CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 20330|Reply: 111

Pemain gitar , Eddy Wan Othman meninggal dunia.

[Copy link]
Post time 23-8-2020 02:26 PM | Show all posts |Read mode
PEMAIN gitar, Eddy Wan Othman meninggal dunia tengah malam tadi dipercayai terkena renjatan elektrik.

   Berita sedih ini dimaklumkan oleh abangnya, Wan Razmie Wan Othman menerusi Facebook.
   "Dukacita dimaklumkan bahawa kedua Adinda saya, Wan Zunira dan Eddy Wan Othman sudah berpindah alam menghadap Ilahi malam tadi.

   "Kedua jenazah mereka kini di Forensik Selayang dan anak bongsu kepada adinda saya Allahyarhamah Wan Zunira kini di ICU selayang kerana terbabit sama," tulisnya.
   Wan Razmie berkata, kejadian berlaku ketika adiknya (Wan Zunira) memandikan anaknya.
   "Perginya seorang ibu ketika sedang menyempurnakan tugasan terakhir beliau memandikan anaknya.
   "Perginya seorang adik (Eddy) kerana berusaha menyelamatkan kakak dan anak buah yang sedang dalam renjatan elektrik.
   "Semoga keduamu pergi sebagai syahid dan syuhada. Berehatlah kedua adikku. Tugasan kalian di dunia dah berakhir. Semoga Allah menerima kebaikan kamu berdua," tulisnya.
   Sepanjang kariernya, Eddy atau lebih dikenali sebagai Eddy Malmsteen kerap mengiringi persembahan artis-artis popular antaranya Datuk Hattan, Joey BPR dan ramai lagi.
   Berita kematiannya mengejutkan ramai penggiat seni antaranya Datuk Hattan, To'ki, Joey BPR, Along Exists, Uchop Ahmad dan ramai lagi yang bertindak memuat naik ucapan takziah di dinding laman sosial Facebook masing-masing.
   Jenazah Eddy dan kakaknya dijangka akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu, Gombak, hari ini.

*إِنَّا للهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ*
*Innalillahi wainnailaihi rojiun*









Salam takziah buat  keluarga yang ditinggalkan.. Semoga roh kedua2 nya dicucuri Rahmat dr Illahi dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang Soleh...

  







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-8-2020 02:32 PM | Show all posts
innalillah.... takziah dan alfatihah..

macam mana boleh kena renjatan elektrik tu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahhiwainnailaihirojiun..salam takziah

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 23-8-2020 02:32 PM
innalillah.... takziah dan alfatihah..

macam mana boleh kena renjatan elektrik tu?

Dengar kata sebab water heater problem
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 02:40 PM | Show all posts
prizadane replied at 23-8-2020 02:36 PM
Dengar kata sebab water heater problem

ye ke... takutnya.. iols dah la hari2 mandi pakai water heater... nak google apa punca water heater boleh rosak jap...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Baby tu ok tak?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
innalillahiwainnailaihirojiun..

hati2 kalau ada water heater. kna selalu cek.
kalau boleh, pemegang tu jgn dipegang ketika mandi.. biar digantung di dinding.

1st skali, kalau ada kemalangan renjatan elektrik ni.. suis utama off terus.. mati kan arus.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi raji'un.. Nak selamat kak dan anak menakan.. Semoga Allah tempatkan roh mereka berdua di kalangan org yg beriman
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-8-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
innalillahi wainnailaihi raajiun. takutnya dengar sbb water heater? sampai tiga org kena renjatan
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 03:09 PM | Show all posts
mati dalam keadaan nak selamat nyawa org lain

moga ditempatkan bersama org2 yang beriman
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahi wainna ilaihi raji'un.. sedihnya, 2 sekali yg pergi....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 03:13 PM | Show all posts
al fatehah.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 23-8-2020 02:36 PM
Dengar kata sebab water heater problem

Bahayanya.,.. mesti diantak tau kan tu yg pg tolong
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 03:20 PM | Show all posts
al fatihah

sedihnya baca bb masih kat icu huhuhu...arwah kakak dia ank 5 org...kecik2 lg
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya.. Moga mereka semua ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah.. kes kemalangan sbb water heater ni byk  kali dh aku dgr.. ada dulu news couple dr jepun yg meninggal sbb kena renjatan elektrik ni.. semoga x jd pd kita la..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-8-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
al fatihah innalillahwainnalillahirojiun
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tiap kali nak beli water heater mst nmpk news macam nie..Seram nya..Al-Fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lola replied at 23-8-2020 03:10 PM
tiap kali nak beli water heater mst nmpk news macam nie..Seram nya..Al-Fatihah

https://www.recommend.my/blog/how-to-prevent-electrocution-when-you-shower/
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 09:26 PM GMT+8 , Processed in 0.226497 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list