CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: fahdramli

[Pelbagai] Macam mana korang meluahkan perasaan

[Copy link]
Post time 25-11-2020 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bersemuka. tak suke ckp belakang dan memendam nati boleh memudaratkan kesihatan dan cepat tua.
setakat hal kecil2 tu let go je la...dah tua bangka ni byk lg hal lain nak kene cakna.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Pertama dan last aku bersemuka
25tahun lalu..

Aku crush dia dr form 3 sampai f5
Sblm spm aku luahkan.

Ternyata ....
Aku betepuk sblh tgn ... Dia tk minat aku langsung..

Tp aku tk kecewa pn.
Terus lega dn move on.. Tak tertunggu tunggu dia dah..tk angaukan dia dah

Bila kakak aku tau..dia ckp kau nk kawin dgn mat  tutt tu.. Dia tu tk pernah gi sekolah ..buta huruf ..ko nak duduk kampung smpai bila2
Naik basikal/beca dgn dia..

Aku mcm tersedar dr mimpi .. ..aku minat dia sbb muka mcm hanss

Last aku jumpa dia 18taon lepas.dia dh kwin ..kira swnang jugakla hdp dia sbb dpt bini cikgu dia pulak bukak bengkel pe tah.
Tp turn off terus tgk rupa dia tk emsem mcm masa remaja dulu...

Itulah kenangan 1st time aku konpes

Eh jap kali pertama form1 tp tu suka sama suka..1st love ..tp smggu je ..bertahan sbb posmen aku caras haha..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgn family, mostly simpan je yg minor2.. yg big bg tau mama.. kalau mama yg buat hal bg tau adik..
Dgn kenalan, simpan je..
Dgn rakan sekerja, luahkan kat supervisor..
Supervisor buat hal luahkan kat junior..
Dgn housemate simpan je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat whatsapp status tapi cuma untuk diri sendiri. Atau tulis atas kertas then buang. Kalau tak puas hati dengan someone, bincang dengan orang tu kalau dia jenis yang terima pendapat. Kalau jenis tak terima pendapat, diam je then cerita kat member. I ni jenis kuat nangis so bila stress, nangis adalah salah satu cara untuk luahkan perasaan juga

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:30 PM | Show all posts
tulis kat forum je..
real life, senyap..tak suka bising2...dont talk very much...nangis seorang2 kalau stress sgt..pastu mengadu dengan Allah..tulis dalam journal... cari bahan bacaan untuk pujuk hati..just me and my books...and coffee..hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 12:07 PM | Show all posts
do any writing in social media  either fb  or whatsapp status or twitter to ease the pain

lagi satu terapi meluah perasaan di dalam kereta sambil driving sambil cakap sorang2 dan ini sgt membantu meredakan segala rasa....
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm kalau sedih marah ke, simpan sendiri. tak tau mcm mana nak luahkan. nak luahkan dkt siapa pun tak tau sbb susah sikit nak percaya org. tp dok simpan2, bahaya jugak kalau meletup suatu hari nnt.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2021 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa muda remaja..segala masalah segala rasa hati semua pendam aje lah sampai kadang stress dibuatnya..bila dah remaja purba nie..lebih suka bersemuka ,berterus terang..lebih tenang hidup.
Berkata lah benar walau terkadang kebenaran itu amat pahit sekali..gitu
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Soalan ini best kekeke. Senang je. Pergi luah kat forum cari. Ramai unknown kat sini yang senasib

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2021 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Bergantung kepada siapa individu tersebut lah tt.

Yg terlalu rapat, i rebel jew bagaikan kanak2 yg kerasukan.
Yg tak rapat, i sinis2 manjaaahhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2021 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai blog..
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis jenis terus terang..pnah skali kna reject kahkahkah..lpastu masa da nk kawen saje chat balik ..cara die mcm nak balik..last2 sis ckp sis da nk kawen..mcm kuciwa gayanya kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Cenderakirana9 replied at 26-11-2020 10:58 PM
Buat whatsapp status tapi cuma untuk diri sendiri. Atau tulis atas kertas then buang. Kalau tak puas ...

Hat tulis atas kertas tu sama. Kalau nak terus cakap je, kadang tak dapat kawal emosi, akan keruhkan lagi keadaan. Jadi, tulis kat kertas, tapi tak terus buang.

Dah reda sikit emosi, tengok balik tulisan tu, rasa sesuai nak sampaikan, baru sampaikan. Kadang ada kena edit sikit, masa tu pun dah tenang, fikiran agak rasional. Kadang memang ke tong sampahlah coretan ittew......
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 06:06 PM | Show all posts
Berterus terang secara bersemuka. Kalau tak dpt jumpa, call atau text. Tp mmg kena luah. Selagi tak luahkan, payah daku nk move on. Daku memang jenis takleh pendam2, nanti sakit hati dan stress terfikir2 je dlm kepala otak. So, once dh luahkan, daku akan rasa lega dan I can move on.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
PKPkn, jd byk guna wasap je
Kdg text
Kdg vc
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 05:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 suka pendam sampai la benda tu jadi negatif sbb aku jadi pikir bukan2..

Skrang aku ambik keputusan lantak la org nak buat apa pon..aku jaga hal aku sudahh
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2021 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Meluah perasaan melalui tulisan..kalau sekarang wasap la..kalau bercakap mesti ada missing point..sebab bila bersemuka..dia bercampur dengan emosi..senang nak menangis..nanti x jadi luahan tu..jadi tangisan saja haha
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Depends on that person, kalau dia penting dlm hidup i, i akan berterus-terang, bersemuka ckp baik2. Kalau manusia tu takde dlm hidup pun takpe, i buat dunno jer. Luah rasa geram kat husband, kwn2 or last resort: di social media tp secara halus (throw shade hahahahah)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 08:34 PM GMT+8 , Processed in 0.079212 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list