CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 6030|Reply: 28

KISAH SERAM DI SEKOLAH TEKNIK T** J**

  [Copy link]
Post time 26-10-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih sebab sudi siarkan cerita yang seram bagi aku tapi maybe tak seram bagi korang hahaha.

Cerita dia bermula masa aku first daftar masuk dekat sebuah sekolah teknik yang agak terkenal di Malaysia, masa tu tahun 2001. Masa daftar tu aku dapat blok asrama yang paling hujung dan tingkat yang paling atas. First jejak je kaki dekat asrama tu aku dah rasa tak sedap hati dah, yela dengan blok asrama punya buruk, tingkap dalam dorm banyak yang takde, nasib baik katil tilam dengan almari semua baru.



Masa siang tak seram sangat blok asrama tu tapi bila malam memang scary abes, aku pulak dapat katil atas menghadap tingkap yang tak sempurna tuh (takde cermin) memang bila malam boleh direct terkena panahan sinaran bulan gitu…hahaha, dalam bilik tu ada 4 orang roomate. So masa malam first aku duduk hostel tu aku dah rase tak sedap badan, kawan- kawan semua dah tido tapi aku tak boleh lelap.




Aku awal-awal dah letak Al-Quran kecik sebelah bantal aku. Punyalah aku guling kanan guling kiri still tak boleh lelap. Aku tengok jam dah dekat pukul 1 pagi, aku pon tarik selimut paksa diri aku tido. Tiba-tiba aku dengar ade benda berlari atas almari besi, habis semua baldi budak2 bilik benda tu langgar, masa ni aku dah berpeluh habis tapi still berselubung dalam selimut tak berani nak tengok. Lepas tu benda tu diam dalam beberapa minit.



Aku ingat habis sampai situ je, rupanya tu baru acah-acah je. Selang beberapa minit tu aku dengar ade bunyi benda melompat dari atas almari ke lantai, benda tu pelan2 jalan dari satu katil ke satu katil, time ni memang aku dah lencun berpeluh sebab takut sangat. Aku baca ape semua surah yang aku ingat. Sekali benda tu jalan sampai tepi katil aku dan berdiri tegak menghadap kepala aku. Kan aku ada cakap yang tingkap dorm aku takda cermin, so sinaran bulan memang terangla dalam bilik aku tu, bayang-bayang benda tu memang betul-betul atas dada aku tak bergerak statik je camtu.



Lama weh benda tu berdiri kat sebelah aku, aku memang pejam mata tak berani nk bukak, nasib baik benda tu tak cakap macamni “belum tido lagi ke…heheheh” mau kejung terus aku agaknye kalau benda tu cakap macamtu.

Sedar-sedar je dah pagi aku tak perasan bila aku tertidur, maybe sebab aku takot sangat sampai tak perasan terlelap. So aku pon tanyala budak bilik aku yang lain malam tadi ada dengar bunyi almari kene goncang tak? Dioorang suma cakap takde dengar pape pon, aku tengok baldi sume cantik je tersusun atas almari tu.



Dalam hati aku sah memang aku sorang je kena kacau ni, tapi aku bernasib baik sebab benda tu kacau masa hari pertama je, lepas dari tuh aku tak amik port pon, asal baring je terus lelap. Aku sekolah dekat situ pon tak lama setengah tahun je, lepas tu aku pindah sekolah lain taknak duduk asrama dah. Hahaha sekian cerita tak seram dari aku.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2020 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Park dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku punya kolej terbengkalai 11 tahun, asrama style lama, tengah2 hutan belantara, student cuma ada kurang dari 80 (kitaorang 1st batch), lecturer cuma ada 10 org je tu pun tak duduk asrama, jauh dari kampung... Aku dah cerita dekat benang lain, jadi aku taknak cerita lagi
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 26-10-2020 04:56 AM
Aku punya kolej terbengkalai 11 tahun, asrama style lama, tengah2 hutan belantara, student cuma ada  ...


Link please..
Aku mmg suka kena suap
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 26-10-2020 12:56 PM
Aku punya kolej terbengkalai 11 tahun, asrama style lama, tengah2 hutan belantara, student cuma ada  ...

Baik uols kasi link.atau tag iols plsssss
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols dolu teknik jugak...
Iols tak.pernah jumpa.hantu
Tapi kawan iols nampak.hantu belakang iols
Terus me ggigil dia demam 3 hari...
Iols elok jah..maybe sebab dia belakang iols.kan..tak.nampak
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ek..more stories tt..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 04:06 PM | Show all posts
Aku sekolah vokay diselatan tanah air.. kitaorang form 4 selalu kene prank contoh memalam dah kene tutup lampu pastu nanti ada yang pedajal letak benang kat seliper pastu tarik selang2 macam orang tengah berjalan.. tu belum yang sungkup dengan selimut putih berdiri tegak sebelah kau..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-10-2020 04:37 PM | Show all posts
buragazz replied at 26-10-2020 04:06 PM
Aku sekolah vokay diselatan tanah air.. kitaorang form 4 selalu kene prank contoh memalam dah kene t ...

hahha.. aku asrama poli dulu. berdepan blok budak pempuan. member aku pakai cadar putih diri terpacak je depan tingkap budak pempuan. tp di sebalik pagar la. budak pempuan tu terkejut jatuh sampai boleh dengar semua blok. menjerit2 sampai demam. tu la, semua ngorat tak nak layan kann. hahhaa. sekadar kenangan lama masa nakal dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 04:38 PM | Show all posts
taji2906 replied at 26-10-2020 04:37 PM
hahha.. aku asrama poli dulu. berdepan blok budak pempuan. member aku pakai cadar putih diri terpa ...

Nice... itu je cara balas dendam...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Haku Kat kolej melaka dok asrama Ade 2 batch, satu batch budak sijil satu lg batch budak diploma n haku first intake n budak2 sijil da tarap senior..awal2 dulu kami aman2 je pastu selalng bape Bulan budak2 sijil wat keje giler pg main papan enuja ke ape tah yg pakai papan n seru antu... Giler vavi doh start dari situ semua budak2 pompuan abis kene histeria x Kira la budak2 sijil atau diploma...huhuhu...seram... Blok bwh manjang kene histeria pastu kejap Kang blok lain pulak!

Haku kebetulan Ade bff mmg warak cikit die g azan semua penjuru dlm umah tu, n haku sejenis yg takut2 berani tp nk tgk jugak la dlm hati haku ooo cmnie ghuper nyer histeria ye terjerit sana cnie, suara bertukar, perangai lain maciam tp dlm hati takut tp mata nak this alhamdulillah x de pape jadi...oh kenangan taun 2005 nyer citer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 10:32 AM | Show all posts
korang kalau terasa meremang ke apa ke apa yg korang buat?

Aku kdg2 meremang tiba2 di waktu malam, dari asrama, poli, Uni dan seinggalh duduk sewa sorang skrg.

Tapi biasanya aku peluk bantal and kejam mata tak buka2.. tau2 tertidur je
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 01:34 PM | Show all posts
Zielathefatlady replied at 27-10-2020 10:32 AM
korang kalau terasa meremang ke apa ke apa yg korang buat?

Aku kdg2 meremang tiba2 di waktu malam ...

org tua2 cakap, meremang tu tanda kehadiran 'member' tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Zielathefatlady replied at 27-10-2020 10:32 AM
korang kalau terasa meremang ke apa ke apa yg korang buat?

Aku kdg2 meremang tiba2 di waktu malam ...

Middle finger.. Hahahaa.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2020 01:19 AM | Show all posts
Zielathefatlady replied at 27-10-2020 10:32 AM
korang kalau terasa meremang ke apa ke apa yg korang buat?

Aku kdg2 meremang tiba2 di waktu malam ...

buat hal laaaa!!!
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 12:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepupu printer ada sekolah situ. Spm 2002 ntah ntah sama dengan tt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-10-2020 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
printercomel replied at 31-10-2020 12:56 AM
Sepupu printer ada sekolah situ. Spm 2002 ntah ntah sama dengan tt

Kalau spm 2002 sebaya la ngan kt... Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
AKAZ85 replied at 31-10-2020 06:33 AM
Kalau spm 2002 sebaya la ngan kt... Hahaha

Baru tanya sepupu tadi. Tahun dia kawan kawan dia nama baiah, zila, anis, usrah
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Teknik Tengku Jaafar..Tempat student2 score PMR ni...Sama dgn Teknik Cheras...

Salam dari Teknik Selangor Sg Buloh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-11-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
printercomel replied at 31-10-2020 12:12 PM
Baru tanya sepupu tadi. Tahun dia kawan kawan dia nama baiah, zila, anis, usrah

Kenal sangat nama2 dia sebut tu... Hahahaha... Ade yg insider ade yg outsider tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 05:49 AM GMT+8 , Processed in 0.103788 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list