CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Ed_Lyn

(SALAM TAKZIAH) Bekas Pembantu Peribadi Aliff Syukri Meninggal Dunia

  [Copy link]
Post time 10-9-2020 10:36 AM | Show all posts
apedehal replied at 10-9-2020 10:32 AM
haaa...ye ke punca lmbat mkn..iols selalu lmbat mkn

iols speku je sis
ada kata kerap mkn pedas ye jgk
iols ada kwn sepjg masa ada je mkanan dgn dia
tp dia gastrik la
sentiasa kena mengunyah

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2020 10:37 AM | Show all posts
Slm takziah untuk family. Moga rohnya tenang di sana...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 10:39 AM | Show all posts
Edited by jijilaaa at 10-9-2020 10:40 AM
fifie_olin replied at 10-9-2020 10:25 AM
apa tanda2 apendiks ek
punca sbb lmbat mkn ke uols

ntah lah...tp seingat i. tak de sebarang tanda. just pagi tu saki perut sngat smpai tak leh bangun. asyik tekan perut dgn tangan je kuat2 utk hilangkan sakit. bayangkan benda tak de tanda, tiba2 sakit. malam tu dpt tau dah merebak smpai ke usus besar. kiranya benda ni cpt merebak la kot


org dok ckp sbb banyak makan benda berbiji mcm cili..jambu. kita telan sekali dengan biji2 dia. tp lepas buang appendix tak de pape beza pun. sama je rasanya hidup i before and after


Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 10-9-2020 08:02 AM
Mmg jawatan nama PA Bangsawan ke?

Rasanya arwah mmg suka melawak panggil diri dia as PA bangsawan
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 10:45 AM | Show all posts
jijilaaa replied at 10-9-2020 10:39 AM
ntah lah...tp seingat i. tak de sebarang tanda. just pagi tu saki perut sngat smpai tak leh bangun ...

tu la katanya sbb biji2 tu
iols suka jgk mkn cili dgn biji2 skali
takot plak
alhamdulillah uols dah sht
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 10-9-2020 08:37 AM
X tau dia sapa... baru tau dia bekas staff AS... baca post2 terakhir dia... rasa sedih plak... betap ...

Dl byk jg pic dia kat ig ni
Tp smlm cek ada 3 je
Family dah padam siap2 kot
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 11:50 AM | Show all posts
innalillah wainna ilaihi rojiun..


last 2 years i operate apendix. sakit perut 5 hari.. i ke 3 klinik, sama semua cakap angin, gastric. last i tak tahan malam tu i ke kecemasan, doc ambil darah, warded esok pagi belah.

urghhh.. kalau ikut KK, suruh i datang next weeknya untuk tengok result darah.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols dulu masa zaman sekolah ada sakit kat perut sebelah kanan.. 3-4 bulan sekali mesti akan rasa sakit sangat sampai berguling2.. last kena masa form 3 la kot iols sampai berguling kat kaki lima bengkel kemahiran hidup.  Masa tu sorang2 je iols tahan sakit.. ada la kawan yg tegur. Tp menginjak dewasa dh hilang terus rasa sakit tu.. harap2 x dtg balik lah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2020 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
I dont believe appendix.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah semoga diampun dosa. Agaknya sakit lama tapi x gi hospital ..maybe gi klinik  je. Lain kali elok gi emergency kt hospital  tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 12:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kkk i dulu appendix pecah masa tgh pregnant 7bln. Kne operate gk sbb nanah dah merebak kt dlm. Doktor siap ckp 50-50 je peluang sbb risiko kt bby dlm kandungan. Tp alhamdulillah dua2 selamat lepas operation tu.bby pun xyh bersalin awal..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 12:19 PM | Show all posts
sepupu aku baru keluar hospital sebab appendix pecah

dia sakit perut sehari  sampai muntah2 , tak boleh makan

pergi klinik doktor bagi ubat utk keracunan nakanan dgn painkiller

malam tu makin teruk,  terus pergi A&E kat hospital

doktor check kata appendix, masa tu belum pecah.

masa dah get ready utk operate appendix dia pecah

selalu nya appendix tak sakit lama , kalau 2 hari sakit perut dan muntah tak baik  kena cepat pergi hospital
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 12:22 PM | Show all posts
mmg notis muka dia pucat & sakit
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Menghiburkan kalo tgk arwah
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 12:26 PM | Show all posts
apedehal replied at 10-9-2020 10:32 AM
haaa...ye ke punca lmbat mkn..iols selalu lmbat mkn

tu gastrik rasanya

bukan appendiks

appendiks ni tak ada fungsi, dia di hujung usus besar. Tapi bila dia infected, tu yg kena bedah.

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 12:27 PM | Show all posts
Edited by Incanto at 10-9-2020 12:28 PM
caprut replied at 10-9-2020 12:00 PM
I dont believe appendix.

same here

kalau sakit lama sampai kena berhenti kerja bukan appendix namanya

Takziah pada keluarga arwah

semoga arwah di tempatkan bersama para solehin
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 10-9-2020 12:27 PM
same here

kalau sakit lama sampai kena berhenti kerja bukan appendix namanya

Right. Then aku baca kak mel punya caption ckp appendix dia makin teruk pecah then spread to lung. Jauh btol appendix smpai lung
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 01:24 PM | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun. salam takziah buat keluarga arwah
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sedih pulak. sbb suka baca caption dia mcm poyo poyo. Ramai kutuk kutuk macam bagus etc..tapi Allah lagi tahu.. i think he is a good person. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan dipermudahkan. Al Fatihah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 11:06 PM GMT+8 , Processed in 0.107505 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list