CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 44778|Reply: 392

Uqasha vs So So So Sobella

  [Copy link]
Post time 3-11-2020 09:53 AM | Show all posts |Read mode
Hi uols, lama dah i tak up thread kat sini. Tapi masuk pagi ni dengan niat mencari thread seperti tajuk di atas dan nan hado. Tercari cari sana dan sini masih nan hado. Mana lah tau kot kot kat thread personaliti glemer ke kan. So i amek initiative buka thread, gitewww.

I tahu some of us dalam ni tak ada IG kan, so ni I ada benda nak kepoh2 sket nak bagi glemer lagi kat founder Sobella, dan Uqasha.

Semalam before tidur sempat la i melayan video tak live (sebab da lepas live dia upload at post IG), Uq (Uqasha) meroyan sebab agent2 So (Sobella) guna nama dia untuk up marketing atas sebab agent2 So ni ingat bila So ni pergi sponsor drama Uq sekarang (Perempuan tanpa dosa), automatically Uq pon promot sekali produk2 So ni sedangkan tidak. Uq tak ada kena mengena dengan produk katanya sebab yang disponsor stesen tv bukan artis, dia jugak mention tiada seketul So pon yang disponsor untuk artis pakai dalam drama tersebut.

Semuanya bermula dari tweet seorang agent ni katanya Uq pakai lipstick dari So ni cantik, siapa nak lipstick cantik macam Uq dalam drama ni boleh beli So and sebagainya. Maka Uq pergi reply bukan dari So, semua lipstick tu collection dia sendiri. Lepas tu bermula la sesi balas membalas agent So ni dalam twitter.
ibarat sarang tebuan dicucuk cucuk, panas la si Uq ni. gitewww

Harus la bermula dari agent terpalit la sama si founder kita gelar dia WN (sebab nama IG start WN)


Mula la si WN pon mencanang2 dia sponsor 1.2juta, dia nak interframe dalam tu jgk sbb dia da bayar 1.2juta.
dimana2 di IG dia u akan jumpa 1.2juta. giteww
Memang dia ada scene dalam drama tu, scene anta stok So kat one of the actress.

nak cerita lebih i ols tak tengok drama ni. so u guys layan gambar and nilai sendiri ye.

1. link Uq baru nak panas enjin LOL
https://www.instagram.com/tv/CHF39HBFoyH/?utm_source=ig_web_copy_link


2. Link IG Uq meroyan
https://www.instagram.com/tv/CHF_vB_FGFP/?utm_source=ig_web_copy_link


3. link Uq to one of agent So
https://www.instagram.com/p/CHGBVZWFeHW/?utm_source=ig_web_copy_link


4. Link founder So yang tengah interframe
https://www.instagram.com/p/CHFrqutgyy-/?utm_source=ig_web_copy_link



Gambar menyusul

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-11-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
so so ja sobella ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:09 AM | Show all posts
dari pembacaan meouls, uqasha xde la meroyan. Elok juga uqasha bagitau siap2 yang lipstick yang dia pakai bukan sol, mana la tau esok lusa ada company yang nak ambik dia jadi duta. Ejen2 suka melebih kan. Pantang nampak retis pegang barang, mula la claim retis tu approve produk tu. kejadah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:11 AM | Show all posts
so so what???
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Minah sobel ni knp nk meroyan kt uq, kan si yaya dok promote produk dia dlm drama tu..guna je la nama yaya tu...kesian yaya terpaksa la jual produk x glemer ni kat org kampung rizal..mujur diorg beli sapot yaya..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kamal adli pun nak menempel. kan dah kena sound
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun perangai Uqasha ni org ckp agak naughty tpi meols SUKE je lakonan sheols lately ni since STA..makin improve kot lakonan sheols..dlu sheols merupakan salah seorang pelakon yg meols x minat Sebb so kayu tpi die bnyk belajar untuk improve lakonan die.. Nelly n Raisha plak kayu Smpai kesudah..nelyy yg awal berlakon lakonan die tahap tu je laa ..
*Sory lari topik
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:18 AM | Show all posts
azimodin replied at 3-11-2020 10:09 AM
dari pembacaan meouls, uqasha xde la meroyan. Elok juga uqasha bagitau siap2 yang lipstick yang dia  ...

Ya,,dari ari tu Uqasha dah komen baik2..tapi agen ni ..huish..moga ada jalan penyelesaian..x yah gaduh2..saman2 ni buang duit ,buang tenaga,buang reputasi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-11-2020 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Eeeewwww.. dah org kata x pakai produk so so ko.. knp nak meroyan pulak.. ke nak marketing
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:22 AM | Show all posts
Mawar91 replied at 3-11-2020 10:17 AM
Walaupun perangai Uqasha ni org ckp agak naughty tpi meols SUKE je lakonan sheols lately ni since ST ...

sokong..sokong sangat sama lah meols pun..Uqasha watak pelbagai..jahat penah..baik, gila..sumer penah..Nely belakon..monotonus..sama je watak..dah bole bersara..tumpukan bisnes dan suami yg kayo tu..konsentrate hasilkan baby yg cute2..apa nak lagi..Raisya memang iols x penah minat..ok lagi sepupu2 dia Oktovia dan Aprena tu berlakon..kurang skit kayunya
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:23 AM | Show all posts
retis2 guna make up sendiri..So So punya product pun depa tak pakai..
Shaza yg pegang product depa tak sebut lak nama..tp jual nama Uqasha guna

dlm islam menipu marketing hasilnya pikir sendiri lah..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:24 AM | Show all posts
krustykrab replied at 3-11-2020 10:16 AM
Minah sobel ni knp nk meroyan kt uq, kan si yaya dok promote produk dia dlm drama tu..guna je la nam ...

orang kampung je beli..gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena caption dia mcm pprt? I mean, nak kena ulang suara (dalam satu caption) yg dia tu founder soso?

I pernah try beli lipstick soso ni. Bibir I jadi kering mengelupas
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi TT tepek ar royanan itewww kat sini.....i xde ig, temakaseh
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
I pernah beli soso ni sapot bisnes kawan sbb dia jadi agent
tp mahal lah kokosen org kampung pun tak mampu
soso ni kualiti murah dgn penutup  selalu tercabut longgaq
habis tumpah dlm handbag mahal i
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
aammyy replied at 3-11-2020 10:37 AM
Kena caption dia mcm pprt? I mean, nak kena ulang suara (dalam satu caption) yg dia tu founder soso? ...

Matte lipstick ka??? Kene pakai lipbalm dulu sis.....tp I x pnh try soso neh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-11-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik I dah lama resign jadi agen So So Sopropa nih !

Nak murah helok lebih baik beli kat drugstore jee , jarang jadi mimpi ngeri
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Produk ni asal beli timbang kilo dari penang..ig jenama produk sendiri ke hapa ntah dah betukar nama. Siap dia blok aku sbb tipu duit barang x sampai bila aku nak beli sample sabun kopi.   Sbb aku ada beli sample gak dari tempat yg sama nak tgk helok ke mutu lipmatte ni..  sbb dia jual murah nak mampu masa promosi  ... So sipenjual nama farah ni siap reveal sape founder yg beli dgn dia.. Dia tunjuk la tgh siapkan sobella ni ... Sebatang masa promosi aku dpt singggit je hahaha..  Skrg x taulah kalau dah tukar buat kat  kilang sebenar aku bagi bagi lipmatte yg ada utk kanak kanak bermain contengan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena kecam lg ada ponder so-so tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Mawar91 replied at 3-11-2020 10:17 AM
Walaupun perangai Uqasha ni org ckp agak naughty tpi meols SUKE je lakonan sheols lately ni since ST ...

Aah la. Nely ni berlakon watak sama je. Cuba try jd mcm ungka. Semua watak ok.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 11:48 AM GMT+8 , Processed in 0.132130 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list