CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: PrinceAlladin

Macamana nak reply guna gif bergerak

[Copy link]
Post time 9-9-2020 08:59 AM | Show all posts
PrinceAlladin replied at 9-9-2020 08:06 AM
Aku dah copy link address tu kenapa masih tak mau aku lepas paste keluar macam ni

Selamat pagi TT,
Link yang TT letak dah salah. Link imej yang sepatutnya TT dalam jika melalui website GIPHY mula dengan https://media2.giphy atau https://media.giphy.

Link yang TT letakkan tadi mula dengan https://giphy.com which is kenapa gambar TT tak keluar...

First thing bila TT dah buka page gambar tu,
>Tekan icon 'Paper Plane'

Giphy 1

Giphy 1


>Imej tadi akan terpapar, tekan diatas imej tu lama-lama (bukan COPY GIF LINK),

Giphy 2, tap and hold

Giphy 2, tap and hold


>Tekan Copy image link dan paste disini.

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:00 AM | Show all posts
PrinceAlladin replied at 9-9-2020 08:06 AM
Aku dah copy link address tu kenapa masih tak mau aku lepas paste keluar macam ni

bro, lu copy link GIPHY tu, mmg tkkn boleh le
copy GIF LINK gmbor kat situ

ni link utk gmbor
https://media.giphy.com/media/6b8BEtUa5SDCLnWAya/giphy.gif




bukan yg hang copy tu
https://giphy.com/gifs/budweiser ... -6b8BEtUa5SDCLnWAya


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:02 AM | Show all posts
sarah82 replied at 9-9-2020 07:33 AM
Yap Mod.. Buat sambil layan lazada semlm.

sara oiii, ce bgtau dia copy link GIF gmbor, bkn copy link giphy
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 9-9-2020 09:02 AM
sara oiii, ce bgtau dia copy link GIF gmbor, bkn copy link giphy

Huhuhu... X menjadi lagi ka? Direct kot tunjuk copy link GIF..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:05 AM | Show all posts
kita joget dulu

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
PrinceAlladin replied at 9-9-2020 08:06 AM
Aku dah copy link address tu kenapa masih tak mau aku lepas paste keluar macam ni

Salah ni.. Sat aku buat tutorial bertulis pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:07 AM | Show all posts
sarah82 replied at 9-9-2020 09:05 AM
Huhuhu... X menjadi lagi ka? Direct kot tunjuk copy link GIF..

tkleh lagi katanya
aku try guna hp sat

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Taip

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Langkah 1.
Buka gif yg kita nak share dan tekan lama sikit akan keluar mcm kat bawah. Lps tu klik "Copy link Adress"

20200909_091005.jpg

LANGKAH seterusnya ikut dalam gambar tau

20200909_091221.jpg

20200909_091612.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts



guna hp
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 9-9-2020 09:07 AM
tkleh lagi katanya
aku try guna hp sat

Hahaha.. Usaha gigih tangga kejayaan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:21 AM | Show all posts
sarah82 replied at 9-9-2020 09:19 AM
Hahaha.. Usaha gigih tangga kejayaan.

agak payah sikit guna hp tapi berjaya jgk
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 9-9-2020 09:21 AM
agak payah sikit guna hp tapi berjaya jgk

Hahaha.. Kalau tak boleh juga x tau dah la nak ajar mcm mana.. Renyah sikit la guna hp.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:24 AM | Show all posts
sarah82 replied at 9-9-2020 09:22 AM
Hahaha.. Kalau tak boleh juga x tau dah la nak ajar mcm mana.. Renyah sikit la guna hp.

detail hang bagi tu
tapi aku rasa mgkin setengah2 hp ni susah sikit nk copy link mcm hp aku
ada hp yg senang je amik link, ada yg berbelit2

klu gagal jgk, abih le dah usaha kita
suruh dia tukor ke tempat lain amik gmbor GIF
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 9-9-2020 09:24 AM
detail hang bagi tu
tapi aku rasa mgkin setengah2 hp ni susah sikit nk copy link mcm hp aku
ada  ...

Tak pun mungkin dia kena bagi pengeras kat kita.. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:27 AM | Show all posts
sarah82 replied at 9-9-2020 09:25 AM
Tak pun mungkin dia kena bagi pengeras kat kita.. Hahahaha

mgkin le kot
rm sejuta dua ke
baru berbaloi
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 9-9-2020 09:27 AM
mgkin le kot
rm sejuta dua ke
baru berbaloi

Hahaha.. Kena share 3 sbb kita bertiga ajar dia dari semlm
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:33 AM | Show all posts
sarah82 replied at 9-9-2020 09:28 AM
Hahaha.. Kena share 3 sbb kita bertiga ajar dia dari semlm

boleh saja... kan byk tu

tima kasih sara, cepat respon hang bila ditag utk tolong tuan tanah
klu tkleh jgk, ada le nnt mana supermod masuk ajor dia
hang pun dah usaha bagi video, gmbor utk bgtau dia
selebihnya kena usaha dari dia sendiri utk pandai

aku tkleh rate bagi hang point kat sini
faham2 je le bukan bod aku
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 9-9-2020 09:33 AM
boleh saja... kan byk tu

tima kasih sara, cepat respon hang bila ditag utk tolong tuan tanah
...

Hahaa.. Semlm kan tido lambat sebab kalut berebut barang kat lazada.. Tu yg cepat respond.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 09:39 AM | Show all posts
sarah82 replied at 9-9-2020 09:34 AM
Hahaa.. Semlm kan tido lambat sebab kalut berebut barang kat lazada.. Tu yg cepat respond.

shopping saja hang ni


aku dah bagi hang kat sana
diam2 sudah

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 01:47 PM GMT+8 , Processed in 0.273747 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list