CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3566|Reply: 27

[Tempatan] Kata ada tajaan 30 Juta utk siaran World Cup, ni kenapa kerajaan yang bayar? Ken

   Close [Copy link]
Post time 27-8-2020 10:14 AM | Show all posts |Read mode




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Pee esh gagal total
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2020 10:40 AM | Show all posts
Cakap tak perlu bayar 1 sen pun. Kenapa ada pembayaran rm30M keluar?

Ke penaja beri penajaan masuk duit dlm akaun kementerian, kemuadian baru kementerian bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Jawapan mcm dah terbaca, tp xper nk tgk dewqn kecoh aku folo lah dulu
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Gomen dpt balik 30j dlm bentuk pengiklanan dekk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2020 12:03 PM | Show all posts
salamon replied at 27-8-2020 11:58 AM
Gomen dpt balik 30j dlm bentuk pengiklanan dekk.

Itu pulangan dari pengiklanan, bukan datang dari penajaan.

Still kena keluar lebih dari 1 sen.

Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 27-8-2020 12:03 PM
Itu pulangan dari pengiklanan, bukan datang dari penajaan.

Still kena keluar lebih dari 1 sen.
...

Cuols igt yg datang tu iklan cikai2 je ke, satu iklan komersial  makan berapa ribu dah sekali keudaraan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2020 12:13 PM | Show all posts
salamon replied at 27-8-2020 12:09 PM
Cuols igt yg datang tu iklan cikai2 je ke, satu iklan komersial  makan berapa ribu dah sekali keud ...

Isunya bukan berapa yang dapat dari iklan, tapi isunya PH cakap ada pihak taja siaran piala dunia 30juta. Kerajaan tak perlu bayar 1 sen pun.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2020 12:33 PM | Show all posts
lipans replied at 27-8-2020 12:13 PM
Isunya bukan berapa yang dapat dari iklan, tapi isunya PH cakap ada pihak taja siaran piala dunia  ...

yup..lain kali bila berjanji kena realistik..mcm buat feasibility study terowong yg tak kelihatan tuh lah..kebolehlaksanaan project, bukan main sondol jah

mcm direct nego, depa yg pongpang janji ketum takkan ada direct nego..ujung2 ada jugak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2020 12:36 PM | Show all posts
by the way.. pulangan siaran piala dunia ni pernah jadi isu dulu. Pulangannya takde la sebesar yang di war-warkan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2020 12:37 PM | Show all posts
watie79 replied at 27-8-2020 12:33 PM
yup..lain kali bila berjanji kena realistik..mcm buat feasibility study terowong yg tak kelihatan  ...

Bercakap pasal janji & bolasepak, bekas menteri belia & sukan era PH pernah berjanji nak siar EPL free. Tak perlu langgan espn, fox sport bagai. Hanya perlu tengok rtm & ntv7 je.

Tapi, senyap gitu je. Biasa la. Janji PH.


Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 27-8-2020 12:37 PM
Bercakap pasal janji & bolasepak, bekas menteri belia & sukan era PH pernah berjanji nak siar EPL  ...

Xhabis lgi meratib psal manisfesto ka...dr awal lgi mmg atok dah ckp manisfesto bukan kitab suci khenzzz,  mmg xdpt nak tepati janji100%...skrg ni org dok pertikaikan direct nego ni ada penyelewengen ke tak.tu rakyat perlu tau sbenarnya...lagi pon direct nego paling tertinggi dibuat pd jaman jibby tau ,siap sangkut kes mahkamah lgi mcm projek solar tu...actually korg paham ke tak psal direct nego ni??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2020 12:52 PM | Show all posts
salamon replied at 27-8-2020 12:44 PM
Xhabis lgi meratib psal manisfesto ka...dr awal lgi mmg atok dah ckp manisfesto bukan kitab suci k ...

macam le ko sorang je paham direct nego ni.

by the way, janji epl tiada dalam manipesto pun. Hanya janji mulut dari bekas ketua armada & disupport oleh puterri reformasi. So, memang tiada dalam kitab yang bukan suci.


Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Terciduk (dalam hati)
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 27-8-2020 12:52 PM
macam le ko sorang je paham direct nego ni.

by the way, janji epl tiada dalam manipesto pun. Ha ...

Cara korg komen mcm taktau pape psal direct nego ni. Tu sebab ai tnya. Direct nego tu mende biasa dlm mana2 gomen hatta di amureka sekalipon...manisfesto pon mende biasa jgk .sepatutnya korang kena tnya gomen abah ni dah 7 bulan takdak manisfesto lgi tau.hala tuju ,dasar pon yilekk.mcm mana rkyat nak menilai dan bgi kpi dkt gomen abah ni.at least bila ada manisfesto ni, rkyat boleh la kasi kpi sama ada gomen leh kejar ke tak. hala tuju dan dasar ph dulo menghapuskan klepto,korup.mana hala tuju/ dasar gomen abah plak selain covid? Yg tu patutnya korg pertikaikan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 01:11 PM | Show all posts
Pada sidang media hari ini, Lim berkata kos RM29.9 juta itu ditaja oleh AirAsia Bhd dan Maxis Bhd.

“Zafrul sepatutnya mengeluarkan projek tersebut daripada senarai ini sebab walaupun pihak RTM, di bawah KKMM (kementerian komunikasi dan multi media) telah membayar RM29.9 juta, kesemua kos ini telah dikutip balik daripada pihak penaja, iaitu AirAsia dan Maxis.

“Dalam kata lain, AirAsia dan Maxis bayar RTM, RTM bayar Sports Media & Distributor.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2020 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 27-8-2020 11:58 AM
Gomen dpt balik 30j dlm bentuk pengiklanan dekk.

ko bljr akaun dr lge gagal total ke?
oo kite byr dulu nanti klaim blk dpt duit dr iklan... kelako haha
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 27-8-2020 12:09 PM
Cuols igt yg datang tu iklan cikai2 je ke, satu iklan komersial  makan berapa ribu dah sekali keud ...

ko tahu klau tajaan tu mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 27-8-2020 01:15 PM
ko tahu klau tajaan tu mcm mana?

Mcm mana yee? Aku tak tahu làaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 27-8-2020 12:44 PM
Xhabis lgi meratib psal manisfesto ka...dr awal lgi mmg atok dah ckp manisfesto bukan kitab suci k ...

mmg la meratib sbb tu janji time nak raih undi.. tp dan2 bkn kitab suci

cuba manifesto bn confirm kena kutuk kan?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 11:54 PM GMT+8 , Processed in 0.093716 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list