CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Ed_Lyn

Pemain gitar , Eddy Wan Othman meninggal dunia.

[Copy link]
Post time 23-8-2020 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 23-8-2020 05:48 PM
Sama la kita. Cuma bila cuaca pns, air pun rasa hangat, br x pakai heater ni

Acik kalo pegi negara sejuk je baru mandi guna water heater. Tido kat genting pun acik mandi pakai ayaq normal temp ja
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-8-2020 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lola replied at 23-8-2020 04:10 PM
tiap kali nak beli water heater mst nmpk news macam nie..Seram nya..Al-Fatihah

Mandi air sejuk jela uols.. selalu dgr cite cmni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
      
Dah la tgh fikir2 nk pasang water heater kt umah..ishh..takut plak..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lebih 30 thn mandi guna water heater ni.. takut gak.. Inna Lillahi wa inna ilayhi raji'un
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 23-8-2020 04:58 PM
terus iol pegi check heater iol and test apa yang patut ikut article tu. Thank u chuol.

Innali ...

Welcome. iols memang agak risau psl water heater baik yg instant kt rumah iols atau jenis boiler kt rumah parents.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 23-8-2020 05:43 PM
thank you kaka lady... cepat2 iols pergi ke link tu...

Hehehe chuols duda, iols muda. Kot iols yg kena panggil chuols, abang duda. Welcome. Tp chuols kan kaya raya mesti ada yang jaga semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah Salam takziah buat keluarga mereka
Ini salah satu sebab tak install water heater di rumah....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg ada pakai water heater pastikan takde leaking pada pendawaian tu.

Sian sgt tengah mandikan anak kena renjatan letrik, yg nak menolong pun tak perasan gaknya.
Umah iols takde water heater sbb bil letrik tinggi kan tp kt kg ada.
Risau gak balik kg tak penah guna pun iols tetap guna air paip biasa or air kolah je walau sejuk sengit sekalipun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-8-2020 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi rojiun
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah!
Aku dok perlis ni mmg xkuasa la nak berwater heater...sini panas wei!
Sblm subuh mandi air sejuk2 baru layan...segar je
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 10:58 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 23-8-2020 02:40 PM
ye ke... takutnya.. iols dah la hari2 mandi pakai water heater...  nak google apa punca wate ...

Sama la kita kaka dud

Pagi petang mandi air panas

Tapi iols pakai yang residential punya yang bole hold 80 gallon tu

The whole house bole pakai air panas

Mungkin yang macam ni selamat kot

Yang sangkut kat wall bilik air tu bahaya, kena cek selalu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
sebab ni i takut nak pasang and guna water heater..
sanggup la menggigil biru biru mandi air sejuk..
kalau tak tahan sangat panas air guna cerek jah..

kat area dorang duduk sana kawasan bukit..
air memang sejuk gila..
tadi selisih dengan rombongan jenazah dorang..
ramai juga yang menghantar..
takziah buat mereka..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 23-8-2020 02:36 PM
Dengar kata sebab water heater problem

Owh
Igtkn kena renjatan gitar letrik yg die main tu



Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 11:28 PM | Show all posts
kalu kita pakai selipar getah masa mandi, membantu tak?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi rojiun
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 23-8-2020 11:20 PM
Owh
Igtkn kena renjatan gitar letrik yg die main tu

Baca tajuk mula2 td pun igt mcm tu gak.. ingatkan psl guitar karan dia.. papepun innalillahiwainnailaihirojiun.. sedangkan sorg family member pergi pun rase sedih giler. mcm mane la yg pergi serentak ni kan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-8-2020 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah, baby tu umur berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 23-8-2020 09:09 PM
Acik kalo pegi negara sejuk je baru mandi guna water heater. Tido kat genting pun acik mandi pakai ...

Adeh acik. Den dah trbiasa kot, huhu
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 23-8-2020 04:34 PM
https://www.recommend.my/blog/how-to-prevent-electrocution-when-you-shower/

Br tgk nim. Thx for the link
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 11:10 PM GMT+8 , Processed in 0.101018 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list