CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Xim

[Pelbagai] Apakah Pilihan Anda? Work From Home Atau Office?

[Copy link]
 Author| Post time 24-1-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
meah_kelabu replied at 24-1-2021 05:01 PM
honestly suka wfo tapi malas nk bngun pagi siap2. haha
kalo wfh mane dapatnye nk focus dgn nk kene  ...

Same la dulu...PKP 1.0 brsiap lmbt sket....tp stay keje sampai mlm sket la pastu....PKP 2.0 dah follow je actual working hour...azam baru...hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 24-1-2021 05:31 PM
My bos jenis active memalam.. Especially bila anak2 dia dah tidur.. Then dia start la active.. Was ...

Hahaha yg last tu good idea....dah malam mmg minda nak rehat je....x rasa dah nak meeting2 lg....
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
I sorang je ke prefer WFH?
Walaupun WFH, i tetap bangun awal macam nak pergi office....
Siapkan breakfast dan masak lunch.
8.30am kadang2 terbabas sampai pukul 9am juga i baru start tengok laptop, email, dan apa yang patut la....
Meeting pun selalu start at 9am or 9.30am atau lewat lagi...
Kalau meeting terbabas sampai pukul 1pm lebih, sambil meeting i makan
Turn OFF video & mute, bagi alasan line tak stabil/clear kalau buk video ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 07:48 PM | Show all posts
sis teringin bergilir WFO dan WFH sebab anak tengah bergilir hari tadika. pening sis nk cari pengasuh ganti minggu depan ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2021 08:00 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 24-1-2021 05:45 PM
I sorang je ke prefer WFH?
Walaupun WFH, i tetap bangun awal macam nak pergi office....
Siapkan br ...

Ade je tu vote WFH....cuma tak komen kat sini je....hehe....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-1-2021 08:01 PM | Show all posts
t_hahahaha replied at 24-1-2021 07:48 PM
sis teringin bergilir WFO dan WFH sebab anak tengah bergilir hari tadika. pening sis nk cari pengasu ...

Skrg ni WFH ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
I prefer mixed mode. PKP 1.0 memang WFH. Tapi start bulan 8 tahun lepas dah mixed mode. 2 atau 3 hari office, bakinya bekerja dari rumah. I ada masa cukup tengok anak-anak belajar depan mata, sambil tu siapkan kerja kerja I jugak, biasanya pukul 6pm I dah berhenti buat kerja dan tumpukan pada family pulak. Bila WFH, I tak rushing nak prepare bekal makanan pagi pagi. Waktu turn I pergi office, I prepare extra food untuk officemate yang sama sama turn. WFH ni flexible pada I, untuk isteri, boleh la menyambil nyambil buat house chores. Duit minyak and tol pun tak keluar banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Office, sebab boleh focus. Wfh sudahnya membuta. Kerja satu apa tak siap.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 11:29 PM | Show all posts

work from office
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 11:38 PM | Show all posts
Xim replied at 24-1-2021 08:00 PM
Ade je tu vote WFH....cuma tak komen kat sini je....hehe....

i la tu yg vote....
tadi vote dulu baru post komen
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Momod tambah lg satu... not working lol:
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Wfh sbb anak hntr..xyah terkejar2 mase nk masuk ofis..rilek2 sjaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 24-1-2021 05:45 PM
I sorang je ke prefer WFH?
Walaupun WFH, i tetap bangun awal macam nak pergi office....
Siapkan br ...

Kita gang...kalo wfo..mampuih la pkl 6 ptg bos call tanya mcm2 kita dok otw...camno nak buka laptop?kalo sampai rumah pun dekat pkl 7...ponat dah..tak larat jari nak tekan button on tu...
Ini wfh ...pkl 6 tu boleh la maaf lagik iols ngk data apa bos nak...kalo dah malam tu...sori bos kecuali dia urgent giler la...
Tools seme ada laptop...tak pandai set up...pandai2kan la belajar skit kan..yg penting ada high speed unlimited internet.time balik kampung ritu terketor rs...yg unlimited speed mcm siput..yg high speed data..kira by data usage.kalo betul buat keje agaknya...3-4 hari mau abis 40gb tu..leisure n keje la...
Cuma lunch hour la..ngk la kalo ditakdirkan meeting dekat lunch break tu..terpaksa la order je la..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 01:10 AM From the mobile phone | Show all posts
I nak work in office sebab tak tahan internet slow.. Bila connect server ofis, selalu sangat disconnected.. Stress betul.. Kerja yang bole siap cepat jadi lambat bila work from home.. Akibatnya masa kerja jadi panjang..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 02:32 AM From the mobile phone | Show all posts
wio. Boleh focus dan kerja lagi efisyen

Wfh ni hanya seronok kalau diri tu bos blh control everything ikut timing sendiri kalau bukan seorang bos mmg jadi mangsa je lah kena standby 24 jam ikut suka hati diorang je nak kulikan. takdenye nak ikut working hours.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 04:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Wfh sbb i introvert.. tp xjumpa manusia lain la pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Keje iols mmg kena work in opis, tapi kalau iols ngajar, iols suka work from home.
Kalau voley work from home segala kerja opis, iols tingin work from home semata2. Tapi itu tak mungkin utk pkp 2.0 la ni sbb data sumer kat opis, takleh bawa kluar. Laif goes on, giteww..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 10:17 AM | Show all posts
Wfo je skrg rasa lebih selesa tenang..keja boleh siap awal dan company pun bagi balik awal masa pkp ni.8am-3pm.Siapa yang tak siap keja balik mcm biasa je 5pm.
Sblm ni wfh mmg masa keja jadi panjang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Wfb je.
Work from bed
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2021 02:34 PM | Show all posts
dua dua ada pro n cons

tapi bila dah lama WFH ni, produktivity tu kurang.
sebab kita bersosial secara maya

once in a while, kalau boleh masuk office, at least hilang stress tu
boleh jumpa colleague, sembang2, semangat tu datang la balik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-5-2022 02:28 PM GMT+8 , Processed in 0.075914 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list