CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Aking

Bunga Penyedap Masakan - Harian Metro

  [Copy link]
Post time 27-12-2020 08:17 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-12-2020 05:38 PM
Hahahaha... Dosa banyak dari pahala... Ni tengah translate tentang swiss guard... Nanti siap sy po ...

guaAnakM aka abc buka thread butthurt dengan sarah pasal bod sejarah 7km sebelum buka laptop kaka dah tahu dah siapa buka thread tu jgn di layan nanti habis dia spam buka banyak thread mcm aka minyak kelapa dara
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 08:17 PM | Show all posts
entahle, kalo research sket je, rupa rupanya rumput pun ada yang boleh makan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-12-2020 08:07 PM
Laman rumah iols sempit je. Takat jamu mata sendiri

Terbaik sis.. iols langsung xminat hekhek
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 08:19 PM | Show all posts
kaka guna bunga kantan masak laksa pekat2. berdengung kepala sedak boh
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 27-12-2020 08:17 PM
guaAnakM aka abc buka thread butthurt dengan sarah pasal bod sejarah  7km sebelum buka lap ...

Hahaha.. Dia marah sbb sy pernah buang thread sampah dia.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Wangi bau bunga kantan



Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau buat kerabu bunga kantan ni sedap ni....
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 27-12-2020 04:09 PM
Mak oi, mahalnya bunga kantan
Nasib baik aku tak pernah beli. Petik je belakang umah

Bunga kantan memang mahal, ikut tempat juga ada yang jual semurah rm1,2 tapi biasa maa petani pun mau untung juga. Bukan selalu beli, setakat rm2-5 ni tak mahal la. Kalau baju makanan mahal2 boleh beli tanpa tawar menawar, apa salah beli mahal sikit pada petani. Kalau peniaga pandai2 tawar la dengan pak petani sebab korang beli banyak.Takde petani industri makanan runtuh maa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Taruk dalam laksa ni memang sedap harum bau laksa, fresh gitu. Dia ada aroma yang menusuk bila campur dengan kuah laksa. Taruk otak udang perrgh memang sedap kaw terangkat
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Musim raya mahal..rege cekik darah sbb ramai yg nak buat.laksa for open house raya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 27-12-2020 08:19 PM
kaka guna bunga kantan masak laksa pekat2. berdengung kepala sedak boh

Sedapnya bau bunga kantan dalam laksa..
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 27-12-2020 10:08 PM
Taruk dalam laksa ni memang sedap harum bau laksa, fresh gitu. Dia ada aroma yang menusuk bila campu ...

Kalau hiris halus tabur sikit atas laksa sebelum makan pon sedap ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ade benih bunga kantan ni...

Punye la lama simpan sbb xde masa nak tanam...  
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnyaaa lahai bunga kantan masak dgn asam pedas. Kecur dah ni.

Kawan aku org kelantan pernah story, bila musim raya bunga kantan kat sana harga rm10 sebatang. Mak oiii, patut la gelang makcik2 kat pasar khadijah tu sampai siku, main markup harga kalah yahudi
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Haritu my mom beli dlm 50 batang.. dpt lah seringgit sebatang. Buat kerabu bunga kantan.. sedap wangi je mkn dgn nasi panas2.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 27-12-2020 05:36 PM
Pokok kantan ni suka sangat baja bakar.

Baja bakar tu macam mana? Nak try kat pokok kantan belakang rumah
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg mahai...mil iols jual bunga ni kt kedai runcit 80sen je
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 27-12-2020 04:09 PM
Mak oi, mahalnya bunga kantan
Nasib baik aku tak pernah beli. Petik je belakang umah

Sama...belakang uma mama pun ada ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Bunga feveret aku ni tapi mahal nak mampus.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 28-12-2020 09:15 AM
Baja bakar tu macam mana? Nak try kat pokok kantan belakang rumah

Bakar sampah. Abu tu jadi baja.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:40 PM GMT+8 , Processed in 0.081610 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list