CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

  [Copy link]
Post time 3-12-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 28-11-2022 11:37 PM
lama giler tak tgk jdrama...last tgk Alice in Borderland...

sehari ni pulun tgk citer ni...First Lo ...

Kat sini rupanyaaa psl first love ni, hahaha puas i merantau satu benang ke benang yg lain. Huaaaaa i suka gila la drama ni , so in touch with the reality maybe some of us may have experience. Dlm life ni sometime we make bad choices , good choices, but the essence of living is to learn kn? Heart warming sgt2 cte ni , walaupon bnyk scene sedih, tp bnyk jugak scene yg best2 especially scene family harumichi. Cinematography mmg mantap lah. 5/5, must watch!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2022 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
nipskacang replied at 3-12-2022 03:31 PM
Kat sini rupanyaaa psl first love ni, hahaha puas i merantau satu benang ke benang yg lain. Huaaaa ...

Uols nak benang khas utk First Love ke? Kalau ramai yg suka, iols blh tolong bukakkan…iols x bukak sebab takut benang sendu…iols pun suka giler citer ni, x blh move on lagi ni…lupa sejenak pasal kdrama lepas tgk citer ni…
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-12-2022 03:48 PM
Uols nak benang khas utk First Love ke? Kalau ramai yg suka, iols blh tolong bukakkan…iols x buka ...

It deserveddd a special thread aggitewww! I x boleh move on semalam kali ke 2 i tgk. Ahhh perfect cukup rencah cte ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2022 04:52 PM | Show all posts
nipskacang replied at 4-12-2022 02:37 PM
It deserveddd a special thread aggitewww! I x boleh move on semalam kali ke 2 i tgk. Ahhh perfect  ...

dah buat...jemput masuk...
https://bm.cari.com.my/forum.php ... &extra=page%3D1

boleh meroyan puas2 kat situ...iols pun tgh tgk 3rd round
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2022 04:36 PM | Show all posts
ada sapa2 dah abis tgk Alice In Borderland S2?
huhu endingnya...
rupa2nya itu semua mimpi semasa dlm koma..
mula2 jenuh jugak nak ingat balik watak2 tu semua...iols cuma ingat Arisu je
so terpaksalah tgk balik S1 last episode...
pada iols S2 lagi best drpd S1 tapi memang brutal abislah game2 dia...
so jgn tgk dgn family, lagi2 pulak ada 1 watak yg langsung tak berpakaian dlm epi 2 & 3...

citer ni agak deep, so kalau cuma tgk dari segi luaran tanpa memahami falsafah di sebalik cerita yg dipaparkan maybe apa yg kita nampak cuma adegan2 ganas...
but it's more than that, cuma kena pikir lebih sikit...
apa yg iols dpt dari citer ni, ianya pasal human behaviour, apa yg manusia akan buat kalau berada kat borderline between life  & death dan jugak mimpi & realiti...it's all depends on the personality & idealisme individu...

byk2 game, paling mindfucking yg Chisiya main tu...yg kena pilih no. tu...dahlah yg kalah kena simbah asid & yg lain2 nampak depan mata...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-12-2022 06:57 PM | Show all posts
Edited by AeriSha at 25-12-2022 07:00 PM
xyla73 replied at 25-12-2022 04:36 PM
ada sapa2 dah abis tgk Alice In Borderland S2?
huhu endingnya...
rupa2nya itu semua mimpi semasa dlm ...

Waahh uols mekaseh..

Iols sejak semalam dok tunggu sesape buat thread Alice in Borderland, hari ni tengok takdek lagi, rancang nak buat, pastu dok berkira2 nak publish ke tak, nasib baik uols komen hari ni terus iols publish hehe.. Ni ha, kalau sudi jomlah bincang AIB ni kat thread ni:
https://b.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=5129400&page=1&extra=#pid152133800
Jemput semua bincang Alice in Borderland kat sana.. Nak puji ke meroyan ke jom haha..


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2023 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru habis tgk cite silent .. almost same vibes mcm first love.. melo2 giteww..  clean cite die hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 05:04 AM GMT+8 , Processed in 0.149971 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list