CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: AeriSha

[VOL 2] YOUR TOP JAPANESE DRAMAS OF ALL TIME & RECOMMENDATIONS

  [Copy link]
Post time 16-1-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 16-1-2021 06:49 PM
Bleach susah laa nk cri pelakon dia .ichigo,byakuya,gin,failed laa..uwaaaa..aah..special effect ok ...

siapakah listing pelakon yg chuols ada tu, kaka nk taw juga
bleach tu dr awal ms diaorg announced mmg kaka pangkah terus sbb pelakon utama jd ichigo tu ya ampun semua drama yg ada dia blh buat kaka stressed sgt, expresi muka sgt out tp dia terpilih sbb dia ensem dan tinggi
live action yg kaka selalu tgk ada satu movie tajuk my love story smp anak kaka leh hafal dialog dlm tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-1-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
walau rumah ni lmbt bergerak tp okaylah ada progress
walaupun yg selalu post org yg sama
kisah plk kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 08:36 PM | Show all posts
one_aiman replied at 16-1-2021 12:17 AM
cherry magic tu best gila.. comel je adachi malu2 tapi mahu..kalau orang tak biasa tengok cite BL  ...

idok lagi tang spin off, aku tgk bile dh ade yg subbed jek.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:06 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 16-1-2021 09:08 PM
takayama replied at 16-1-2021 10:12 AM
oooo daus pun suka kimutaku ke
awatnya kaka susah nk in dgn dia ni ek
drama dia yg kaka tgk Mr B ...

kimutaku ni tak delah minat pun kt dia.. cuma tgk drama dia sbb ratings drama dia kan byk yg tinggi mase tu...

dlm byk2  drama lakonan dia ni, in fact yg betul2 tinggal impression mcm  Beautiful Life,  Hundred Million Stars From the Sky (Sora Kara Furu Ichioku no Hoshi) & Change!
mr. brain, hero, good luck, moon lovers, engine tu wlpn dh tgk smpi habis tp masih tak leh kenang apa2 scene drpdnya.

drama2 lakonan nagase tomoya (mukodono, my boss my hero), jun matsumoto (bambino, lucky seven, hanayori dango) , yamapi (Nobuta wo Produce,  Kurosagi, Buzzer Beat, dragon zakura)  ni pun ade tgk

tp drama jepun yg buat aku igt smpi bila2 & ade yg dh tgk smpi 2 kali spt nodame cantabile, gokusen, Hundred Million Stars From the Sky, teacher onizuka, my boss my hero, dragon zakura, etc

ade gak byk drama yg aku tgk tp tak igt dah title nya

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-1-2021 08:14 PM
kaka layan citer tu cuma akan stop bila rs stressed, storyline bgs cuma kaka x suka sbb dia cam bi ...

Yee kaka..dats why dia tu inspirasi aiolzs jgk utk age gracefully..and dia x malu taw,bila watak2 duk bt lawak pasal age dia..kaka x stream online ke dorama2 ni kaka?direct download pn boleh thru fon..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-1-2021 08:28 PM
kaka pun xleh dgn Jun tu xtaw knp rs cam nk sekeh aje kepala dia bila tgk dia kt mana2 drama atau  ...

Yayyyyy..ada gengggg..hahahaha..even kawan ai pn taw dah,kalau dorama ada matsujun,dorg xkan rekemen kat aiolzs..kekeke~

Mmg dia poyo..xsuka dia..xsukaaa.. igt dlu time study, roommate ai suka giler dgn matsujun..time tu ai gilekan gackt-sama~..auchhhhhh..

Duk laa dgr lagu matsujun tiap2 masa..n tgk citer matsujun..nak naik muntah ai..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-1-2021 08:31 PM
siapakah listing pelakon yg chuols ada tu, kaka nk taw juga
bleach tu dr awal ms diaorg announced ...

Y penting kena ada dean fujioka,mizushima hiro,ryo..tp kan,susah nak cri y ngam utk bwk watak bleach .maybe sbb karisma dorg sama..lg satu,body type..walaupun kurus tp dorg semua fit n ada 6-pack n ...hahahahahhaahahah..hollow je y ai rasa ok dlm bleach live tu..byakuya pn sedih..better amek cosplayer lah..tp setakat ni xde sorg pn y berjaya bwk watak ichigo dgn baik even cosplayer pn..kekeke~
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 16-1-2021 06:43 PM
Hahaha..dean tu kawin ngn org indo..xtaw laa ada kontroversi ke tak..hihihi..ai lama x bukak websi ...

Owh ye lah kot pasal kahwin tu,tapi heols baru kahwin ke?
Website gosip mana tu uols?
Dulu kemain gossipers dok canang Satomi Ishihara bercinta dgn Yamapi,last2 nak kawen dgn org bukan artis plak..

Haaa Dean tu berlakon dlm Kamen Rider kah?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-1-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 16-1-2021 06:47 PM
Yeee kaka....dats why ai ckp ai nangis tgk cter ni..even 1lof tears ai tgk ai kesian tp ai x nangi ...

Uols..dah2 lah tu menambah Jdorama dlm iols punya "must watch list" yg dah bertimbun tuh..Dahlah Satomi Ishihara mah girl crush..Takane no Hana pun tak tengok lagi neh..Matila iols,mati tengok Jdoramaaaaa.......

Hehe.. Gurau jah.. Tambahlah lagi,cepat ngan lambat tengok je lah masalahnya..
Cer uols bgtau sape agak2 pelakon Jepun yg manly macam Abg Kenji Sakaguchi dgn Takashi Sorimachi?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 17-1-2021 07:37 AM
salmon-suki replied at 16-1-2021 06:49 PM
Bleach susah laa nk cri pelakon dia .ichigo,byakuya,gin,failed laa..uwaaaa..aah..special effect ok ...


Hehe..cer citer list pelakon uols tu siapa jadi siapa?

Pada iols plak Rukia tu best,dahlah lagi lawo drp yg anime..Miyavi ada aura Byakuya,tapi lakonan kayu pulekks..
Bleach live action ni memang akan ada sambungan kan? Risau plak mengenangkan macammana dorg gambarkan & casting puak Soul Society nanti..

Yg penting tolong jangan sentuh Nel iols..Iols lebih rela sheols takdek dlm live action sampai bila2..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 17-1-2021 07:51 AM
salmon-suki replied at 16-1-2021 06:52 PM
Emergency room tu laa..hahahahaah

Y jd lawyer,rikon bengoshi,dorama tu ai x tgk lagi..arafour,a ...


Owh waaahhh dah agak,mesti bertambah2 lagi list "must watch" iols..

Iols ingat2 lupa plak macammana sheols berjalan,tapi memang sheols lawa pun..& awesome..& badass..Ryoko Doctor X ada vibe Amami ni,tapi tak cukup klako & terlebih seksi kot haha..

Haaa ye yuri..Mah harem..ahahhahah tapi kalau tengok yuri dlm anime geli plak rasa,agak nyampah pada iols..Kadang2 jah rasa nak menggedik lepas tensen,gitulah hasilnya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 16-1-2021 07:11 PM
ahahahah..iols rasa kena cepat2 la listkan sbb nanti semua yg best2 orang dah sebut kat sini..

Hehe yg no#1 uols tu dah disebut kat sini ke?
(Nak jugak try test tanya,nampak benor tak sabor hehe)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AeriSha at 17-1-2021 08:31 AM
takayama replied at 16-1-2021 08:21 PM
Kdrama yg kaka tgk ulang2 pun yg bkn psl cinta cintun, antara yg kaka dan anak kaka tgk ulang2 smp ...


Hehe tak taulah iols ni kategori remaja purba ke tak,tapi iols pun rasa rimas bila tengok cite cinta yg cliche..Yg bagus2 & lebih realistik (maksudnya bukan yg meleret2,overhyped,over sweet,over melodramatic ke mcm most Kdramas yg even bukan genre romance pun,erk takleh iols) takpe lagi iols tengok..

Haha penting tu kaka,mencari buah hati di mana saja,bila2 masa,baru seronok tengok cite ye dok? Tu yg iols dok mencari2 buah hati gak neh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-1-2021 08:23 PM
bila kita msk bod ni nnt kt atas list akan ada tertulis nama momod, yg kaka taw momod sini daus aj ...

Ah yes terima kasih kaka..
Nanti kita dating iols belanja kepci..hehe..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-1-2021 08:25 PM
tunggu Monday nnt kaka update, mls lah nk guna phone dgn laptop utk update, biasa kaka update kt o ...

Laaa dorang takdek lappy sendiri ke kaka?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-1-2021 08:26 PM
amboiiii mementang amami tu lawo terus nk berlesbo

Ehhh tu sudah semestinya..Gundik2 mesti kena lawo ahahhahahah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-1-2021 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 16-1-2021 08:31 PM
siapakah listing pelakon yg chuols ada tu, kaka nk taw juga
bleach tu dr awal ms diaorg announced ...


Tulah iols pun rasa teringin nak tau list pelakon Bleach versi sis @salmon-suki ..Mohon beliau taip list penuh..

My Love Story tu yg hero dia besar gile tu kan kaka?Ok ke pelakon yg jadi watak heols tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-1-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Anyway cakap pasal live action adaptation dr manga/anime ni kalau yg Jepun buat ok lagi paling2 teruk pun,sbb masih boleh kekalkan jiwa cerita tu tapi kalau Hollywood amek habis hancur..Risau ni sbb baru ni ada dengar2 Hollywood dah beli Stein;sGate nak buat tv series katanya..

Satu lagi yg iols tahu macam dah konpem Jepun tgh buat Yu Yu Hakusho utk Netflix..Studio yg sama dgn yg terbitkan Arisu tu lah kalau tak silap..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 17-1-2021 07:49 AM
Owh waaahhh dah agak,mesti bertambah2 lagi list "must watch" iols..

Iols ingat2 lupa pla ...

Doctor X ai xtgk..hahahahahaahha

Kalau minat psl butler,tgk laa shitsuji saionji..meichan no shitsuji pn best..

nazotoki wa dinner no ato de?, Kimi wa hannin janai yo ne?, Karei naru spy..citer psl investigation tp lawak..hehe

Urmm..byk laaa..hahahaaha..nak komedi ringan2 tp a bit ecchi, yama onna kabe onna..citer pasal yama onna (pmpuan y breast besar-yama:bukit), kabe onna (pmpuan flat breast-kabe:dinding)..dorg keje kat depastore..ni komedi ringan laa bg ai..filler sementara tgk citer heavy y lain..hahahahaha tp bukan amami yuki laa..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
AeriSha replied at 17-1-2021 07:32 AM
Hehe..cer citer list pelakon uols tu siapa jadi siapa?

Pada iols plak Rukia tu best,dahlah la ...

Wahhhhh..mnt Nel kaa..hihihi

Miyavi ok laa, kayu..hahahaha..rukia mmg best,ichigo kureng .abarai so-so..utk Gin,igt tak pelakon dlm arisu y rmbut putih tu,lpe daa nama ape,y tu sesuai jd Gin,tp pendek n tersangat kurus laa pulek..expresi dah ada...

Y jadi aizen,masaharu fukuyama..tinggi n bentuk muka n body sgt sesuai..urahara kisuke ai hope boleh bg kt mizushima hiro..hihihi..sbb features dia almost similar dgn urahara,putih gtu..dia pn dah ada 6packs,so ok laa..hahahaha

Ichigo till now ai xtaw nk bg sapa..susah sgt ichigo..hahaaha..matsuda shota boleh brrlakon jd ulquiorra..sbb bentuk muka bulat gtu...ai dh lpe byk laa..hahahaha..dulu tiap kali tgk dorama,ada y ai minat,ai bayangkn dorg jd pelakon watak bleach..hahahahaha

Nel susah jgk nk cari y ada body mcm tu.. matsumoto pn sama..sbb breast besar kan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 09:18 PM GMT+8 , Processed in 0.335655 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list