CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mrsjones

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOARD PERUBATAN VOL. 22

   Close [Copy link]
Post time 28-10-2020 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
keypochino replied at 28-10-2020 08:52 AM
Semoga dipermudahkan segala urusan awk sekeluarga.. doa pd Allah.. in shaa Allah dipermudahkan

Amin..thanks keypo
Iols berdrama korea kt umah..last2 iols perasan yg iols overthinking..
Just pray for the best je la..Allah knows better
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 05:43 PM | Show all posts
keypochino replied at 28-10-2020 10:03 AM
haa dah ada resepi tu bleh la buat

Nak buat laksa Kedah @sarah82
Laksa Penang dah makan...

Cuti dah lulus smp Isnin depan
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:46 PM | Show all posts



https://www.hmetro.com.my/mutakh ... an-covid-19-metrotv

Jadikan PRN Sabah iktibar penularan Covid-19' [METROTV]
Kuala Lumpur: Jadikan Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah sebagai iktibar dan berharap tidak akan berulang.
Itu kata Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkaitan kebimbangan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengenai pilihan raya.

Beliau berkata, pihaknya sudah mengadakan perbincangan bersama Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan mengemukakan beberapa cadangan termasuk tidak melaksanakan sebarang pilihan raya dalam masa terdekat.
Menurutnya, PRN Sabah sebelum ini terbukti menyumbang kepada peningkatan kes Covid-19.
"Cadangan kami adalah supaya tidak diadakan pilihan raya buat masa ini.
"Jika pilihan raya terpaksa diadakan, mungkin kita perlu melihat kepada beberapa tindakan lain seperti tidak boleh rentas negeri dan daerah atau balik kampung untuk mengundi," katanya pada sidang media harian Covid-19 di Putrajaya, hari ini.
Mengulas lanjut, Dr Noor Hisham berkata, tiga fokus utama yang perlu diberi perhatian oleh SPR jika perlu mengadakan pilihan raya ialah cara berkempen, tiada lawatan dari rumah ke rumah dan undi pos.
"Selain itu, kita perlu menambah baik prosedur operasi standard (SOP) berkaitan yang sedia ada bagi meminimumkan penularan jangkitan Covid-19.
"Walaupun SOP sudah ada, apa yang penting adalah kepatuhan kepada SOP itu," katanya.
Sebelum ini, SPR menetapkan 23 November ini sebagai tarikh penamaan calon dan 5 Disember sebagai tarikh Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Batu Sapi, Sabah.
Kerusi berkenaan kosong susulan kematian penyandang, Datuk Liew Vui Keong daripada Parti Warisan Sabah (Warisan) pada 2 Oktober lalu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-10-2020 10:44 AM
Morning Leon,

Kenapa stress? penat kemas ya? leon hilang?

overthinking kak.. tu yg tdo pun rasa otak masih bekerja..
Pg td buat streching skit2..mn yg mampu.. Tu je yg mampu skrg ni..
Penat bdn ok lg blh tdo lena..tp penat otak ni..di awangan rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 28-10-2020 10:59 AM
Jumpa resepi ni...



Kita klu buat asam pedas daging suka masukkn halba.. xpakai daun kesum tp pakai daun limau purut.. kunyit pakai kunyit hidup
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 05:55 PM | Show all posts
Leonclay replied at 28-10-2020 04:48 PM
Kita klu buat asam pedas daging suka masukkn halba.. xpakai daun kesum tp pakai daun limau purut.. ...

good sharing...ni nak try yg bunga kantan...guna yg kolig tu...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2020 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:28 PM
Mrsj, nasi lemak bunjut tu yg bungkus dlm plastik patsegi tu ke? Tu zaman sekolah punya style tu.. ...

tak laa, bungkus biasa dgn daun pisang jgk n brown wrapping paper..
tu style zaman dulu ke? fuhh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2020 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:33 PM
Pandai pulak dia menggedik manja ek.. Family with benefit la tu ek? Kikikikiki

bila kaka tulis camni, haa betullah, family with benefitsss!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 28-10-2020 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 04:35 PM
Akak kalau buat laksa, sub aje kat sorang2 bebudak ni. Korang buat la.. Ummi buat kuah aje. Eh! Tp ...

lambat lg daa kaka.. iols umur 50 pun tak dpt lg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-10-2020 05:11 PM
Acik baru beli cili padi kering dgn bawang putih bebanyak
Nak buat projek chili flakes oil
Nak ba ...

sekali laa dgn bwg putih crispy n minyak bwg putih goreng satu set.. hihii
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-10-2020 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 05:11 PM
Akak x beli. Dulu pilates instructor akak kalau lepas class dia mesti minum sekotak air nenas ni.  ...

ye la air nenas yg processed ni mmg manis.. kena buat sendiri tp leceh je nk kupas.
beli yg dah kupas je kalu teringin sgt
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:09 PM | Show all posts
Buritan replied at 28-10-2020 07:11 AM
Area sepang dah merah..huhuhu..

Subang Jaya polis dan isteri Trafik Kajang positif Covid katanya...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:11 PM | Show all posts
Buritan replied at 28-10-2020 06:48 AM
Ade ape cite pagi ni.. ape cite sabah..

Kes baharu Covid Sabah - 564 kes...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:12 PM | Show all posts
mrsjones replied at 28-10-2020 05:06 PM
ye la air nenas yg processed ni mmg manis.. kena buat sendiri tp leceh je nk kupas.
beli yg dah k ...

Kes baharu Covid- 801 kes...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 28-10-2020 05:24 PM
Tempat deting tu memang x boleh tahan! Kikikikiki.. Tu tanah tumpah darah kami berdua. Tempat deti ...

Pantai klebang kaaaa kakleen... hahahah

Teringat dedulu ada jual geragau fresh tepi jalan kat pantai klebang i selalu singgah beli utk wat cucur udang.. dap nyeeee...  
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:16 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 28-10-2020 05:53 PM
Buritan replied at 28-10-2020 06:48 AM
Ade ape cite pagi ni.. ape cite sabah..

8 kes kematian...
116 kes baharu di Selangor...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-10-2020 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 28-10-2020 10:39 AM
Morning, okay je janji kenyang and masak sendiri kan lebih afdal org tua kata.

Muak kadang2, bila hari2 masak.. pastu kdg2 rasa tak adil je laki boleh focus WFH je until 5 pm... sedangkan i kena prep dinner, prep lunch  prep bfast (cereal or roti or buat overnight oat)... tatau la cemane nak prep diri jadi surirumah ni.. i rasa mcm i pishang je kalo retire early...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:20 PM | Show all posts
p

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:21 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2020 06:21 PM | Show all posts
Ringkasan Status Terkini COVID-19 Di Malaysia, 28 Oktober 2020

Kes sembuh=573
Jumlah kes sembuh=19,072 kes
Kes baharu positif=801
(kes import=2, kes tempatan=799)
Jumlah positif=29,441 kes
Kes kematian=8
Jumlah kes kematian=246 kes
Kes dirawat di ICU=94 kes
Bantuan Alat Pernafasan=25 kes
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 12:49 AM GMT+8 , Processed in 0.575941 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list