CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

  [Copy link]
 Author| Post time 23-10-2022 06:25 PM | Show all posts
chesfa2 replied at 6-4-2022 12:35 PM
Stream yt kat tv. Susah nak jumpa full movie jepun kat yt, tak sangka diorang tak turunkan lagi mo ...

Macammana nak stream YT kat tv?
Iols teringin jugak nak buat tapi tak tahu nak buat macammana..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-10-2022 06:35 PM | Show all posts
Edited by AeriSha at 23-10-2022 06:38 PM
chesfa2 replied at 6-4-2022 12:47 PM
Dalam 5ji/9ji ada watak fujoshi (perempuan yang minat manga genre yaoi). Yang minat BL pun boleh p ...

Cite 5ji/9ji ni yg ada Satomi Ishihara tu ke?

Ayyyoooo iols siap kena Google pasal cite2 uols sebut ni.. Betapa ceteknya pengetahuan iols lulz..
Haaa kannn..
Cuma iols kurang pasti mcmmana dgn penerimaan dorg ni dgn Metal idols.. Maklumlah tgh seronok dgr nyanyi suara manja, tetiba keluar suara mcm Bandi Amuk.. Entah dorg boleh terima ke tak lg ni.. Makin terkenal dah kat Jepun, Metal idols ni..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-10-2022 06:49 PM | Show all posts
Edited by AeriSha at 23-10-2022 06:51 PM
takayama replied at 18-6-2022 05:57 PM
chuols dah sihat ke?
hrp chuols sihat dan back to normal life
kaka x igt kaka dah cerita ke yg ana ...

A'ah, dah sihat.. Kaka sihat ke?

Anak kaka yg mengandung tu dah melahirkan ke belum? Maklumlah, lama dah hampir 4 bulan dah ni dr tarikh kaka komen tu..

Hmmmm takziah kaka, maaflah lambat sgt ucap ni.. Kaka dah ok ke skrg?
Tak dapat nak bayang betapa sedihnya hati mereka yg kematian ahli keluarga disebabkan jangkitan Covid mcm kaka ni.. Harap kaka dah ok skrg..*peluk kaka*

Raya hari tu iols tak balik kampung pun.. Iols pun kurang sihat masa tu, keluarga iols pun ada jugak yg tak sihat, jadi kitaorg semua setuju tak payah baliklah.. ahahah.. Raya tak meriah langsung tahun ni..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-10-2022 06:53 PM | Show all posts
takayama replied at 18-6-2022 05:58 PM
klu manga ni kaka x pasti
tp klu episode one piece msh ditayangkan lg
kaka smp cam bila nak habis  ...

Lulz, tak habis lagi ke anime One Piece tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-10-2022 06:54 PM | Show all posts
chesfa2 replied at 12-8-2022 09:56 AM
Khatam your turn to kill (anaban). Salah teka cuprit aka mastermind. Ending gitu cam akan ada 2nd se ...

Uols masih follow Jdrama2 terbaru?
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2022 08:28 PM | Show all posts
banyak nyerr citer Jdrama yg best2 ek. nk tengok gak la nnt
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by r_innalif at 24-10-2022 12:03 AM

Tgh minat sgt kt Meguro Ren . Skrg ongoing drama dia Silent. Best.. pandai dia blakon. Even muda belia lg. Leh la saing2 senpai dia idol turn actor Ninomiya dan Okada ..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-11-2022 06:14 PM | Show all posts
Baru ni dah keluar teaser Alice In Borderland 2..

Nanti dah nak start kena tengok balik yg first season dululah..
Tak sabarnya..

Iols sedih Last Boss dah takdek..

Suka peminat2 Yamapi nampak kelibat heols dlm teaser ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2022 07:30 PM | Show all posts
Takde sapa ke mention drama Yamato Nadeshiko sebelum ni?? Feveret aku tu. Lama dah drama ni..tahun 2000/2001 camtu la..Pasal Sakurako yg lahir dlm family miskin..pas abis high school dia terus tinggalkan kampung halaman gi Tokyo. Berbekalkan simpanan yg dia ada, dia pi grooming diri sendiri. Trus dari budak nerd jadi gadis idaman.  Since Sakurako ni dah puas miskin, dia berazam taknak susah dah..so dia apply jadi stewardess..bermula la cerita dia memburu lelaki2 kaya melalui aktiviti 'gokon' (Japanese group blind date camtu la lebih kurang). Taktik dia nak tau lelaki tu kaya ke tak, dia akan tuangkan teh/kopi panas kat mangsa..pastu pura2 tertumpah. So bila mamat tu nak balik coz baju dah basah, Sakurako ikut la nak tengok rumah lelaki tu camne.

Nak dijadikan cerita, si Sakurako ni tangkap cintan ngan sorg mamat ni..Sakurako salah anggap igt mamat ni kaya..rupanya penjual ikan.. Iols suka betul ngan pelakon utama ni namanya Nanako Matsushima..wardrobe dia dlm drama ni semuanya marbelesssss
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-11-2022 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
shop_girl replied at 6-11-2022 07:30 PM
Takde sapa ke mention drama Yamato Nadeshiko sebelum ni?? Feveret aku tu. Lama dah drama ni..tahun 2 ...

Dah ada kot, tapi sbb dah banyak sgt, jadi boleh jadi lupa jugak dah ada yg mention ke belum..

Anyways, uols tak tengok Jdrama2 yg baru2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2022 10:21 AM | Show all posts
AeriSha replied at 9-11-2022 05:43 PM
Dah ada kot, tapi sbb dah banyak sgt, jadi boleh jadi lupa jugak dah ada yg mention ke belum..

...

Yg baru2 mmg iols tak tengok. Suka yg dolu2 punya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-11-2022 05:20 PM | Show all posts
shop_girl replied at 10-11-2022 10:21 AM
Yg baru2 mmg iols tak tengok. Suka yg dolu2 punya

Apa bezanya uols?
Ke uols tak try tengok pun lagi yg baru2?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2022 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
netflix - first love bawak iols kembali ke benang ni.. lama tak rekomen drama2 best..nanti la karang idea
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2022 11:37 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 29-11-2022 01:01 PM

lama giler tak tgk jdrama...last tgk Alice in Borderland...

sehari ni pulun tgk citer ni...First Love kat Netflix...
diinspirasikan drpd lagu 'First Love' nyanyian Utada Hikaru...
iols ingat lagu ni...kalau tak silap OST jdrama lama2 dulu tapi tak ingat tajuk...


Cast : Hikari Matsushima, Takeri Satoh, Rikako Yagi, Taisei Kido
dari epi 1-8 asyik berjurai je airmata tgk...
their love story is so sweet yet so sad...
memang emotional roller coaster betul tgk citer ni...
paling sedih bila tau the reason diorg terpisah & camna Yae jalani kehidupan dia lepas bercerai...
nasib baik happy ending...tapi sekejap sgt happynya tu...dlm 15 min terakhir je..
yes, this is my only complain...sikit sangat scene ML & FL in present time...
dua2 couple (zaman remaja & dewasa) punya chemistry bagus...
walaupun ada guna plot yg sedikit cliche i.e. amnesia, tapi boleh dimaafkan sebab the whole story execution boleh dikatakan bagus...
on top of that cinematography pun cantik...
overall it's a beautiful love story...dah lama tak tgk love story yg betul2 bagi impak...masih belum move on lagi ni...

tapi memang menggamit memori betul tgk citer ni...
ada selitkan peristiwa2 penting yg pernah berlaku e.g. filem Titanic jadi blockbuster, Perang Teluk,  tsunami & yg terbaru covid-19 outbreak..
kat epi 9 jgn terus tutup bila nampak ending credit...ada a few more sweet scenes antara ML & FL in present time...

warning : ada 1-2 scene yg tak sesuai utk tontonan kanak2, so kena hati2...faham2 jelah Netflix memang selalu ada scene camtu...

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
shop_girl replied at 6-11-2022 07:30 PM
Takde sapa ke mention drama Yamato Nadeshiko sebelum ni?? Feveret aku tu. Lama dah drama ni..tahun 2 ...

Nanako ni mmg iols minat sungguh.. elegant jer nampak..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 12:40 PM | Show all posts
puanserama replied at 1-12-2022 12:02 PM
Nanako ni mmg iols minat sungguh.. elegant jer nampak..

Betul tu..body dia bagi pakai baju apa2 style pun nampak terletak je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-12-2022 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 28-11-2022 11:37 PM
lama giler tak tgk jdrama...last tgk Alice in Borderland...

sehari ni pulun tgk citer ni...First Lo ...

I tgk dah.. sian gak la kt exfiancee satoh tu sapa namanya lupa dah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Berries09 replied at 1-12-2022 01:48 PM
I tgk dah.. sian gak la kt exfiancee satoh tu sapa namanya lupa dah..

Tsunemi…iols ingat nama dia sebab bunyi mcm tsunami dah dia nak proceed wedding diorg jugak walaupun dah nampak tanda2 Harumichi dah beralih arah…but agreed that she’s a good woman & deserve better…

iols tgh repeat lagi ni & second viewing is even better sebab mula2 agak confuse jugak cerita dia maju mundur in term of the timeline…bila cantumkan semua puzzles baru faham yg kesimpulannya Harumichi & Yae memang dah ditakdirkan bersama walau mak Yae cuba pisahkan diorg…
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 1-12-2022 03:20 PM
Tsunemi…iols ingat nama dia sebab bunyi mcm tsunami  dah dia nak proceed wedding diorg jugak ...

Oo tsunemi.. kesian sbb die wait for nothing hukhukhuk... Tp overall cite ni best minus the unneccessary xxx scene.. dowh.. tp mmg kene tfk betul2 sbb die selangseli ngan flashbck.. kalo skip mmg tatau.. tp tu la happy ending sat ja.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2022 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Berries09 replied at 1-12-2022 03:25 PM
Oo tsunemi.. kesian sbb die wait for nothing hukhukhuk... Tp overall cite ni best minus the unnecc ...

Ye…best sebab citer ni realistik & pasal org kebanyakan…bukan citer golongan T20…heroin taxi driver  & hero pak guard je…so ramai yg blh relate…selain drpd love story, citer ni sentuh pasal impian…tanya diri sendiri apa yg kita nak & usia bukan halangan utk kejar impian, camtulah lebih kurang mesej dia…ending camni yg iols nak utk kdrama 2521 tu…pasal scene xxx tu nak je iols gi edit buang scene tu…scene tu memang x perlu pun…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 04:37 AM GMT+8 , Processed in 0.320496 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list