CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 6076|Reply: 59

Ada sesiapa yang pernah berurusan kes macam ni dengan ASTRO?

  [Copy link]
Post time 30-12-2020 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua.. 1st sekali kakyung nak minta maaf kalau thread kakyung ni salah bod.. Just nak tanya para forumer untuk kes macam kakyung alami ni ape tindakan korang?

Kisahnya macam ni.. Kakyung baru pindah rumah dan dalam fasa settlekan semua hal termasuk ASTERUK ni.. Sebelum ni dekat rumah lama kakyung amik pakej sekali dengan broadband tu. Nak jadikan cerita bila pindah rumah baru port untuk internet full dan kena apply.

So ASTERUK ni bagitau dia dah applykan untuk kakyung port tu.. Tapi yang tak bestnye kalau setakat sorang je yang apply TM malas nak layan application tu.. So.. Sementara nak tunggu port tu pasang, diorang tawarkan pakej downgrade yang takde internet la sebab kakyung dah bising dia kata xboleh downgrade kena juga amik pakej asal tu.. Ape ke tuttttt dah laaa xdapat pakai internet pastu ko nak paksa bayar pulak!! Jilaker sungguh!

Lepas tu kakyung mengadu kat kpdnkk dan mcmc pasal masal ni.. Mcmc amik report dan cakap memang astro patut push TM utk pasang port tu. Kpdnkk kata akan siasat hal ni.. Tapi lepas tu bagitau bukan bidang kuasa dia.. Memang kakyung carutkan aje.. Tutttttt... Tutttttt.. Tuutttttt!

So astro hantar email mintak kakyung bayar penalti sebab downgrade pakej pasal ade setahun lagi nak abis kontrak.. Downgrade pon bukan salah kakyung.. Dah astro xnak push TM utk pasang port.. Gila ke nak bayar buta RM100 setiap bulan untuk servis yg tak diguna? Dan astro jugak tawar pakej downgrade tanpa kenakan bayaran ape2.. Dan2 kene macam ni???

Korang ade ape2 solution tak utk bagi kakyung idea nak settlekan masalah ni? Kakyung rasa macam nak pi bako je pejabat ASTERUK tu!!

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2020 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tribunal pengguna
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2020 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 30-12-2020 07:48 AM
Tribunal pengguna

Kpdnkk tu tribunal pengguna la.. Dia kata luar bidang kuasa dia.. Wtf betul
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
AKAZ85 replied at 30-12-2020 07:57 AM
Kpdnkk tu tribunal pengguna la.. Dia kata luar bidang kuasa dia.. Wtf betul

https://ttpm.kpdnhep.gov.my/portal/home

Tribunal pengguna ni kata luar bidang kuasa ke?

https://aduan.skmm.gov.my/

Dekat skmm ni uol buat report. Hasil dikehendaki = terminate tanpa penalti.

Post dekat twitter saifudin abdullah menteri skmm tu sekali. Bagi dia kerja sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 08:36 AM | Show all posts
assterok  ni mmg yahudi punya cara niaga.   
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Skrg org pakai android box je.chanel satu dunia bole tgk smpai lebam..biar bangkrap Asteruk
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 09:00 AM | Show all posts
vodo la diorg ni,
boleh lawan balik,
astro melengahkan pemasangan...
tak dpt pasang minta batalkan langganan....
atau minta tangguh bayaran selagi pemasangan tak selesai.....

atau perkara ni boleh dibawa ke KPDNKK....

pasal port penuh tu kita sebegai pengguna xperlu tahu dan bukan masalah kita.....
kita pengguna cuma mahu perkhidmatan bukan nak tahu masalah diorg pasal xde port atau masalah lain yg diorg sendiri patut selesaikan.....

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 09:02 AM | Show all posts
tripleid replied at 30-12-2020 08:37 AM
Skrg org pakai android box je.chanel satu dunia bole tgk smpai lebam..biar bangkrap Asteruk

inilah solusinya...
aku dah lama x pakai asteruk......rugi je bukan nengok pun...
nengok tv biasa dah memadai....nak movie netflix ade.... entertaiment anak youkids ade,asalkan ade internet la...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 30-12-2020 09:02 AM
inilah solusinya...
aku dah lama x pakai asteruk......rugi je bukan nengok pun...
nengok tv bias ...

Heran betul dgn ummah yg tahu astro tu service hauk tp still gigih nk pasang..haku skrg aman2 jah pkai android box bkn stakat astro jah  bleh tgk tp chanel seluruh dunia.tgkla sampai muntah x kena bayar satu sen pn
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by alieyrina at 30-12-2020 09:21 AM

pakai android box kena upgrade tenet ka wey..aku ada wifi..murah punya ok la xdak benda nak komplen pun pasai line dia..bila pikir nak psg andr box seller kata tenet kena upgrade duluUtk x ot, ckp pasai astro ja mesti about masalah..nak kensel jugak nii
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2020 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 30-12-2020 09:00 AM
vodo la diorg ni,
boleh lawan balik,
astro melengahkan pemasangan...

Dah dibawa ke kpdnkk.. Mula2 dia kata astro tak patut buat mcm tu.. Memang bukan kuasa kt nak push port tu kene pasang ke.. Astro tawar pakej macam tu patut astro laa pecah kepala fikir macam mana nak settlekan.. Lepas tu kpdnkk kata kes kakyung ni bukan bidang kuasa diorang.. Tak ke patut kena carut je.. Ape bodoh laa jawab mcm tu.. Xguna laa ko jadi tribunal pelanggan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 30-12-2020 09:02 AM
inilah solusinya...
aku dah lama x pakai asteruk......rugi je bukan nengok pun...
nengok tv bias ...

Kakyung fikir abis kontrak mmg nak kick je asteruk ni.. Bayar mahal service cam hanjengggg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-12-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 30-12-2020 09:10 AM
Heran betul dgn ummah yg tahu astro tu service hauk tp still gigih nk pasang..haku skrg aman2 jah  ...

Ni pasal budak2.. Org tua sibuk nak tengok astro laa pasang tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Pindahkan akaun astro tu kepada orang lain yg rumah ada port TM.
rumah mak bapak ke, adik beradik ke.. fee bulan2 kawtim sesama sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 09:59 AM | Show all posts
AKAZ85 replied at 30-12-2020 09:28 AM
Ni pasal budak2.. Org tua sibuk nak tengok astro laa pasang tu

terminate jah sis..pasang adroid box.aman idop

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 10:02 AM | Show all posts
AKAZ85 replied at 30-12-2020 09:26 AM
Dah dibawa ke kpdnkk.. Mula2 dia kata astro tak patut buat mcm tu.. Memang bukan kuasa kt nak push ...

kpdnkk pun mau lepas tangan,sbb asteruk tu kompeni besar kot....
pointnye ko bukan nak downgrade
cuma mahukan perkhidmatan yg telah ditawarkan.....
just pasang dan bayar bulan2 mcm biasa tu je .....
kalau pihak asteruk xleh buat diorg kena bg situasi win2 kepada pelanggan .....
bukan mendenda pelanggan diatas ketidakcekapan pihak diorg....

andai pihak asteruk gagal memberi perkhidmatan sepatutnya mereka kena batalkan langganan pelanggan itu dah cukup memadai....


hantar email mcm tu kepada pihak KPDNKK dan asteruk....

ingat ko xde ape2 urusan dgn TM pun....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
That pakej ada kontrak la tu kit yer?bese kontrak 2 thn la memana kan..yg astro tatau la...bese kalo unifi pindah tempat takde service unifi lg leh terminate tanpa penalti...

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Tempat i bertahun tunggu tambah port haram xde tambah..
Dah try different telco apply.. tm la xfaham susah sgt tambah port..
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 10:15 AM | Show all posts
alieyrina replied at 30-12-2020 09:19 AM
pakai android box kena upgrade tenet ka wey..aku ada wifi..murah punya ok la xdak benda nak komplen  ...




unifi je cukup kak, box tu beli kat shopee & pasang sendiri
asal reti membaca mesti takde masalah nak pasang
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 10:17 AM | Show all posts
mekanik wa kata melayu yg pasang astro ni peminat tegar raja lawak,af,meletop & prog2 local utk iq rendah

taktau la betul ke tak pasal wa tak penah pasang astro
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 03:16 AM GMT+8 , Processed in 0.085652 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list