CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: lipans

[Tempatan] Kata ada tajaan 30 Juta utk siaran World Cup, ni kenapa kerajaan yang bayar? Ken

   Close [Copy link]
Post time 27-8-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 27-8-2020 01:17 PM
Mcm mana yee? Aku tak tahu làaa

klau dah ditaja mana perlu gomen kluar duit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasil dari tajaan sebegini, kerajaan dpat pulangan secara total sebanyak rm33.3 juta dari hasil penajaan
Ada lebihan rm3.3 juta yg mana keuntungan tu masuk ke kantung kementerian
Kalau serah bulat bulat kat penaja untuk bayar terus kepada pemegang hak, kerajaan takkan dapat apa2 keuntungan
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 27-8-2020 12:13 PM
Isunya bukan berapa yang dapat dari iklan, tapi isunya PH cakap ada pihak taja siaran piala dunia  ...

Menurut Gobind, Maxis menyumbang RM18 juta manakala Air Asia pula RM12 juta manakala RM3.3 juta lagi hasil iklan dan tajaan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 03:47 PM | Show all posts
salamon replied at 27-8-2020 11:58 AM
Gomen dpt balik 30j dlm bentuk pengiklanan dekk.

iklan dan taja sama ek?

biasa la.

ayat2 alasan keluar dari hanjeng2 DAPig nampak suci murni smart di kalangan mereka sendiri yg bahlol ittew.

walhal amat bodoh dan annoying sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
underground replied at 27-8-2020 03:47 PM
iklan dan taja sama ek?

biasa la.

Rujuk #23 .ai sendiri pon agak keliru jgk pd awalnya sbb ai bukan menteri komunikasi yg tau segala-galanya yer...gobind dah jawab. Pape pon tz dah bukak pekung sendiri...curlast
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
underground replied at 27-8-2020 03:47 PM
iklan dan taja sama ek?

biasa la.

asal boleh haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 27-8-2020 12:03 PM
Itu pulangan dari pengiklanan, bukan datang dari penajaan.

Still kena keluar lebih dari 1 sen.
...

Kerajaan dapat penajaan 30 juta dan iklan 3.3 juta.

Bermaksud kerajaan menjana pendapatan 3.3 juta dari kempen ini.

Hal ini dibincangkan dlm kabinet dan dihasilkan secara bertulis
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 05:41 PM | Show all posts
[13] Any thread with only video from Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, and etcetera as source must be followed by article. This include pictures from any source. Not just copy and paste:
[13] Sebarang topik menggunakan hanya video dari Facebook, Instagram, Twittter, YouTube, dan sebagainya sebagai sumber mesti disertakan dengan artikel. Ini termasuk gambar dari sebarang sumber. Bukan sekadar salin dan tampal sahaja:

a. Moderator have right to close the thread if not fullfile the rules.
a. Moderator berhak menutup topik jika tidak memenuhi syarat.

or
atau

b. Thread will close and credits penalty for each new thread is created.
b. Topik akan ditutup dan penalty kredit setiap kali topik baru diwujudkan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 09:20 PM GMT+8 , Processed in 0.084033 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list