CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 6643|Reply: 74

[Tempatan] Parlimen gempar! PH luluskan 101 projek dengan jumlah RM6.61 billion secara rund

[Copy link]
Post time 24-8-2020 05:04 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FanTasyCreaTioN at 25-8-2020 07:11 PM



Gempar! Menteri Kewangan YBM Dato' Sri Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz hari ini mendedahkan di Parlimen bahawa sebanyak 101 PROJEK dengan jumlah keseluruhan pemerolehan RM6.61 BILLION (baca: Biliunn) telah diluluskan secara RUNDINGAN TERUS oleh Menteri Kewangan YB Lim Guan Eng semasa pemerintahan PH!

Bahkan lebih daripada itu, Menteri Hal Ehwal Ekonomi zaman PH YB Datuk Seri Mohd Azmin Ali mendedahkan bahawa YB Lim Guan Eng tidak pernah membentangkan senarai projek tersebut di dalam Kabinet!

PH asyik sebut mereka kononnya telus mengamalkan Tender Terbuka konon! Rupanya PH Kaki SEMBANG! 😊

Lebai Engineer;
Muhtar Suhaili As-Sarawaki,
https://www.facebook.com/100009760117468/posts/1268127483522577/

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2020 05:05 PM | Show all posts
eh eh bukan hutang trillion trillion ka ? sudah tak ala luit????????
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:07 PM | Show all posts
direct nego kelulusan menteri kewangan 101 projek

lepas ni dia nak botak kepala mana pulak.

kepala atas dah gondol.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-8-2020 05:09 PM | Show all posts
Sembang kencang. Sebelum jadi gomen open tender la ape la... dah jadi rundingan terus je. 6 biliyun tu. tubelum 6 biliyun kat penang. mak aih.... 12 biliyun.

pastu boleh la bini jadi consultant sekali.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-8-2020 05:10 PM | Show all posts

Mohon Mencelah!!

Menteri kewangan mendedahkan kerajaan PH terdahulu telah meluluskan 101 projek dengan nilai perolehan Rm6.61 billion secara rundingan terus (direct nego). Mendengar jawapan itu kelihatan Lim Guan Eng tidak senang duduk lalu minta mencelah dengan berwajah masam. 🤭
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mr Ringek (sudah dibaca)
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:15 PM | Show all posts
Edited by pasa at 24-8-2020 05:27 PM

patut la DAP nak sngat jawatan menteri kewangan ni.

dah target nak bagi projek rupanya.
1 projek direct nego RM 65 juta.


Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aiiii.....mudahnya..
Direct nego atas justification apa?
Hebat sangat ke company yang nak dapat project tu?
Gampangnya buat kerja
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-8-2020 05:23 PM | Show all posts
LGE cukup takut Tengku Zafrul punya turn sebab memang tugas lge lawan menteri kewangan. Nak lawan Tengku Zafrul takda senjata. Sijil pelesu. Ilmu tarak. Sekali tengku zafrul keluarkan 101 direct nego, terus terciduk.

MP yang lain spr lutong & ngeh ho nam tu nak bekap lge je. Kena keluar dewan padehal. Janji bikin kecoh selamatkan lge yg seluar dah basah dlm dewan.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:29 PM | Show all posts
lipans replied at 24-8-2020 05:23 PM
LGE cukup takut Tengku Zafrul punya turn sebab memang tugas lge lawan menteri kewangan. Nak lawan Te ...

adakah nobita bakal terciduk.
101 projek direct nego kene dua projek sangkut SPRM bekikis bulu betis nobita.

kepala bini dia dah kene kikis.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-8-2020 05:31 PM | Show all posts
pasa replied at 24-8-2020 05:29 PM
adakah nobita bakal terciduk.
101 projek direct nego kene dua projek sangkut SPRM bekikis bulu be ...

Mesti ada punya nama bini die terselit sebagai consultant yg terima projek tu.

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:37 PM | Show all posts
la kecewanya yg bukak thead ni org lain.. ingat si ayam yg bukak tadi

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 24-8-2020 05:23 PM
LGE cukup takut Tengku Zafrul punya turn sebab memang tugas lge lawan menteri kewangan. Nak lawan Te ...

kdg nk tau gk..dorg paham x bahasa kewangan tengku zafrul terangkan tu yela..ade sijil, pelsu..eh.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 24-8-2020 05:37 PM
la kecewanya yg bukak thead ni org lain.. ingat si ayam yg bukak tadi

Ayam kalau bab dorg senyap jeeee.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 05:55 PM | Show all posts
expected..sbb tu mati2 aku takkan undi dorang ni...
attack dana bumi..
bagi projek2 kat sepetsss...
KPI DAP la tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
lipans replied at 24-8-2020 05:31 PM
Mesti ada punya nama bini die terselit sebagai consultant yg terima projek tu.

Mesti punya.....

Tp xbest la....xde pesta dlm ni...xmacam tred al-takiri...

Jom la sama2 meriahkan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2020 06:18 PM | Show all posts
Aiyoyoyo? Apaaaaa bukan tender terbuka? Dah terlondeh?

Huahuahuahuahuahua
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 06:19 PM | Show all posts
Macai-macai PH kat twitter tak berdetik isu ni, belum kebah demam Attakuarantin
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Londeh terus setiap kebejatan pemerintah
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Agaknya duit2 pinjaman luar negara, tabung PH dan duit cukai yg konon dicanang utk bayar hutang negara '1 trillion' tu sebenarnya disalurkan sebahagian besar ke syarikat2 yg dpt kontrak rundingan terus ni. Sbb tu la hutang negara makin meningkat sejak PH ambil alih kot. Lepas tu pulak bny peruntukan dikurangkan, pekerja2 B40 diberhentikan kerja dgn alasan guaneng kata ringek takdak negara nak bangkrap sbb najib katanya.

#Bershit
#RuleOfJungle
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 11:14 PM GMT+8 , Processed in 0.087584 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list