CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 17206|Reply: 120

[Cinta] perhubungan

  [Copy link]
Post time 5-1-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by ayana89 at 29-7-2021 11:54 PM

thank you semua

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2021 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kantoi curang ni secara detailnya mcmana yg u tau?
Msg saja?
Ada jumpa2 ?
Sehingga ke katil?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pkk, usahakan duduk sekali

Baik diri sendiri, dan kalau tgk suami mcm x kerjasama, ceraikan ajer
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hancurnye i dengar, sedihlah you kalau i kene tak tahu nak buat ape,lost
Tapi johnny depp pernah cakap “if you love 2 people choose the second one, because if you really love first, you wouldn’t love the second” so i rase you mungkin lah tak sepenting scandal dia tu, kalau tak kenape dia sanggup cakap dengan you jangan kacau dia whats app etc seolah nak you terime pula ape dia buat lepas tu blame you pula tak dengar cakap, kalau sayang dia sanggup sakitkan hati you?

Berbaloi tak untuk you makan hati untuk dia, dia kaye tak? Bagi you duit banyak? If not then dia beban, anak come first, if dia dah kahwin lain dia memang akan lebihkan family baru dari you
and anak you harsh but truth

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
If I may ask, puan dan suami bercinta dulu berapa lama before kahwin? Before kahwin dia ok tak? I tertarik dengan apa yang ustaz tu cakap. Hati kosong... Sebab I dah jumpa ramai orang yang berkahwin semata sebab nak kahwin, ikut kawan2 yang kahwin jugak. Diorang happy, but not too happy dengan orang tu tapi kahwin jugak sebab nak isi kekosongan hati.Then after kahwin baru jumpa dengan orang yang betul2 dia suka. So masa tu baru dia rasa hati terisi.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah la bagi alasan anak...
Bukannya bila cerai, anak pun diceraikan..
TT dan suami PJJ sekarang?
So apa bezanya bila bercerai?
Tak cerai pun anak tak duduk serumah dengan bapaknya.

Bila suami tak menyumbang kepada ketenangan dan kesenangan hati kita, kita berhenti berharap pada dia...Kita cari bahagia kita sendiri.
Nafkah macam mana?
Ada bukti bertulis dia tak nak TT usaha pindah ke tempat dia/hidup serumah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm kes kawan sis, laki dia dah angau bini org, tp kwn sis syg sgt kat laki dia, org laki tgh bercinta, sanggup lupa ank bini..angau teruk

Mcm2 cara dah buat tp x nampak pun laki dia usaha nak berbaik, last2 sis marah dia pasaiapa dia nak bertahan kalo laki dah x nak, blah je lah... laki ko x pandang pun ko.... x payah la ko buang masa nak tggu dia berubah, lelaki kalo dah x sayang mcm tu la...

sis paksa kawan sis balik kg, sbb sis dah x sanggup tgk dia , sampai accident beberapa kali sbb stress sgt kot, than sis tolong cari tmpt kosong kat kg dia supaya dia dpt transfer balik kg, at least mak bapak dia boleh tgkkan dia dan ank2...sis tgk kwn sis dah x terurus kurus sgtt

Alhamdulillah berjaya gak dlm tahun tu utk transfer, now dah bercerai dah pun, kawan sis pun dah happy kerja sana, sis doa dia jumpa laki yg baik dan setia

Laki x guna tu dah bercinta dgn perempuan lain pulak... dasar jantan gatai telor

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam ni sis, sis Cuba fokus untuk diri sendiri dulu... Sayangi diri sendiri dulu... Penuh kan kasih sayang dlm diri sendiri.. InsyaAllah lepas kita sayang diri sendiri dulu, InsyaAllah ramai yg syg ngan kita... Jgn harap kan kasih syg suami... Sayangi diri dulu... Cari dlm YouTube bagaimana cara Sayangi diri... Good luck sis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2021 09:46 PM | Show all posts
turut bersimpati baca masalah TT..
faham TT fikir anak anak tapi hati dan perasaan TT macam mana pulak?
kebahagiaan you pun penting juga.
kalau dia betul betul sayang TT dia tak akan toleh dan tengok orang lain apa lagi sampai bercinta.
ada quote i baca 'real men cant be stolen'. tapi kalau mudah nya dia curang dengan orang lain hmmm..

TT fikir diri sendiri dulu.. kalau terus macam ni suami pun tak nak berubah dan tak bagi duduk sekali, merana la jawabnya di kemudian hari
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau org dah x mau tu x payahla terhegeh2..hg doa dia menyesai sepanjang hidup pasni..cari ketenangan utk diri sendiri..tp proses nak berpisah bg aku cam renyah..kena tanya org pengalaman..
Good luck
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 10:07 PM | Show all posts
bahagiakan diri sendiri sebelum bahagiakan orang lain..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ayana89 at 21-6-2022 12:11 AM
babynina30 replied at 5-1-2021 08:14 PM
Kantoi curang ni secara detailnya mcmana yg u tau?
Msg saja?
Ada jumpa2 ?


masa weekend pompuan tu duk call2...masih awal lagi hubungan...takde sampai ke katil..msg2 and jumpa gtu jela i siap gi spy lagi nak kumpul bukti just in case ke court...dia cakap kt pompuan tu nak terus terang dgn i n i ok je...padahal i mmg tak okay utk dia kawin lain...and yg i tak faham tuh dia solat wajid sunat semua buat....seriously -kisah kawan i-
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 5-1-2021 08:14 PM
Kantoi curang ni secara detailnya mcmana yg u tau?
Msg saja?
Ada jumpa2 ?

kantoi sebab pompuan tu duk call2. i tanya la sapa call..lepas tu berlakon la ckp hal keje...tp bukan satu tempat keje pon diorang...tkdela smpai katil msg n jumpa tu adela. i siap jadi spy lg nak kumpul bukti just in case ke court....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 5-1-2021 08:14 PM
Kantoi curang ni secara detailnya mcmana yg u tau?
Msg saja?
Ada jumpa2 ?

tapi pelik i tak faham tu solat wajib sunat sme dia buat..bukan ke solat tu cegah dr maksiat...hm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
HYSB replied at 5-1-2021 08:47 PM
Hancurnye i dengar, sedihlah you kalau i kene tak tahu nak buat ape,lost
Tapi johnny depp pernah ca ...

thanks beb atas komen. dia ada hati nak kawin dua...tp bukan mampu pon dari segi kewangan dan emosi...nak terus terang pon asyik pening2 je tiap kali balik...last kantoi...itulah sebab i mcm dah jd give up la plak nak usaha ble dia masih lg berterusan...sebab i ade ckp kt ustaz kaunseling tu kalau nak i usaha dia kena stopla eh ustaz tu cakap anggap je pompuan tu pesaing i...n kita kalau bawa kereta takkan nak tekan break mengejut hahaha sakit ati gle!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Cenderakirana9 replied at 5-1-2021 09:05 PM
If I may ask, puan dan suami bercinta dulu berapa lama before kahwin? Before kahwin dia ok tak? I te ...

tak kenal lama pun kenal bulan 8 bulan 11 merisik next year bulan 2 kahwin...then dapat anak kembar plak...so dia cakap fasa bercinta tu tak ada...tp saya pun masa memula tu suka biasa2 je dia yang beria nak ajak kahwin tu...tp lepas tu cinta kan boleh dipupuk....itulahh ustaz tu cakap mcmtu so ustaz cakap saya kena usaha lebih...cuma saya sedihla usaha tp dia masih lg la like2 gtu even rasenya dah taklah teruk mcm dlu....sebab mak mertua i dah pegi warning pihak sana...jumpa mak pompuan tu sekali...mak dia mmg tak setuju dia kahwin lain....dia cakap dia tak bahagia...sy pun tak faham sebab sy okay jelaa nak kata bahagia gila takdela tp syukur jela
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-1-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 5-1-2021 09:08 PM
Tak payah la bagi alasan anak...
Bukannya bila cerai, anak pun diceraikan..
TT dan suami PJJ sekar ...

sebelum ni dia ada ajak pindah tp sy tak berapa yakin dr segi kewangan...tp skarang i nak sacrifice la my job tp dia tk bagi plak suruh i kerjaa...weekend dia balik tengok anak...entahla sbb rasa kalau cerai mcm lagi byk masalah je sebab tak fully end. kalau tkde anak terus end kan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
chipsmoremore replied at 5-1-2021 09:22 PM
Mcm kes kawan sis, laki dia dah angau bini org, tp kwn sis syg sgt kat laki dia, org laki tgh bercin ...

ye awal2 dlu i pun tak terurus. turun 8kg...hahaha tp skang mcm dah tahap redha cuma malasla nak mulakan isu perceraian tu lg...bila dia video call anak cm sedihla sebab nak kte ada skali...entahla ustaz tu cakap kalau nak cerai jodoh panjang pon tak cerai jugak...i pun usaha mcm2...ni dah tahun baru rasa mcm nak totally ignore tukar no smua tp tuhla anak pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-1-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
jejarihalus replied at 5-1-2021 09:28 PM
Macam ni sis, sis Cuba fokus untuk diri sendiri dulu... Sayangi diri sendiri dulu... Penuh kan kasih ...

tq atas nasihat sis nnti i tgk
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cenderakirana9 at 6-1-2021 12:07 AM
ayana89 replied at 5-1-2021 11:51 PM
tak kenal lama pun kenal bulan 8 bulan 11 merisik next year bulan 2 kahwin...then dapat anak kemba ...


Cinta memang boleh dipupuk tapi yang kena pupuk tu both sides. Entahlah sis. To be honest I dah banyak dengar kes yang macam ni. Lelaki kahwin/couple sebab lonely. Pastu dah ada partner baru dia jumpa dia punya dream girl, orang yang betul2 dia suka. Sepanjang dengan partner tu, ada rasa kosong dalam hati. Rasa tercari-cari macam ada sesuatu yang tak lengkap, padahal dah ada seseorang di sisi. Lelaki atau perempuan yang macam ni (kahwin or couple semata sebab lonely or nak ikut trend), I rasa memang akan menyeksa pasangan.

Banyak jugak pasangan yang katanya nak bercinta lepas kahwin tapi end up bercerai. Sebab dah kahwin baru tahu rupanya orang tu tak macam yang kita fikir dan tak membahagiakan. Dah kahwin baru tahu dia rupanya takde ciri2 yang kita nak. Kes yang macam ni I dah nampak depan mata.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 01:38 PM GMT+8 , Processed in 0.093215 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list