CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 8967|Reply: 64

[Tempatan] Kata Anwar: Dia PM9, PM8 Auto Jatuh, Hak Warganegara Terpelihara, Pelan Ekonomi

   Close [Copy link]
Post time 13-10-2020 02:43 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 13-10-2020 02:55 PM



Menurut Anwar Ibrahim.. dengan penyerahan dokumen sokongan ahli parlimen kepada Agong pagi tadi, Anwar Ibrahim kata (bagi dia lah) secara auto nya, kerajaan PM8 Muhyiddin Yassin dah jatuh dah (PM8 dah boleh resign dah), dan dia lah PM9 Negara Malaysia. Tapi..

..masih perlu tunggu Agong interview ahli parlimen dulu, dan kita tunggulah atas kebijaksanaan dan beri masa untuk wewenang Agong dalam menyelesaikan perkara PM PM ni... tiada tarikh/ tempoh masa dalam hal ini.. kena tunggu Agong je..

Anwar sebagai PM9 juga turut menjanjikan:
1. Hak keistimewaan ketuanan orang melayu/ Islam dalam Malaysia tidak diusik.
2. Hak setiap warganegara lain juga sebagai rakyat Malaysia tetap terjaga.

Kata Anwar dia perlu naik jadi PM9 sebab:
1. Uruskan isu covid (tanpa mempolitikkannya) dengan lebih berkesan
2. Menetapkan arahtuju ekonomi yang jelas dan teratur (PM8 memerintah tanpa halatuju jelas dalam ekonomi)

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2020 02:45 PM | Show all posts
giiillleeerrrrrrrrrrrr...........laaahhhhh.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols lebih tertarik bila ada wartawan tnya, adakah anwar ada buat perjanjian dgn org2 yg ada case mahkamah? Anwar mengelak utk jwb soalan.

Maksudnya?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:47 PM | Show all posts
apa punya cibai la nasib negara ni skrg ni

makin merepek2 dgn politaik

dah la tengah pandemik
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
F u all.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:51 PM | Show all posts
so dia jadik pm ke tak nie? letih nunggu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sooo booooringg
I respect dia as a pakcik yg lbih tua je..on political side i bg
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:53 PM | Show all posts

Udah Terok Benor

Gilenye ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2020 02:54 PM | Show all posts
Ini keadaannya bila politik berantakan

hanya kesepaduan politik Melayu mampu menjamin
keharmonian Tanah Melayu

Patik penuh berkeyakinan yang Tuanku amat bijaksana
dalam menaungi payung pemerintahan

Ampun Tuanku
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:55 PM | Show all posts
raut muka itu


hmmmmmmm rasa macam x best
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Apakah maksud wewenang?
Anwar ni grad sastera melayu sebab tu dia suka guna perkataan2 unik mcm ni. Haritu dia guna istilah cerakin. Hebat vocabs bang non. Graduan sastera melayu la katakan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:57 PM | Show all posts
dizekni replied at 13-10-2020 06:54 AM
Ini keadaannya bila politik berantakan

hanya kesepaduan politik Melayu mampu menjamin

[youtube]o831PY_WD9E[/youtube]
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
pening aku tgk dia ni kulu kilir PM.. mohon Agong buat keputusan terbaik utk rakyat jelata...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:59 PM | Show all posts
Susunan kabinet setakat ni..
PM-Nuar
TPM 1-Wan Jijah
TPM2-Nurul Izzah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:59 PM | Show all posts
sila meninggalkan dunia yg fana ni YB..

kimakk tul, semuanya atas keputusan korang. abis hak kami rakyat ni jd apa? bukan negara demokrasi da ni.. puiii
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa nak maki tp aku cuba tahankan diri. Senoga terus diberkati
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-10-2020 03:01 PM | Show all posts

dia dgn abah byk pigmentation...
x mcm bosskur....mulus je

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:01 PM | Show all posts

RBA DAP menunggu penuh halapan sambil kunyah bak kut teh

menghalap cina DAP got the power woohoo



cuma wa mo pesan

stop dreamin, sumua itu halapan palesu


Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Istana dah keluar statement, dia kata ada cukup yb support dia tapi tak de document pembuktian nya

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Jenuh la budak2 nk kena baca sejarah malaysia tahun 2018-2020 nnti hahaha
Kita yg sedang alami pon penin2 lalat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-9-2022 11:58 PM GMT+8 , Processed in 0.198713 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list