CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

  [Copy link]
Post time 18-1-2021 11:57 AM | Show all posts
jom sambung

8. My Boss My Hero





The show is about Makio Sakaki also known as "Tornado", a 27-year-old yakuza, who wants to succeed his father at the head of the gang. But Makio is a little dumb, so his father decides to send him back to high school and makes a deal with him: if he can graduate he can become the new leader of the gang. If Makio doesn't graduate, the position of boss will be given to his younger brother, Mikio. And that is how the hero goes back to school, hiding his identity and age.

cerita ni mmg lawak, nagase mmg best dlm cerita ni tp tuelah dah tua msk high school, mmg vengong
dan dlm cerita ni 3 org bdk Johnny berlakon
Nagase, Tanaka Koki (jd org bawahan Nagase) dan Tegoshi Yuya jd classmate Nagase
Ironinya tetiga dah xde dlm Johnny



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2021 12:07 PM | Show all posts
9. Samurai Sensei



In 1865, Hanpeita Takechi (Ryo Nishikido) belongs to political activist group Shishi. He is then imprisoned and ordered to kill himself for disrespecting the Lord. When Hanpeita Takechi is about to carry out the suicide, he suddenly finds himself asleep in the middle of a country road. He is now in present day Japan, but he has no idea how he got here.
Hanpeita Takechi wants to go back, but he is stuck in the remote rural area. Meanwhile, villagers are embarrassed by Hanpeita’s appearance. Haruka Saeki (Manami Higa) works at a public office there and she hears about Hanpeita Takechi. Haruka Saeki finds him at the supermarket

antara cerita Ryo yg kaka suka ulang tgk sbb light dan lawak ms dia memula smp kg tu dan dlm cerita ni Kamiki pun ada dan yg sadis tu nama Hanapeita x tercatat dlm sejarah jepun sebaliknya nama Sakamoto (kamiki) ada dlm buku sejarah jepun

10. The Fortune Shopping Shop



Shomei Abeno (Ryo Nishikido), who used to work as a host, is the owner of Fortune-Telling Onmyo Shop, but he doesn't have any fortune-telling abilities. He is handsome, but he also makes biting remarks. He doesn't work if the job doesn't bring in money. Yet when he does work, he solves his customers' troubles with his excellent talking skills and logical thinking.


cerita ni kaka tgk bbrp kali juga, bolehlah layan dan sesuai dgn anak kaka yg kecik tu


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2021 11:51 AM
amboi si aiman ni lajus giler dia bubuh cerita peberet dia
byk gak yg sama dgn cerita yg kaka ulan ...

mesti la kena laju..dah berapa kali kena rombak dah list tu..top5 iols semua dah disebut..okeh iols tahu dlm 10 tu cite apa yg kaka suka haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2021 12:07 PM
9. Samurai Sensei



hurmm sat lagi muncul la gomen ne seishun tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:29 PM | Show all posts
one_aiman replied at 18-1-2021 12:16 PM
mesti la kena laju..dah berapa kali kena rombak dah list tu..top5 iols semua dah disebut..okeh iol ...

tunggu nnt kaka bubuh yg versi kaka
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 12:31 PM | Show all posts
one_aiman replied at 18-1-2021 12:17 PM
hurmm sat lagi muncul la gomen ne seishun tu

cerita tu kaka tgk sekali jer jd x dimskkan dlm list utk Jdrama
paling sadis citer popular dia 1 litre of tears kaka br jer layan, mohteppp kaka cam meh jer dgn cerita tu


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2021 11:26 AM
jgn gelakkan kaka ek salmon
kaka x reti nk download video
semua anak buatkan

Alaaa kaka..biasa laa tu. Even kawan2 ai pn ada je xreti donlod..sblm ni selalu je suruh ai y donlod kan cerita y dorg nak .hihihi~

Kalau tenet laju stream je kaka.. skrg ai stream jah citer..xckup space daa nak simpan..ahahah..external h.disk pn dah penuh..ahhaaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2021 11:31 AM
Ya Allah walau kaka ni peminat die hard kame tp xdelah nk paksa dan suruh org dengar apa yg kita s ...

Aah..arashi kaka..tgk dorg mcm poyo2 laa..hahahaha..sbb tu ai xsuka..y lain ai cuba layan laa tp matsujun tuh..alahaiii.. anti betul ai..kekeke~
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2021 11:34 AM
kaka x minat dean tu, entah mmg xleh nak in
drama dia yg kaka tgk cuma asa ga kita sbb tamaki ada ...

Takeru sesuai daa jd kenshin tp ptutnya muka kenshin bulat sket..tp xpelaa,sbb dia pndai berlakon..hahaahhaha

Yee..ichigo mmg susah nak cri,sbb karisma dia tu satu..mcm ada satu feeling y cuma anime tu je boleh carry ichigo..hahaha..even figura pn xde y betul2 cantik..bleach musical pn xjadi watak ichigo tu sbb terlalu bulat..hihihi~
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:04 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 18-1-2021 01:01 PM
Alaaa kaka..biasa laa tu. Even kawan2 ai pn ada je xreti donlod..sblm ni selalu je suruh ai y donl ...

betul kaka sekrg mmg tgk stream aje
cuma mana yg kaka suka akan suruh gak anak bujang atau yg perempuan tu download
kaka ada 3 hard disk tp satu dah corrupt
dlm tu penuh dgn cerita yg lama dan juga konsert retis jepun

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:08 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 18-1-2021 01:04 PM
Takeru sesuai daa jd kenshin tp ptutnya muka kenshin bulat sket..tp xpelaa,sbb dia pndai berlakon. ...

klu takeru mmg kaka leh maafkan x kira apa watak yg dia dpt

jepun ni ramai pelakon tp klu live action anime ni mmg susah nk bg fans anime/manga/otaku puas hati
sbb tu klu ada yg buat live action kaka akan tgk pelakon dulu seblm decide nk nonton atau x
bleach tu dahlah bersiri jd kita dah sebati dgn watak dlm tu esp ichigo

cam dragon ball Z live action by hollywood ya ampun mmg mencarutlah aje kaka jdnya
live action anime ni negara luar mmg x layak buat

failed  
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:10 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 18-1-2021 01:02 PM
Aah..arashi kaka..tgk dorg mcm poyo2 laa..hahahaha..sbb tu ai xsuka..y lain ai cuba layan laa tp m ...

bak kata anak kaka dia senyum pelik
kaka lak kata itulah poyo namanya
maklumlah dia kan hot dan famous
banyak plk drama dia berlakon itu yg semcm aje


abeslah klu fans dia baca

x silap ms kat thread lama ada sorg yg kata minat kt dia

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2021 01:04 PM
betul kaka sekrg mmg tgk stream aje
cuma mana yg kaka suka akan suruh gak anak bujang atau yg per ...

Hahaha..yee kaka..samelaa..aiolzs 2 h.disk corrupt..tggl y seketul ni jah..tu y malas dah nak donlod..geram je..hahaha

Skrg ni tgh cari citer hantu plak. Hihihi..pernah tgk akuryo byoto tak kaka?hihihi..ju-on skrg pn dah ada drama..tgh tggu update jgk ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2021 01:08 PM
klu takeru mmg kaka leh maafkan x kira apa watak yg dia dpt

jepun ni ramai pelakon tp klu liv ...

DBZ mmg epic fail..xde lgsg depiction DBZ tuh.. hollywood buat marvel heroes ok laa sbb mmg karya dorg,jgn nak mandai2 bt anime/manga live action..even KOF pun xjadi..dah laa game y ai minat..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 18-1-2021 01:10 PM
bak kata anak kaka dia senyum pelik
kaka lak kata itulah poyo namanya
maklumlah dia kan hot dan  ...

HHahahaha..geli laa dia senyum. Hahaahah~

N dia ni berlakon mostly citee romance kan. Mujur ai xminat romance walaupun jdorama..elok laa dia kekal genre romance tu,sbb ai xkan tgk n xperlu tgk muka dia..hikhiihik~
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 18-1-2021 01:02 PM
Aah..arashi kaka..tgk dorg mcm poyo2 laa..hahahaha..sbb tu ai xsuka..y lain ai cuba layan laa tp m ...

iols yg tak minat matsujun ni pun boleh menanges baca kaw2 dia kena..adehh hahahah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-1-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 18-1-2021 01:17 PM
iols yg tak minat matsujun ni pun boleh menanges baca kaw2 dia kena..adehh hahahah

Ahahahaha. Sorry laaa kaka..ai mmg xleh ngn matsujun tu .even kwn2 ai pn mmg taw ai anti ngn dia..tulaa..buat geli2 mcm tu sgt..ai kenot..kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:24 PM | Show all posts
11. XXX Holic



Yuko Ichihara (Anne Watanabe) is the sexy owner of a strange store which offers to make any wishes come true for a price.
Kimihiro Watanuki (Shota Sometani) has a special type of blood that attracts spirits and ghosts. He goes into the shop owned by Yuko Ichihara and asks her to get rid of the spirits. Yuko offers to do so if he works part-time at the store.


walau baju yg dipakai si Yuko seksi namatey tp kaka mmg selalu layan cerita ni, antara sebab adalah pelakon dia si shota sometani
anime dia pun kaka enjoyed


12. SPEC (semua season/TV Movie)




The Tokyo Metropolitan Police Department has set up a special department named Mishou (Unidentified Crimes Unit) for hard to crack cases without evidence, witnesses, or involving special organizations. These cases are beyond the scope of Keizoku (First Investigative Division’s Unsolved Crimes Unit).
The section chief for Mishou is Kotaro Nonomura (Raita Ryu). He is a senior in age with a dignified look, so usually nobody blames him even though his answers are evasive. Working for Kotaro Nonomura are two problematic police officers with excellant police skills, who were transferred to Mishou for bad behavior.
Saya Toma (Erika Toda) is a young woman with an IQ of 201. With her amazing intellect she became part of the faculty at the Department of Science at Kyoto University without schooling. Saya Toma also researched the X-Files at the FBI in the US. Because of her genius like intellect she often treats her superiors in a condenscending manner. Saya Toma is also a tough woman who is more than able to defend herself in physical confrontations. She has been with Mishou for one year. When she first joined Moishou she hurt her arm in a fight with criminals and has worn cast since.
Takeru Sebumi (Ryo Kase) is an excellant career detective. He was picked for the Metropolitan Police Department's SIT unit and became platoon leader by the young age of 27. He is also highly skilled with guns and the martial arts. Because of an incident with a subordinate, Takeru Sebumi was pushed out to Mishou. Takeru Sebumi also doesn't trust Saya Toma.
Saya Toma & Takeru Sebumi work on cases for Mishou first by postulating the "SPEC" of the unknown criminals. They then deduce the criminal's unknown "SPEC" and use this information to trap the criminals.


memula tgk cerita ni kaka blur lps tu ulang tgk br faham

byk kali juga ulang tgk dan enjoyed tambah lg erika berlakon dlm ni







This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:27 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 18-1-2021 01:11 PM
Hahaha..yee kaka..samelaa..aiolzs 2 h.disk corrupt..tggl y seketul ni jah..tu y malas dah nak donl ...

yg tu x pernah tgk lg
tp pernah tgk satu cerita hantu jepun tajuk dark water dgn one missed called
ya ampun kaka cam xnak dah tgk sbb nnt bila mlm cam terbayanga je kat mata
juon ada yg baru ke?


Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 18-1-2021 01:19 PM
Ahahahaha. Sorry laaa kaka..ai mmg xleh ngn matsujun tu .even kwn2 ai pn mmg taw ai anti ngn dia.. ...

memang diakui dia nampak poyo..tapi dia selalu dpt drama yg best2..hanadan la, lucky seven la..kemon sis, xkan xpenah tgk hana yori dango kot hahaha..rejeki dia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 05:26 PM GMT+8 , Processed in 0.325016 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list