CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mrsjones

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOARD PERUBATAN VOL. 22

   Close [Copy link]
Post time 28-10-2020 03:19 PM | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 01:52 PM
tak pernah jumpa org jual air nenas.. mmg org tak minat ehh air kelapa mmg ada..

Oh...ada beli betik gak tadi...nenas bagus utk internal cleansing...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 03:21 PM | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 01:54 PM
waa senangnya!! ni try la, mana tau lps mkn ada sunyummmmm..

jgn bg tau mil, kang kena cop derh ...

Jgn lupa boh sini gambo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2020 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 02:26 PM
Ni tadi balik dari Petronas...isi minyak dan cucuk bontot rimau- kawan salu sebut atm MAYBANK {:1_ ...

kelasss ayat cocok bontot rimau tuuu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 03:21 PM
Jgn lupa boh sini gambo



nnt bila dpt beli tin sardin nii.. sardin pun dah rega upper m40 nih, ishhh

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 28-10-2020 11:13 AM
Resipi  sambal daging tetel.. MIL i orang melaka... dia ajar i buat sambal daging tetel

Rebus dag ...

La GT, mil org Melaka ke?

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-10-2020 12:22 PM
insyaallah.. bila covid habis cod depan rumah... hehehe tapi kena kontra lauk org kluang paling ng ...

No hal! Boleh gather2 dgn @ipes2 sekali kalau dia balik rumah MIL dia tau..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 12:28 PM
mkn nasi lemak bunjut rega 1.80 beli kat petronas.. sedap gak sambal dia..
td try tealive punya  ...

Mrsj, nasi lemak bunjut tu yg bungkus dlm plastik patsegi tu ke? Tu zaman sekolah punya style tu..
Jap.. Akak sekolah dulu zaman tok kaduk! Tp history repeats itself kan..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 11:11 AM
Jgn pening, Bubu. Boleh start project baru kat rumah.

Tuu nak buatni.. kain pulak takde
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 12:30 PM
nak jgk buat prk batu sapi nih?!!!
lps tu dpt covid berjemaahhhh

Stress baca tadi.. DG dah kata x sarankan. YDPA kata stop berpolitiking dulu. That goes to every part of the country la kan.. Tp fooliticians just want to stay doing something fool during this pandemic ek.. Boleh tp kena buat undian dan kempen semua online saja la.. Ada berani ka diaorg? #sabahlearntthehardwayandstilllearningwithgreatpain!
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-10-2020 12:37 PM
Acik tak rajin nak buat2 kuah laksa ni
Lagipun dah biasa pepagi kalo nak makan laksa kat kampung, ...

Pressure cooker akan masuk list utk dikekalkan dalam dapur. Tgh intai2 apa brg boleh sedekah kat org ni..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 12:47 PM
muka je garang tp time mintak mkn kemain manja mengiau2..

Pandai pulak dia menggedik manja ek.. Family with benefit la tu ek? Kikikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 01:06 PM
terigt dulu2 masa buat laksa johor, start dari mak i baru nk mandi, pi ngaji n balik dari ngaji, i ...

Akak kalau buat laksa, sub aje kat sorang2 bebudak ni. Korang buat la.. Ummi buat kuah aje. Eh! Tp diaorg le jugak yg ngupas bawang dan memacam lagi. Kikikikiki
Cepat la anak2 mrsj membesar. Ringan kerja kat dapur nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 02:08 PM
Sian plak...



The best solution is for online food delivery. Even laundry & tailoring pun kita dah lama buat pick-up & delivery service. Tp kena rajin promo dalam social media & bagus register dlm grab, bungkusit, panda dan yg sama waktu dengannya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 02:10 PM
Laksa xde nye sesikit...kena banyak...mkn ngulang2

Bahaya.. Utk akak yg kalau terlebih makan memang melantun2 board digital weighing machine tu. :lol :lol
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 02:22 PM
adik saya, dia xnak renyah...guna sardin...bis citer...

Akak pernah buat campur sardin ayam brand 2 tin dlm kuah laksa. Not bad juga. Colour merah2 sos tomato dia tu pun buat kuah cantik. Tp tu buat utk makan 100-150 org dah cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 02:28 PM
Carut semua ada...tanjat gegirl

Itu la! Dok carut campur dgn gelak dibaeheh. Sabar je la dibaeheh ni tau.. Hari tu ingat dah insaf .. Rupanya nak suruh org beli product dia aje..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:24 PM
La GT, mil org Melaka ke?

Both PIL org melakaa.... dekat di hati lah melaka tu, tempat jatuh lgkan dikenang, ini kan pulak tempat mencari rezeki... tempat deting.. haha
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 02:30 PM
Ala tadi ada yg jual nenas...balik nak singgah beli...

Tadi akak beli nenas buah je. Esok anak2 cuti. Diaorg nak buat nasi tomato, ayam tomato & dhalca sayur. Akak tambahkan paceri nenas kuning je utk diaorg. Tadi dah makan paceri terung berempah yg ditapau..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:32 PM
Pressure cooker akan masuk list utk dikekalkan dalam dapur. Tgh intai2 apa brg boleh sedekah kat o ...

Tupperware kehkehkehkeh
Segala Pyrex vision semua tu sila simpan dlm kotak, bagi kat anak dara
Induction cooker pun sama
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 02:33 PM
Tu la...adik saya guna sardin tin tu terus  dap pulak...

                     ...

TokRi buat kuah asam laksa dia pun bubuh sardin tin ni. Campoq sekali bak hang, kata dia. Tu yg akak try tu. Sedap pulak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 11:27 PM GMT+8 , Processed in 0.484175 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list