CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: Ed_Lyn

(SALAM TAKZIAH) Bekas Pembantu Peribadi Aliff Syukri Meninggal Dunia

  [Copy link]
Post time 11-9-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 10-9-2020 09:26 AM
Seram pulak.. appendix ni ada tanda2 tak sakit.. boleh operate kan...

Masa i kena tu tanda2 i dapat muntah2, cerry berry, sakit perut, pening. Bawa ke klinik swasta Dr cakap gastrik. Sampai esoknya tak ok jugak. Makan sikit dah muntah. Minum pun muntah

Lepas tu kebetulan ada kawan ayah datang pulangkan barang ke apa.. dia kabo i ni bukan sakit biasa2.. Tersampuk jin. Tak pasal2 jari kaki i d picitnya (pegang berlapik) memang la meraung dah d picit sekuat hati, perut pun tengah sakit.

Malam tu i dah lembik, ayah bawa klinik kerajaan, Bagi ubat tahan sakit+tambah air. Pun jawapan yg sama gastrik.

Esoknya ada pegi lg klinik swasta tu balik Dr cakap apendkis ni.. Terus refer hospital. Sampai spital lepas dapat katil sementara tunggu doc datang i ke tandas. Balik dari tandas boleh doc pelatih tu cakap "masih boleh jalan ni, setahu sy org apendiks tak boleh jalan dah" .
Malamnya i operate.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-9-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 10-9-2020 10:36 AM
iols speku je sis
ada kata kerap mkn pedas ye jgk
iols ada kwn sepjg masa ada je mkanan dgn dia
...

Boleh bgtau dia
Minum susu segar selepas bangun tidur dan sebelum masuk tidur
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwannailaihirojiun
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
tak sangka terkejut bila baca kt ig PA bangsawan meninggal.. last year aku kena appendik.. memula mmg xtau appendik sbb dh g hukm scan bagai doktor xdpt detect apa punca.. sakit on off demam on off lama sgt2.. 12tgh malam aku g hukm smpai petang pkol 4 still xdpt detect last2 aku mntak balik je sbb xtahan dok tnggu kt emerjency tu.. malam tu mmg seksa aku tahan sakit kt rumah, esk pergi kpj bgtau mo yg bertugas.. die dgr aku citer die dh baget appendix.. g la buat ct scan bagai semua teros kena emerjency operation.. sbb dorg kate dh nmpak abscess mmg kena ready la utk ape2 yg bakal jadi.. nasib la appendik aku x pecah lgik tp mmg abscess bnyk dh habis kena peranakkan, usus2, area tulang rusuk sme tu.. tu punca aku demam terok sgt x baik2.. 2mnggu lebih dok wad weh tiap hari kena cucuk line baru sbb antibiotik yg dorg masokkan tu buat tgan aku membengkak mcm gajah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2020 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
fifie_olin replied at 10-9-2020 10:25 AM
apa tanda2 apendiks ek
punca sbb lmbat mkn ke uols

xtau la nk kate punca ape.. sbb mase aku kena tahun lepas kesnye g makan kerabu meggi pedas tahap arwah smpai kena gastrik.. start tu teros sakit on off tp sakit aku x sakit kt bahagian kanan bawah tu.. sakit kt tulang rusuk
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat mcm2 utk boss end up mati gitu ja.. Xbbaloi sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2020 09:58 AM | Show all posts
Salam takziah

Appendiks ni macam simple je kan
I kena sakit perut kat ofis, turun ke klinik jalan pelan2, doktor kata ni appendiks terus rush ke hospital. Doktor kat emergency ward relaks je tekan2 kat komputer then kata appendiks ni dik
tunggu katil then malam terus operate sebab I dgr doktor kabo appendiks I dah merah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-12-2022 11:11 PM GMT+8 , Processed in 0.194072 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list