CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mrsjones

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOARD PERUBATAN VOL. 22

   Close [Copy link]
Post time 28-10-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 02:52 PM
tak pernah jumpa org jual air nenas.. mmg org tak minat ehh air kelapa mmg ada..

Akak x beli. Dulu pilates instructor akak kalau lepas class dia mesti minum sekotak air nenas ni. Tp akak x lalu minum pulak sebab manis. Kalau- kalau nak minum, akak press je pakai food presser dah. Nak potong tu je yg lambat sikit sebab akak mesti nak potong mata dia sekali. Husband kata buat leceh je potong mata dia. Masuk presser je terus. Xde la buntang2 terkeluar pun mata nenas tu. Kata dia..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik baru beli cili padi kering dgn bawang putih bebanyak
Nak buat projek chili flakes oil
Nak bagi sebotol kat anak sedara yg masuk rumah baru. Dah la nak menikah bulan depan
OK tak mak menakan dia hadiah chili flakes oil sebagai wedding gift
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:26 PM
No hal! Boleh gather2 dgn @ipes2 sekali kalau dia balik rumah MIL dia tau..

okay set! kena tgu covid habisla baru @ipes2 boleh balik. Meantime kita makan dulu... kebetulan niii.... budak budak belikan lempeng and laksa penang!! murah gila rm4 je laksa dia.. besar bungkusan...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi sempat beli kerepek pisangmasin. Drive through je hari ni. Hari ni hari ke 12@13 jadi PUS. So x boleh nak turun kereta. Lunch pun drive through je. Nasib baik pergi kedai kerepek dan kedai nasi berlauk yg biasa akak pergi. Message aje minta bungkus sesiap kasi harga sesiap. Bayaran pun kasi ngam2. Akak pesan kat tokey tadi.. lepas ni sila kasi customer buat online payment dan drive through.

Kerepek Parit Raja.. Crunchy. Lemak2 masin dan yg sira kering  tu pedas2 manis. Biasa bila nak raya akak borong bagi adik beradik sekali. Bila balik bulan2 tu, belikan favourite  memasing je sorang sebungkus.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 04:21 PM
nnt bila dpt beli tin sardin nii.. sardin pun dah rega upper m40 nih, ishhh

{:n ...

Apsal sardine ayam brand mahal nau2 ek? Akak kekadang stress juga tgk harga. Tp Ayam brand je yg dah biasa pakai. Ada org recommend buatan bumi tp entah le.. Dia punya rasa tu x kick.
Lagi satu favourite akak ialah button mushroom dia. Tp skrg ni susahnya nak dapat.. Asyik brg buatan China je.. Akak memang x beli sebab x yakin pun kalau bab makanan minuman ni. So bila dapat button mushroom tu akak borong le 5-10 tin terus..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2020 04:49 PM
Both PIL org melakaa.... dekat di hati lah melaka tu, tempat jatuh lgkan dikenang, ini kan pulak t ...

Tempat deting tu memang x boleh tahan! Kikikikiki.. Tu tanah tumpah darah kami berdua. Tempat deting gak dedulu. Zaman tok kaduk. Hihihi. La ni tempat dating semua dah jadi sejarah.. Tp kekal segar mengharum dalam ingatan..
kikikikiki..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-10-2020 05:07 PM
Tupperware kehkehkehkeh
Segala Pyrex vision semua tu sila simpan dlm kotak, bagi kat anak dara
I ...

Dalam kotak memang dah standby utk anak dara. Yg anak sulung berdua dah puas bagi once diorg menikah dulu. Ni ada periuk cast iron-bukan-le Crueset yg akak simpan utk yg nombor tiga. Dia sejenis cermat.
Panjang list nak handover. :lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 03:18 PM
kelasss ayat cocok bontot rimau tuuu

Kalau BSN kait daun emas ke camtu...lupa dah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-10-2020 05:11 PM
Acik baru beli cili padi kering dgn bawang putih bebanyak
Nak buat projek chili flakes oil
Nak ba ...

Ok sangat! Isi dalam bekas tinggi yg cantik. Lenkali boleh pakai bekas tu utk benda lain.
Gigih Acik nak buat.. Akak nak buat tp x proses lagi. Penyakit M tu le sebab xde nak pakai in near future walau mcm nak kukus bendi dan lepas tu curah je chilli oil pepanas kat atas bendi tu kan.. Aih! Sedap pulak rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 03:21 PM
nnt bila dpt beli tin sardin nii.. sardin pun dah rega upper m40 nih, ishhh

{:n ...

lupa ada sardin setin dlm gerobok...tadi singgah beli nenas, terbeli lagi ayo nyo & sosej cheese...bahaya tol shopping tepi jln ni...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-10-2020 05:16 PM
okay set! kena tgu covid habisla baru @ipes2 boleh balik. Meantime kita makan dulu... kebetulan ni ...

Hoi! Hoi! Dok sebut asam laksa, terus rezeki bergolek depan mata! Siap lempeng sambal pulak tu..
Akak hari ni x rajin masak sebab berpeluh2 melipat  baju depan tv. Pagi tadi berpeluh2 mesin baju bebanyak & masuk dryer terus. Walhal kat luar panas berdentum. M le tu nak menyidainya.. Kikikikk
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 03:38 PM
The best solution is for online food delivery. Even laundry & tailoring pun kita dah lama buat pic ...

Moga deme semua diberi rezeki olehNya...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 03:40 PM
Bahaya.. Utk akak yg kalau terlebih makan memang melantun2 board digital weighing machine tu. :lol ...

Haha...ni minum ayo nyo...panas gilerrr...mulut dah pecah dan dlm mulut ada bengkak...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 03:43 PM
Itu la! Dok carut campur dgn gelak dibaeheh. Sabar je la dibaeheh ni tau.. Hari tu ingat dah insaf ...

Semua mencapub je...demi sesuap nasi...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 28-10-2020 04:30 PM
Tuu nak buatni.. kain pulak takde

Akak buka kabinet document husband.. Eh! Ada jumpa lebihan kain langsir  yg belikan utk Mak dulu. Tp dah ukur2, x cukup pulak utk wingchair ni. Tgh considering nak buat apa.. Kalau buat sapra dgn lace halus kat tepi pun mcm lawa je.. Nanti dah angkat handbrake, jalan dah smooth, akak share.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:07 PM
Tadi akak beli nenas buah je. Esok anak2 cuti. Diaorg nak buat nasi tomato, ayam tomato & dhalca s ...

Sama dah beli...tq ingatkan laksa boleh letak nenas nanti mknkan semangkuk...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:08 PM
TokRi buat kuah asam laksa dia pun bubuh sardin tin ni. Campoq sekali bak hang, kata dia. Tu yg ak ...

Ikan mackerel memang sedap...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-10-2020 04:11 PM
Acik baru beli cili padi kering dgn bawang putih bebanyak
Nak buat projek chili flakes oil
Nak ba ...

Ok sesangat...ngam ho
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:18 PM
Tadi sempat beli kerepek pisangmasin. Drive through je hari ni. Hari ni hari ke 12@13 jadi PUS. So x ...

Kerepek banyak lagi...tadi ada kerepek pisang tanduk kat Petronas...jeling je le hohoho...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 27-10-2020 11:30 PM
apa yg u minat LC?
dgr lagu, baca novel, mkn aiskrim, (window) shopping online, pasang lilin a ...

Iols overthinking la mj..
Tu yg jd penat sgt..
Zaman muda mudi dl..klu byk sgt pk, lepak mkn ais krim sambil tgk gelagat org..pastu bersukan
Skrg tulang dh reput..hahaha x leh tersalah skit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 01:30 PM GMT+8 , Processed in 0.479745 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list