CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2349|Reply: 11

[SOLVED #11] Dark mode untuk forum CARI -solved

[Copy link]
Post time 27-11-2020 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by kakikuDibibirmu at 4-12-2020 10:26 PM

Forum CARI dah ada dark mode ke belum? Sakitlah mata akak tengok background colour putih pancor-memancor dekat ponsel. Apps dan website lain helok jah ada dark mode, ke programmer CARI tak reti guna CSS Dark mode?


Update: SOLVED dekat komen nombor #11

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:09 PM | Show all posts
cariforum pakai  cms joomla. dan tak pandai edit
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 05:16 PM | Show all posts
iols pakai dark reader for chrome browser
semua website dia bagi dark mode.
boleh on off.

tapi dekat ponsel iols tak tahu.


https://chrome.google.com/websto ... fekhnkhdbieeh?hl=en

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2020 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Hazabnya software cina Discuz nim
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 10:07 AM | Show all posts

Hmmm...

[AceHand SPECTaceLAR]

Pernah dicadangkang tapi boss tak suka... Hah! Hah! Hah!


Jizzz... Klong! Klong!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
AceHand replied at 29-11-2020 10:07 AM
[AceHand SPECTaceLAR]

Pernah dicadangkang tapi boss tak suka... Hah! Hah! Hah!

Cilakak punya boss, pedih mata iols merenung ponsel yang background colour putih, pancor-memancor i-Sinar hingga bintang Az-Zuhrah kejora pelbagai, menghabiskan bateri Super AMOLED jah
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokong TT! Care mode tu on tuk apatah. Tak caring langsung kat mata forumer ni.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 01:26 AM | Show all posts
oh tu hehe..option itu belum nak berapa nak ada lagi macam SM Ace bagitau
cuma..awak guna IOS kan? boleh guna premium browser ni

Dark Browser,edisi percuma dia ,adalah keluar iklan2.

s1.png

edisi premium dia,takla mahal sangat ,mampu milik, asalkan memenuhi kelesesaan mata kan hehe

s222.png

ini interface dia,,yang mana kita boleh select dark mode dan off kan

s444.png

s333.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 01:28 AM | Show all posts
J4I replied at 2-12-2020 09:47 PM
Sokong TT! Care mode tu on tuk apatah. Tak caring langsung kat mata forumer ni.

saya ambil setting ini untuk CareMode

care.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 4-12-2020 07:25 PM
trunks replied at 4-12-2020 01:26 AM
oh tu hehe..option itu belum nak berapa nak ada lagi macam SM Ace bagitau
cuma..awak guna IOS kan?  ...


Ditakdirkan Tuhe abe Goten, akak gunakan Google Chrome dekat Android Google Pelir Store
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakikuDibibirmu at 5-12-2020 09:42 AM

ujung-ujung akak kena enabled experimental Google Chrome flags dekat Android guna:
  1. chrome://flags/#enable-force-dark
Copy the Code





Dan juga enabled ini juga:

  1. chrome://flags/#darken-websites-checkbox-in-themes-setting
Copy the Code




baru aman-aman adja konsepnya mata akak berporem dalam dark mode:



Kalu nak turn off, boleh kelik Settings > Theme > Dark > Darken websites:

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2020 07:53 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 4-12-2020 07:45 PM
ujung-ujung akak kena enabled experimental Google Chrome flags dekat Android guna

ok juga tu kaka bib dah dapat selesai masalah hehe

mungkin mata kaka bib dah sedikit kurang ok,,saya pun ada sikit masalah warna2 juga ni
sakit kepala tengok terang2..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-6-2022 09:59 PM GMT+8 , Processed in 0.107247 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list