CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123
Return to list New
Author: R2D2

Attached Images ada problem ?

[Copy link]
Post time 21-7-2021 06:21 AM | Show all posts
R2D2 replied at 9-7-2021 07:55 AM
memang kekadang berlaku lagi isu ni
cuma leceh sikit kalau guna hp
sebab tak dpt guna link tu uplo ...
Boleh guna link ni :

https://mv1.cari.com.my/forum.php


https://mv2.cari.com.my/forum.php


https://mv3.cari.com.my/forum.php




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:28 AM | Show all posts
xpdckelate replied at 9-7-2021 07:25 AM
Bila ye nak selesai masalah upload image from pc to forum kat CI nak settle ni.

Hanya boleh inser ...
Boleh guna cara ni juga ... selain cara guna link kat atas


Buang "1" ...

xpdc23.jpg


guna "mforum.cari.com.my" saja
xpdc24.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 06:29 AM | Show all posts
ipes2 replied at 10-4-2021 11:58 PM
no, masih belum boleh didalam board perubatan
sy tak sure if its anything to do with plug-in exte ...
ada links dan gambar2 kat atas ...

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2021 07:57 AM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-7-2021 06:28 AM
Boleh guna cara ni juga ... selain cara guna link kat atas

ok bagus fc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2021 04:40 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 21-7-2021 06:28 AM
Boleh guna cara ni juga ... selain cara guna link kat atas

tadi masa nak buat attachment dlm Board Tular
berdepan dgn isu ni
tak boleh nak upload attachment
button jadi grey
bila teringat tips ni
tukar mforum ke mforum1
dah berjaya upload

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 04:42 PM | Show all posts
R2D2 replied at 27-7-2021 04:40 PM
tadi masa nak buat attachment dlm Board Tular
berdepan dgn isu ni
tak boleh nak upload attachmen ...
FC guna cara tu jer dulu buat masa ni ...



Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 05:41 AM | Show all posts
lama dah nak update ... asyik lupa ...

sekarang dah boleh upload gambar cara biasa ... Thanks @Admin6 dan IT  

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 15-9-2021 05:41 AM
lama dah nak update ... asyik lupa ...

sekarang dah boleh upload gambar cara biasa ... Thanks @Admi ...

Mcm mana tu fc?
Iol try tadi x boleh pun...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2021 02:04 AM | Show all posts
krustykrab replied at 16-10-2021 11:52 PM
Mcm mana tu fc?
Iol try tadi x boleh pun...
Maaf ... cara diatas tu sebenar nya untuk sistem CARI yang lama ...
selepas update yang baru ni ... cara tu dah tak boleh guna.

Tapi sblom ni juga FC ada tunjuk cara lain untuk selesaikan masalah ni buat sementara :

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=545358&page=97#pid73210389


cara nya sama macam dulu2 ... guna photobucket ... tapi dah berbayar sekarang ni ...

Guna link ni :
https://imgbb.com/  


Upload gambar kat situ ... ambik link dan upload kat sini cam biasa


Cara detail ada FC tunjuk kat link atas tu post 1938




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2021 02:14 AM | Show all posts
krustykrab replied at 16-10-2021 11:52 PM
Mcm mana tu fc?
Iol try tadi x boleh pun...
ok sini lebih detail FC terangkan :

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1268541&page=2#pid73213459


post 30


Untuk yang guna henpon ...
guna versi desktop

piliih link : BBCode Full Link

ambik code tu dan tepek terus ... tak yah klik2 lagi icon IMAGE tu ...

Untuk yang guna PC / Lappy

Pilih : DIRECT LINK
pastu copy paste kat icon IMAGE cam biasa


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2021 07:20 AM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 17-10-2021 02:14 AM
ok sini lebih detail FC terangkan :

https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1268541&pag ...

Ok, tq FC..

Dah boleh...tp kna guna cara paling bodo- tukar ke pc mode...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
https://ibb.co/N1rKxyV
https://ibb.co/Mc41qkD
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Apehal takleh tepek gambar? Kata upload kat bblink
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 09:59 PM | Show all posts
Edited by trunks at 18-10-2021 10:01 PM

klik kanan gambar dan copy image address



baru paste ke 'image link' dalam reply post


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:54 PM GMT+8 , Processed in 0.092501 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list