CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: R2D2

Attached Images ada problem ?

[Copy link]
Post time 6-4-2021 02:30 PM | Show all posts
trunks replied at 6-4-2021 10:02 AM
kena report Admin kot,mungkin ter disabled mana2 setting,sebab nampaknya
board lain macam ok bole ...
sini ok jer ...

2021-04-06_14-29-00.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 02:48 PM | Show all posts
trunks replied at 6-4-2021 10:02 AM
kena report Admin kot,mungkin ter disabled mana2 setting,sebab nampaknya
board lain macam ok bole ...
Borneo dan memana sub Board lain bukan bawah Board SEMASA ... semua ok...
2021-04-06_14-31-30.jpg



PERUBATAN bawah SEMASA ... tak boleh ...
2021-04-06_14-33-33.jpg


KONGSI TULAR bawah SEMASA ...tak boleh ...
2021-04-06_14-37-48.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 02:51 PM | Show all posts
trunks replied at 6-4-2021 10:02 AM
kena report Admin kot,mungkin ter disabled mana2 setting,sebab nampaknya
board lain macam ok bole ...
kena report Admin kot
Ada d bincangkan dengan Admin dalam Group wasap Smod aritu ... abang @ipes2  pun ada mengadu sebab Perubatan tak boleh Upload image ...
@admin6  kata nanti2 dia tengok2 kan ...





update- baru test dalam board isu semasa,boleh upload gambar
masih tak dapat macam gambar kat atas ...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 02:54 PM | Show all posts
kat Board PERISTIWA ...

semua boleh ...
ni sub board : Peristiwa dunia , Mitos & Sejarah ... boleh jer

2021-04-06_14-52-09.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-4-2021 03:04 PM | Show all posts
minggu lepas board CI pun ada balik isu ni
tak sampai sejam
dah OK

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 05:08 AM | Show all posts
Edited by trunks at 11-4-2021 12:44 AM

update- setakat pukul 5 pagi ini saya sudah buat test server forum Cari. yang mana

kalau korang terlogin dan browse forum dan terguna server   mforum1.cari.com.my

,tak nampak button nak upload gambar itu.jadi setakat ini,korang cubalah guna

server ke dua,  https://mforum2.cari.com.my/     atau server    https://mforum.cari.com.my/   
button upload akan nampak.


ini 3 board saya sudah test. under  board Semasa

MFORUM1  CI  TAK  BLH UPLOD.png

CI MFORUM 2 ADA BUTTON UPLOD.png

board  kongsi Tular

MFORUM 1 KONGSI TULAR XDE BUTTIN UPLOD.png
MFORUM 2 KONGSI TULAR ADA BUTTON UPLOD.png

board perubatan

BOD PERUBATAN XDE BUTTON UPLOD MFORUM 1.png
MFORUM 2 ADA BUTTON UPLOD.png



Comments

tacang upahan kepada trunks kerana jaga IT issues dalam forum ini walaupun busy in real life  Post time 10-4-2021 11:47 PM

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:46 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 6-4-2021 02:51 PM
Ada d bincangkan dengan Admin dalam Group wasap Smod aritu ... abang @ipes2  pun ada mengadu sebab  ...

ya masih belum dapat
jadi sy bukak thread kat mana tah dan simpan pics kat situ
lalu bila dah mausk dlm thread tu, sy boleh pulak copy-paste ke thread lain

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:48 PM | Show all posts
trunks replied at 9-4-2021 05:08 AM
update- setakat pukul 5 pagi ini saya sudah buat test server forum Cari. yang mana

kalau korang t ...

tacang upahan kepada trunks kerana jaga IT issues dalam forum ini walaupun busy in real life

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:49 PM | Show all posts
trunks replied at 9-4-2021 05:08 AM
update- setakat pukul 5 pagi ini saya sudah buat test server forum Cari. yang mana

kalau korang t ...

nanti sy try
hari tu belum dapat lagi
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:58 PM | Show all posts
ipes2 replied at 10-4-2021 11:49 PM
nanti sy try
hari tu belum dapat lagi

no, masih belum boleh didalam board perubatan
sy tak sure if its anything to do with plug-in extensions ke apa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 12:26 AM | Show all posts
Edited by trunks at 11-4-2021 12:29 AM
ipes2 replied at 10-4-2021 11:58 PM
no, masih belum boleh didalam board perubatan
sy tak sure if its anything to do with plug-in exte ...

saya baru test upload di board perubatan cuba tengok sini
kalau guna mforum 1 tak ada button upload tu

https://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=878692&pid=72502009&fromuid=1049923

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 04:22 PM | Show all posts
trunks replied at 11-4-2021 12:26 AM
saya baru test upload di board perubatan cuba tengok sini
kalau guna mforum 1 tak ada button uplo ...
ha`ah ... dapat ...

Terimakasih


makna nya memang server CARI ada problem la ...
sebab patut nya tak perlu nak tukar2 guna server 1 atau 2 ...
agak menyusahkan gtu ...

Selamat berpuasa sis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 04:26 PM | Show all posts
ipes2 replied at 10-4-2021 11:58 PM
no, masih belum boleh didalam board perubatan
sy tak sure if its anything to do with plug-in exte ...
kena tukar dari link server1 ke server2

Contoh :
https://mforum1.cari.com.my

kepada https://mforum2.cari.com.my


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 04:29 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 13-4-2021 04:22 PM
ha`ah ... dapat ...

Terimakasih  

wah syukur Alhamdullillah haha..ye server CARI nombor 1 aje ada masalah hehe

tapi,kalau tak nak ter tukar2 mudah aje,kena bookmark kan server Cari yang ok
dan setiap kali masuk forum,guna saja link bookmark yang itu

link dia ,sis buat gitu   saja,selamat berpuasa juga adik cyg


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 04:31 PM | Show all posts
trunks replied at 13-4-2021 04:29 PM
wah syukur Alhamdullillah haha..ye server CARI nombor 1 aje ada masalah hehe

tapi,kalau tak nak ...
kita jenis ... satu ... tu jer ... jenis malas tukar2 ...

agak melecehkan


tapi kurang-kurang ada juga penyelesaian sementara ... Terimakasih tau


Comments

sesama hihi  Post time 13-4-2021 06:03 PM
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2021 04:56 PM | Show all posts
ipes2 replied at 10-4-2021 11:58 PM
no, masih belum boleh didalam board perubatan
sy tak sure if its anything to do with plug-in exte ...
Blom solved lagi pun sebenar nya ...walaupun ada cara lain iaitu guna link mforum2


agak remeh la nak tukar2 server ni ...


kenapa Board lain tak perlu kita nak menyusahkan diri bertukar server ...

hanya Board SEMASA dan subs board bawah nya jer yang terlibat ...





Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2021 11:31 PM | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 1-6-2021 04:56 PM
Blom solved lagi pun sebenar nya ...walaupun ada cara lain iaitu guna link mforum2

ye, cluster boards itu sahaja yang aad isu ini.
yang lain ok
at the moemnt ni, sy upload semua pix yg sy perlu dalam board lain dan copy dari situ je
ok la jugak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2021 05:36 AM | Show all posts
ipes2 replied at 6-6-2021 11:31 PM
ye, cluster boards itu sahaja yang aad isu ini.
yang lain ok
at the moemnt ni, sy upload semua p ...
sama lah ...

FC terpaksa up gambar kat Thread Mod Borneo untuk ambik links gambar ...

Walaupun menda remeh dan boleh tukar2 server forum... tapi agak melecehkan jika nak kena buat selalu macam tu... harap menda ni dapat selesai ...sebab agak kurang praktikal nak tukar server semata2 untuk 3 boards tu saja : C.I ... Tular dan Perubatan


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2021 07:25 AM | Show all posts
Bila ye nak selesai masalah upload image from pc to forum kat CI nak settle ni.

Hanya boleh insert image using link sahaja.Haishhhhh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2021 07:55 AM | Show all posts
memang kekadang berlaku lagi isu ni
cuma leceh sikit kalau guna hp
sebab tak dpt guna link tu upload
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:29 PM GMT+8 , Processed in 1.401531 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list