CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: lipans

[Tempatan] Parlimen gempar! PH luluskan 101 projek dengan jumlah RM6.61 billion secara rund

[Copy link]
 Author| Post time 25-8-2020 12:29 PM | Show all posts
kopokleko replied at 25-8-2020 12:24 PM
Direct nego/award bukan benda yang salah. Pengalaman aku banyak company oversea buat direct nego den ...

Itu la pasal. Direct nego tak salah. Tapi ia terdedah untuk disalahguna.

Itu yang PH duk laungkan sebelum ni. Nak open tender kesemuanya. Siap masuk manifesto bagai. Menteri kewangan PH siap declare tiada lagi direct nego.

tup... tup... lepas audit menteri kewangan PN cakap ada 101 direct nego bernilai 6.6Biliyen awarded. Siap tak dibawa masuk kabinet untuk kelulusan lagi.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2020 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_chili replied at 25-8-2020 12:22 PM
bukti pls? lempar batu sembunyi tgn ni mmg keje keyboard warriors ameno dan pas....phuiii

So tengku zafrul tipu eh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 12:38 PM | Show all posts
lipans replied at 25-8-2020 12:29 PM
Itu la pasal. Direct nego tak salah. Tapi ia terdedah untuk disalahguna.

Itu yang PH duk laungk ...

Mungkin niat asal LGE tu suci murni la kot. Sekali dah ada kuasa dengan dikelilingi towkey2  Cina, rasanya LGE pun tak tahan le. Ko tahu lah perangai cina bab nak mendapatkan projek. bini dia pun dia sanggup bagi orang projek punya pasal
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2020 12:40 PM | Show all posts
So, bila tak dibawa masuk kabinet, siapa yang luluskan?

LGE sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 25-8-2020 12:26 PM
ai... nak kena bagi ko ko ke bukti.

dah audit & masuk parlimen dah pun.

benda terang bersuluh mcm kes najib jumpa trace bukti korg xnk percaya tp tg zafrul ckp gitu trus taksub ... dia pun ckp zaman ph...jadinya adakah abah kau dan menteri semburit mu punya hal?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 25-8-2020 12:34 PM
So tengku zafrul tipu eh?

dia x tipu ...dia ckp benda betul tp kalu laa direct nego tu abah kau dan menteri semburit dan co. cemana? adakah mrk diampunkan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2020 04:11 PM | Show all posts
cik_chili replied at 25-8-2020 03:57 PM
benda terang bersuluh mcm kes najib jumpa trace bukti korg xnk percaya tp tg zafrul ckp gitu trus  ...

trace & bukti tak diberi dalam parlimen. Di parlimen, hanya beri laporan high level je.


Audit laporkan ada 101 tender direct nego bernilai 6.6 biliyuun. kalau ada penyelewengan laporkan ke sprm macam kes najib. Bukan nak sedebuk lontar bukti dalam parlimen pastu check satu-satu utk dibahas. masak la setahun sidang benda yg sama.

So, bila Zafrul dah lapor ke parlimen itu yg dilaporkan laporan audit ke beliau.

Ye aku percaya zafrul dari lge.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2020 04:18 PM | Show all posts


sprm dah pun tengok. So, kalau ada salah laku, tak kira la bekas menteri kewayangan ke, bekas menteri dalam negeri ke... sprm akan korek.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2020 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda direct nego ni memang wujud pun tp bersyarat. Kalau tak tepati syarat2 silalah buat aduan kat sprm. Biar kena. Jangan ada yg buat salah tp terlepas. Xkira lah oarti apa anak siapa bapak siapa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2020 04:29 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 25-8-2020 04:24 PM
Benda direct nego ni memang wujud pun tp bersyarat. Kalau tak tepati syarat2 silalah buat aduan kat  ...

Ye betul.

Direct nego tak salah. Tak pernah salah dari dulu lagi. Tengok kes & of course dengan syarat2 tertentu la.


Tapi politician PH ni konon nak berINTEGRITI, taknak ada langsung ada direct nego ni. Tak bersih kata mereka. Kalau mereka gomen, takkan ada langsung direct nego. Semua open tender je.


Last-last bila depa jadi gomen ada pulak direct nego ni. Mana pergi kata mereka sebelum-sebelum ni?


Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Siasat semuanye.... PM6 diaorg berani heret ke mahkamah.... Skrg heret sekali PM7 n PM8 dgn menteri2 diaorang... Jgn double standard arrrr.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut lah PM7 sebok nak jadi PM semula..lupa nak tutup lubang lah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 04:34 PM | Show all posts
lia pilih pelojek selupa itu lulian la..aiyak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-8-2020 04:38 PM | Show all posts
Rogue98 replied at 25-8-2020 04:33 PM
Patut lah PM7 sebok nak jadi PM semula..lupa nak tutup lubang lah ni...

Itu yang semua ketaq serbu rumah tunM lepas tunM letak jawatan. Banyak lubang-lubang belum kambus.




Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 05:13 PM | Show all posts
Mcm mimpi jer... mana mungkin khalifah cina ni yg stop berucap bila laungan azan sanggup buat mcm tuh... mana mungkin...


itulah kata2 salah sorang penyokong PAN
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 25-8-2020 04:11 PM
trace & bukti tak diberi dalam parlimen. Di parlimen, hanya beri laporan high level je.



101 projek = 6b
1 projek jibby = 2.6b

p/s: 101 projek tu termasuk pelbagai projek2 bumiputra yg sengkek
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-8-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_chili replied at 25-8-2020 03:59 PM
dia x tipu ...dia ckp benda betul tp kalu laa direct nego tu abah kau dan menteri semburit dan co. ...

Eh eh eh tu abah ko jawab lerr
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 25-8-2020 04:29 PM
Ye betul.

Direct nego tak salah. Tak pernah salah dari dulu lagi. Tengok kes & of course dengan ...

Kau tak rase ke manifesto ph tu bukannya dibuat secara perseorangan.aku yakin ramai yg memberikan sumbangan idea tak masuk akal dlm manisfesto semata-mata nak tumbangkan bn termasuk la idea dari abahpm, jemin bughit, doraemon,mak lampir selain dr atok,nobita dll? Ye la dah berak tgh jalan khenz,sapa nk mengaku ye dop..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 25-8-2020 05:21 PM
101 projek = 6b
1 projek jibby = 2.6b


Jibby lagi...ya ya you and yr jibby. So its ok bila gone eng ikut apa jibby buat. Jibby tu edola dia eh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Errr abh jemin pon dlm ph kn masa tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 01:24 AM GMT+8 , Processed in 0.100121 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list