CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2576|Reply: 19

Harimau Malaya dapat jersi baharu

[Copy link]
Post time 5-12-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Apa pendapat hangpa semua? Yay or Nay?

BARISAN pemain Harimau Malaya semestinya bersemangat tinggi dan sudah tidak sabar untuk turun padang beraksi selepas setahun ‘terkurung’ tanpa sebarang perlawanan antarabangsa disebabkan penularan wabak pandemik Covid-19.

Ia selepas Harimau Malaya kini digayakan dengan rekaan dua jersi baharu tajaan Nike bagi edisi 2020 hingga 2022 yang dilancarkan secara maya dalam semua platform media sosial rasmi Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) semalam.

Presiden FAM, Datuk Hamidin Mohd. Amin berkata, penampilan Harimau Malaya selepas ini akan kelihatan lebih garang dan pada masa sama mampu menaikkan semangat dan aura pemain apabila bertembung dengan mana-mana pasukan lawan.

“Bukan saja jersi home tetapi away juga menampilkan warna tradisi kita iaitu hitam dan kuning. Ia tentunya akan dapat memastikan semangat Harimau Malaya kekal membara.

“Saya yakin apabila pemain memakainya nanti, mereka akan mendapat semangat baharu untuk tampil dengan aksi bertenaga di atas padang seterusnya meraih lebih banyak kemenangan serta kejayaan buat Harimau Malaya di pentas antarabangsa,” katanya.

Sebagai simbolik pelancaran, Hamidin menjadi individu pertama menerima kedua-dua jersi laman sendiri dan tempat lawan untuk edisi 2020-2022 daripada Ketua Pemasaran Sukan Nike Malaysia, Ernest Rodrigues di Wisma FAM, Kelana Jaya semalam.

Majlis pelancaran itu turut menampilkan 10 pemain kebangsaan seperti Aidil Zafuan Abd. Radzak, Shahrul Saad, Syahmi Safar, La’Vere Corbin-Ong, Brendan Gan, Nor Azam Abdul Azih, Syamer Kutty Abba, Syafiq Ahmad, Shahrel Fikri Fauzi dan Farizal Marlias serta penampilan istimewa ketua jurulatih Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe.

Sebagai rekod, Harimau Malaya yang kini pada No. 153 dunia, akan kembali meneruskan saingan kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 pada Mac 2021 serta Piala Suzuki AFF 2020 yang ditunda ke April dan Mei tahun depan.



Sumber: https://www.kosmo.com.my/2020/12/05/harimau-malaya-dapat-jersi-baharu/

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 5-12-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat baju jersi macam rumah sukan sekolah? Berkolar bagai.
Plain sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 01:38 PM | Show all posts
jersi baru ka apa ka tetap la level estet dan tak ke mana juga bola malaysia nie.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 5-12-2020 01:38 PM
jersi baru ka apa ka tetap la level estet dan tak ke mana juga bola malaysia nie.


Padan la kan design jersi baru dgn mutu persembahan..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
buruk tapi setaraf lagi sekufu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 01:50 PM | Show all posts
najib888 replied at 5-12-2020 01:41 PM
Padan la kan design jersi baru dgn mutu persembahan..

huduh wey sapa la design macam baju zaman 90an
tiru la design club2 italy ka, club america yang kat mexico tu pon lawa design


Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 02:07 PM | Show all posts
Lawa lagi yg lama. Design baru pd mata aku macam baju sukan sekolah. Tak pun baju ala2 family day...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Huduhnya nak tampar rasa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Nike ni overprice sgtlah harga.....letak tagprice rm299, perghhh.....

Kalau rm150-170 aku bleh consider lagi jersi ni tp rm299 tu pikir panjang gak tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 02:33 PM | Show all posts
axl_bach replied at 5-12-2020 02:11 PM
Nike ni overprice sgtlah harga.....letak tagprice rm299, perghhh.....

Kalau rm150-170 aku bleh co ...

jersey puma italy mahai gak bang, dekat RM300 gak
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
buruknye omg..mcm baju budak sekolah mase pj
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Buruk, patutnya second jersey tu warna lain la...ni sama plk kuning hitam
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nay sangat..buruk gila. Dah habis idea sangat ke mangkuk2 designer ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 04:19 PM | Show all posts
Better dari jersey kuda belang Adidas.
Design yg agak keras.
Home design tu agak style lama.
Away design, ni either you like it or you hate it.

Utk aku aku suka Away design agak adventurous for nike, and for FAM to agree on the design.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nay.. Tp sekali sekala baju sama level dgn prestasi okla kan
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Siyes tak lawa...
Tambahan pula, kuningnya pekat follow kuning FAM macam pulut kuning......better kuning "gold" keorenan macam bendera jerman.

Ini dah macam yellow black caution stripes pun ada...alah yg org letak kat tangga, uneven space tu kiah oi! Sendu kann???
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2020 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila masa plk pak rimau malaya kaler mcm ni? Sedehh dpt designer mcm nih....Ni club bola maybank2u ke hapa?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 04:45 PM | Show all posts
yanay , biasa2 .
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg bahu tu kenapa hitam dia tlmpau bawah. Macam cacat pulak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2020 12:19 PM | Show all posts
bendera Malaysia mana?
x reti2 lg ke tuan designer oi nak letak bendera Malaysia kat jersi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-10-2022 05:29 AM GMT+8 , Processed in 0.094720 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list