CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Macam mana korang meluahkan perasaan

[Copy link]
Post time 24-11-2020 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada 3 level aku handle:
1. Kalau benda kecil & remeh, berlaku sebab orang tu ignorant & dia tak sengaja, aku Simpan sendiri saja, diam, tak layan perasaan. Forgive and forget.
2. Kalau orang suka sindir-sindir, jeles dan niat tak baik, aku suka educate orang tu dengan face to face, kena warning orang macam ni baru dia reti. lepas tu aku jauhkan diri dari dia.
3. Kalau orang cuba memfitnah, batu api, cuba khianat - Aku maki power sekali then terus buang dia dari hidup. Dan aku pastikan dia faham bahawa aku benci dia. Some people not worth to be kept in our life.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Flip hair

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Keep it to myself

Hujung2 jd x reti dh mcmn nk luah perasaan ni
Sbb pnh cuba

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh jap

Tt ni fadh big stage ke

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Simpan sendiri je.

Myb depends kot...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa guna cari forum kalau tak luahkan......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
I olls sejenis yg akan brsemuka n say watever i want to that person's face...and if i am wrong i takkan ego / segan silu untuk minta maaf...it has to be that way...berani bersemuka berani minta maaf

Lagi satu dah masuk alam 40s ni malas nak simpan / pendam lama2...i think it will be like a cancer...slowly eating you up...i like to settle the things on the spot and have less to worry about

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat tak tahu simpan sendiri je la
Lama lama ok la
Malas nak keruhkan keadaan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu suka pendam, tp sejak dh kawin, gi peluk laki dh lega.
Walaupon hakikatnya masalah tu X setel lagik, tp at least marah dh hilang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Block xde ka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ajinomotonosuga replied at 23-11-2020 06:30 PM
Cik B nk pinjam bahu ko..ko kasi ke?

Masalah nya lengan cik B lai bosa dari abdomen ko!!! Kne b ...

Hahahaaa... Bodow laaaa.. Ingt satu je komen pak aji sekali tiga2 berderet sume pak aji punya!!!!

mmg bangang abadi. Sakit perut kaka ketawa pak aji oiii
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau melibatkan hati kaka selalu cari my shoulder to cry.. Minta pendapat dlu.. Before decide nk go which way..

Kalau kat forum ni memandangkan anon, jadi kaka makikan ajar sampai puas utk yang kaka dah menyampah tahap dewa kaka ignore je terus coz you are death to me bxtch!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau melibatkan hati kaka selalu cari my shoulder to cry.. Minta pendapat dlu.. Before decide nk go which way..

Kalau kat forum ni memandangkan anon, jadi kaka makikan ajar sampai puas utk yang kaka dah menyampah tahap dewa kaka ignore je terus coz you are death to me bxtch!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 24-11-2020 02:33 AM
Kalo acik, panjang lebaq nak cerita neh
Maklum la perasaan ni byk jenis khennnnz
Kalo benda  ...

Eh siyes la acik jampi? Pakai ape tu.. Jangan ckp pakai dildo tajam2 yach lols
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
my_irina replied at 25-11-2020 09:41 AM
I olls sejenis yg akan brsemuka n say watever i want to that person's face...and if i am wrong i tak ...

Agreed.. Lagipun kita bkn nenek witch yang ada bola kristal nak tahu ape ade dlm kepala otak org lain..

F2F is the best way to resolve any conflict or to communicate anything
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mekasih TT baik atiMuga murah rezeki heppi slalu.. Kaya dgn tacang yg berkasiyat lagi nikmat.. Yeahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 25-11-2020 07:04 PM
Mekasih TT baik atiMuga murah rezeki heppi slalu.. Kaya dgn tacang yg berkas ...

Khennnnz dpt tacang dua kali nokkkk padahal repeat text
Jom pi tesco beli sayoq gune kredit porem
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 25-11-2020 07:15 PM
Khennnnz dpt tacang dua kali nokkkk padahal repeat text
Jom pi tesco beli sayoq gune kredit  ...

Haipppppp jeki jgn ditolak. Musuh klu nak cari,cari kat porum jek.baru xkena mandrem
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 08:44 PM | Show all posts
Akan luahkan suku drpd perasaan tu kat orang lain tentang sesuatu perkara.....lagi tiga suku telan dan lama2 nanti lupa la tu....

Kalau tak pun taip atau tulis panjang2, baca sendiri pastu rasa puas hati baca, padam balik...tutup buku,lupakan....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat masa ni tiada rasa nk marah pada sesiapa pun realiti.... kecuali kes kucing akak mati dulu je..
Sekarang dah ok...dan tiada rasa nk meluahkan yg negatif....tiada stress...tiada depression....hidup rasa tenang...happy in realiti.... alhamdulillah....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 08:08 PM GMT+8 , Processed in 0.082934 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list