CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2907|Reply: 17

[Tempatan] Zeti Pulak Dah Ada Skandal 1MDB?

[Copy link]
Post time 1-1-2021 01:06 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 1-1-2021 01:26 AM

Raja Petra kata ada dokumen bertandatangan.
Company Jho Low transfer 100juta ke Cutting Edge Industries kepunyaan Husband+2 anak Zeti (Bekas Gabenor BNM).
Diorang mengaku duit masuk.
Deal pulang balik duit ke 1MDB dan Singapore batalkan siasatan.



Najib kata Zeti yang nasihat dia untuk buka akaun atas nama sendiri (bukan akaun UMNO) untuk terima "Derma Arab".
Mana mungkin wang sebesar 2.6bilion boleh masuk akaun tanpa pengetahuan dan kelulusan gabenor BNM.

Zeti kata semua fitnah, mana ada.
Beri kerjasama penuh membantu siasatan 1MDB.
Tak boleh beri keterangan lanjut sebab dia saksi berpotensi dalam kes 1MDB.

https://www.freemalaysiatoday.co ... f-1mdb-funds-in-sd/
https://www.thestar.com.my/news/ ... ns-1mdb-allegations

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-1-2021 01:24 AM | Show all posts
yes, i dok baca hal ini, dakwaan pun wow wow level.

hmm we shall see lah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Just wait and see to what extent the real truth
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Zeti ni reti cakap bahasa malaysia ke? Asyik cakap bahasa inggeris je semua interview dia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Knp acik ni x di panggil jd saksi..mmg bodoh gila jawapan x tahu sbg gabenor bnm masa tu..2.6  billion kot
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Menarik.. Mujur aku dah siap top up kuaci... Waduh... Mlm ni nak order satay la dari foodpanda
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 08:15 AM | Show all posts
tuduhan berat ni...sprm, polis dan kdn kena siasat ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Cacai ph pasti menggelupur tolak semua bukti yg kaitkan Zeti.
mana mungkin .... ini semua mesti iktiar najib nak lepas dr hukuman dan kaitkan plk phk 2 lain.
mereke mau najib sorang je dihukum mkn 2.6 b duit lmdb.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-1-2021 10:25 AM | Show all posts
mcm tak logik je. kenapa defence tak panggil zeti jd saksi...
saksi boleh dipaksa hadir ke mahkamah kan kalau mmg dia je yg tahu..
dont trust whatever u see in fb.. kalau betul bawak la ke court..
kat fb is free space, court decide based on proof.. cth kes doula douli ye..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
apa lak tak logik..dia gabenor kot masa tu
bank ni ada treshold amt of what you can trf..need to get certain level of approval before making any transaction lagi2 amt besar camtu..mustahil gabenor taktau
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 1-1-2021 10:25 AM
mcm tak logik je. kenapa defence tak panggil zeti jd saksi...
saksi boleh dipaksa hadir ke mahkamah ...

kes 1mdb belum sampai level bela diri.

zero dah kata dia tak pernah terima duit 1mdb & berdiam diri sbb dia mungkin akan dipanggil jd saksi. mungkin dipanggil katanya. mungkin dipanggil jd saksi dia punya alasan berdiam diri. sampai la fb najib post dokumen bersumpah anak beranak dia yg tunjuk jho low bg duit ke apatah, baru dia bukak mulut kata dia x terima duit 1mdb. dah duit bilion2 yg najib terima tu direct dpd 1mdb? tak pun, tp najib aman2 je kena dakwa.

so, apa kata yg dok kata najib songlap duit 1mdb tu? tak nak kata zeti songlap ke?

6 tan sri. zeti, muhyiddin, gani patail, tan sri sprm, tan sri ex kpn, siapa tah lg sorang

sorang2 jatuh
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 1-1-2021 10:36 AM
apa lak tak logik..dia gabenor kot masa tu
bank ni ada treshold amt of what you can trf..need to ge ...

semua dia tak tau. dia cadang najib bukak akaun atas nama najib utk terima donation pun dia tak tau

pnb nak melingkup bwh dia, dia tau?
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 1-1-2021 10:56 AM
semua dia tak tau. dia cadang najib bukak akaun atas nama najib utk terima donation pun dia tak ta ...

heran bila dia cakap taktau ada sekian2 tranx lagi2 melibatkan nama2 besar dalam negara..dia buat apa kat opis tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntah2 bk  takat Zeti, abis semua The Councel of Elders disuap wang 1mdb....menarik2
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 12:34 PM | Show all posts
badaksumbu replied at 1-1-2021 10:51 AM
kes 1mdb belum sampai level bela diri.

zero dah kata dia tak pernah terima duit 1mdb & berdiam  ...

yg najib terbukti bersalah tu bukan kes 2.6b ke?
1mdb ni kes lain ke... igtkan kes sama...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 02:00 PM | Show all posts
badaksumbu replied at 1-1-2021 10:56 AM
semua dia tak tau. dia cadang najib bukak akaun atas nama najib utk terima donation pun dia tak ta ...

yg PNB tu bukan dulu bawah PH, sspa pi lantik mamat LSE? yg LSE kata nya ? isu satu ketika dulu hahahah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-1-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Masing2 sediakan kneepad untuk merangkak/mengengsot/menjalar masa cari najib kat padang masyar kelak

Masing2 dah kena tipu sama dap dan sekutu mereka.. mujur bijak pandai macam bangkem dijauhi dari fitenah akhir zaman..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeti ni tak akan selamanya boleh play safe

atok pun bukan PM lagi dah, jangan ingat kroni2 boleh terus menyorok

kadir jasin pun kroni atok jugak, selain gani patail dan beberapa orang lagi

tunggu perkembangan seterusnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 10:52 AM GMT+8 , Processed in 0.211701 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list