CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 23132|Reply: 181

Macamana nak reply guna gif bergerak

[Copy link]
Post time 8-9-2020 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sebagai beginner yang banyak tak tahu benda2 special dekat cari ini.nak jugak sesekali taip texs guna gif bergerak.tidak tahu nak tanya dekat siapa jadi aku gigih buka benang ni.kalau ada yang tahu tolong bantu dan kalau ada bukti bergambar lagi best.macamana  dan guna web apa ada gif ni semua.btw terima kasih pada yang sudi bantu

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2020 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by PrinceAlladin at 9-9-2020 08:25 AM


Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2020 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by J4I at 8-9-2020 11:24 PM

Macam ni ke TT?

Kalau macam imej GIF seperti diatas ni, TT hanya perlu taip

[i.m.g]xxxxx[/i.m.g]


Dimana xxxxx adalah link gambar tersebut
Buang . sekali









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2020 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by PrinceAlladin at 8-9-2020 11:26 PM
J4I replied at 8-9-2020 10:37 PM
Macam ni ke TT?

Kalau macam imej GIF seperti diatas ni, TT hanya perlu taip


Betul gif mcm ini.tapi kita tepek linkmacam tu saja ke dalam box?tepek link tu lepas tu kena simpan sekali ayat style = max.......ke?

Pernah ada terbaca bukan kena buat salah ek?guna hp dan pc macam tu jugak ke?

Edited kena buat [i.m.g] oh bukan [img] terus ek?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2020 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
PrinceAlladin replied at 8-9-2020 11:24 PM
Betul gif mcm ini.tapi kita tepek linkmacam tu saja ke dalam box?tepek link tu lepas tu kena simpa ...

Maaf tt, tadi saya taip di PC. Terpaksa edit sikit supaya pengguna telefon nampak lebih kurang.
Mohon refresh semula dan baca semula ya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2020 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
J4I replied at 8-9-2020 11:26 PM
Maaf tt, tadi saya taip di PC. Terpaksa edit sikit supaya pengguna telefon nampak lebih kurang.
M ...

So kena buat [i.m.g]copy link [/i.m.g] mcm tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2020 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by PrinceAlladin at 8-9-2020 11:36 PM

Aku nak cuba sekejap ya
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2020 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
PrinceAlladin replied at 8-9-2020 11:24 PM
Betul gif mcm ini.tapi kita tepek linkmacam tu saja ke dalam box?tepek link tu lepas tu kena sim ...

[img] terus, buang .

Berkenaan salah tu saya tak pasti tapi nampak lebih matang la jikalau kita reply guna ayat dan bukannya gambar, betul tak?
Tambahan pula, tak semua pengguna telefon ada wifi atau data unlimited. Jadi kita sebagai poster, kena ambil berat tentang mereka. Ini dari pandangan saya lah....

Selebihnya tunggu momod reply

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2020 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
J4I replied at 8-9-2020 11:33 PM
terus, buang .

Berkenaan salah tu saya tak pasti tapi nampak lebih matang la jikalau kita repl ...

Aku dh cuba di atas tapi tidak berjaya lah awak.kalau ada cara bergambar lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2020 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
PrinceAlladin replied at 8-9-2020 11:36 PM
Aku dh cuba di atas tapi tidak berjaya lah awak.kalau ada cara bergambar lagi best

Buang noktah ya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-9-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
J4I replied at 8-9-2020 11:36 PM
Buang noktah ya.

Dh edit.dh buang noktah tp tak keluar apa2 pun awak.macamana tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 12:06 AM | Show all posts
[img] LINK /img]

cth - https://blog.flixel.com/wp-content/uploads/2017/12/cinemagraph-by-virgo-haan.gif



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 12:09 AM | Show all posts
Edited by ip_lepat at 9-9-2020 12:13 AM

atau -

blh je tepek direct link sbb ada format2 tertentu yg tk perlu pun guna [img][/img] mcm jpg, gif


yg bawah ni aku tepek link je, tk guna [img][/img]


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2020 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by PrinceAlladin at 9-9-2020 12:20 AM
ip_lepat replied at 9-9-2020 12:09 AM
atau -

blh je tepek direct link sbb ada format2 tertentu yg tk perlu pun guna  mcm jpg, gif


Aku cuba pakai link ya
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 12:19 AM | Show all posts
PrinceAlladin replied at 9-9-2020 12:18 AM
Aku cuba pakai link ya
https://giphy.com/gifs/rhettandlink-fleek-good-hair-day-on-1wXcVnkfnEYciO7 ...

tu bkn link gmbor
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2020 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 9-9-2020 12:19 AM
tu bkn link gmbor

Boleh tepek gambar mod dengan detail sekali.guna pc dan hp
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 12:23 AM | Show all posts
PrinceAlladin replied at 9-9-2020 12:21 AM
Boleh tepek gambar mod dengan detail sekali.guna pc dan hp


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 12:24 AM | Show all posts
sebelah gmbor tu ada copy link

klik situ, copy GIF link

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2020 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 9-9-2020 12:23 AM

Ya ya inilah gif yang aku nak tepek tadi mod.boleh bagitahu detail tak macamana nak tepek guna hp dan pc masa nak send gif ni .proses dia tunjuk pakai gambar detail tu boleh Tak mod?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2020 12:29 AM | Show all posts
PrinceAlladin replied at 9-9-2020 12:26 AM
Ya ya inilah gif yang aku nak tepek tadi mod.boleh bagitahu detail tak macamana nak tepek guna hp  ...

aiseyyy aku tk reti guna hp

aku tag org yg pandai tepek guna hp kot dema blh bantu hang

koling
@seribulan
@sarah82



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-9-2020 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
https://giphy.com/gifs/the-legend-of-zelda-link-funny-RkymcOKhoCRTG

Copy link gif pun tak keluar jugak.ayo.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-6-2022 04:51 PM GMT+8 , Processed in 0.207207 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list