop terus bye bye everything see u tomorrow
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2021 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya suka wfo. Environment Lebih encouraging. Walaipun Sekarang WFH tapi boleh je gi ofis tapi masalahnya malas betul nak bersiap pagi2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 25-1-2021 10:47 PM
Tt kan diskaun bil letrik dan 1gb internet free tu dah dapat dr tahun lepas? Tt tak perasan kaa

Haah betul....tapi rasannya 1GB tak cukup kalau meeting online....haritu 1st day PKP kali kedua, sampai 5GB sehari....tak tau la ape yg byk sgt tu....PKP kalini takde 1GB free kan?mcm ada announce ada free tp snyp je....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Lula2 replied at 25-1-2021 10:50 PM
I suka dua2 ikut mood i.
I suka wfo sebab ada kerusi dan meja yg besar dan selesa. Kt rumah ni meja ...

Betul....meja kecik...sakit plak pinggang kerusi tak sama kat opis...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2021 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
babysolaris replied at 31-1-2021 10:23 AM
mco 1.0 march-dec 2020 WFH.. 1-3 month mmg okay.. enjoy.. lepas tu start burn out.. haha then after  ...

Betul....kt pun takde pilihan selain teruskan....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-2-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mawaria replied at 8-2-2021 05:03 PM
dulu suka berangan wfh kan best, tp bila kena wfh ni baru sedar wfo lg syok. boleh social ada time b ...

Tu la....WFH kalini rasa stress betul....hrp2 ada hikmah la di sebaliknya....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-2-2021 11:36 PM | Show all posts
I essential.. so mmg masuk opis..  Tp sbb keje syif x la rasa sgt.. bkn everyday dtg opis..   I suka sbb blh bersosial dgn team.. Xla tepu duduk rumah ja.. Balance la.. Ada masa kt rumah, ada masa kt ofis.

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
I suka wfh x yh bersiap2 iron baju nak redah jem bagai..tp masalh wfh ni x bole nak fokus skjp nk masak nk tgk2 kn kelas online anak, kdg2 rasa mcm mkn gaji buta plak, berkat ke x gaji iols ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Satu benda Yang Aku tak suka tentang kerja kat rumah macam ...Capaian internet kadang2 lembab pastu duduk kat rumah kena masak la basuh baju la rutin Di rumah jadi dua kerja pulak
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Pastu majikan pulak tak benarkan keluar rumah kalau waktu kerja ,sebab nya amanah , Tu yg payah tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 08:55 AM GMT+8 , Processed in 0.089388 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list