CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: mama_jahat

[Pelbagai] KORANG TERKENAL DI SEKOLAH SEBAB APA?

[Copy link]
Post time 10-8-2020 09:14 AM | Show all posts
mama_jahat replied at 8-8-2020 03:01 PM
nape? orang johor anti kelate/tganu/ phg ke? mesti diorang menganjing dialek kau kan?

kes aku plak terbalik. Aku gelemer kat sek baru (Trg) . Aku pindah sek dari Johor ke Trg.  Org Trg ganjing slang Johor aku. Dorng kata aku berlagak cakap stail luar (slang Jhr ). Dah sah2 dari aku dilahirkan & aku dibesarkan  kat Johor. BUkan senang nak tukar slang dlm masa  sekjap. Laaa ni dah dewasa bila balik kg (Trg) aku boleh twist slang Trg dah. Cuma org Ganu kata dok piyor slang Trg aku. hahahahh... Lantak. Janji aku dok lupa  asal usul aku org Trganu kiter .  Na na Trg Kiter . Jumpa org KL cakap KL, jumpe geng Klnt , Trg aku cakap Trg lah...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2020 12:19 PM | Show all posts
aku budak pandai..
mcm riak kan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2020 01:12 PM | Show all posts
mama_jahat replied at 10-8-2020 07:42 AM
hahahaha indahnya zaman persekolahan uolssss

tp kena buli mse jadi junior so ade jgk kepahitannya
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2020 08:51 AM | Show all posts
skolah rendah sebab jatuh masa main kejar2.. sampai berjahit dagu n masuk wad. baru darjah 1 tu. hahaha..

skolah menengah sebab iolls satu2nya yg dpt full mark utk BM kertas II.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2020 12:44 PM | Show all posts
Terkenal sebab ada abang angkat hensem.

Rasa nak hantuk kepala ke dinding pulak bila ingat perangai time sekolah dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2020 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
It's so funny bila ingat balik.i terkenal gara2 pancitkn tayar kereta cikgu sekolah I gara2 dia gugurkn nama I untuk join pertandingan final my team netball.geram sgt masa tu sebab katanya I kena fokus belajar sebab tak lama lgi nak exam.

Punya excited dan kerja keras dgn kwn2 i nak kerjakn tayar kereta dia tiba2 kantoi bila pengawas sekolah nampak.apa lagi kita orang kena hukum kena round satu sekolah siap gantung paper dekat leher dgn ayat...pada I sgt memalukan bila ingat balik.

I yg sedia terkenal bertambah terkenal lah masa tu sebab i yg nampak mcm ayu dan sopan boleh jadi sebegitu berani.

Punyalah menyampah dekat cikgu tu I tak bertegur dan tak layan setiap kali dia tnya apa saja time period dia mengajar.after so many years jumpa balik and always accidentally meet in different places soulmate agaknya cikgu tu jadi jodoh I pulak.haha


Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2020 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab i atlet sukan. Semua sukan dekt sekolah tu i masuk termasuklah kawad kaki dan debate dan choral speaking.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu selalu kena ejek taik cicak. Sebab iols kulit jenis terlalu pucat. Pastu ada sorg mamat ni minat iols. Mamat ni mcm famous lah kat sekolah, main bola, tinggi, ramai budak perempuan minat dia. Quite good looking, tapiii dia sangat gelap. Satu hari dia pegi cakap kat mulut tempayan mana entah dia nak try iols, esok tu satu sekolah dok menganjing iols kata kitorg pasangan taik cicak. Cilaka betul!
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
iolls penari kebudayaan dari umur 8thn smpi form 5 kat sek tu.. Mmg suka menari tarian melayu masuk sgt2 dengan jiwa iolls. Last show dec 2016... Start jan 2017 iolls berhijrah dan tinggalkan semua kenangan lalu... Ecehhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 02:27 PM | Show all posts
Aku pengawas bermasalah
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2020 04:07 PM | Show all posts
budak nerd..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkenal sbb suka zone out bila cikgu panggil. tak sedar apa jadi tp bukan tidur.
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:10 AM | Show all posts
aku dulu sekolah biasa
mungkin terkenal di kalangan pelajar pompuan la kot
sbb hampir tiap2 hari dpt bunga

sbbnya mungkin:
berjawatan tinggi
kelas no 1
selalu berucap kat perhimpunan
wakil sekolah peringkat daerah olahraga dan badminton
wakil sekolah nasyid
sentiasa kemas (kawan cakap)

terkenal kat matrik sbb semua acara yg dianjurkan aku join dan aku menang
naik pentas amik medal balik2 muka aku
pastu masa tu aku sorang je basikal lain dari yg lain
mountain bike yg dah modi jadi mcm basikal racing
yg lain2 basikal standard je

terkenal kat uni sbb aku sound direct kat lecturer yg aku xsuka cara dia dan aku xsuka dia
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 06:42 PM | Show all posts
Talibarut omputeh sebab terer subjek omputeh...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2020 12:43 AM | Show all posts
Aktif dgn sukan, hoki la, bola tampar lah, bola sepak wanita lah kadang2 join aktiviti kebudayaan, drama esp. time kawan2 tk cukup korum etc pastuh mencapub ikut pertandingan kuiz
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2020 08:36 AM | Show all posts
dlu nk kata terkenal tak jgk..tp bole kata semua org kenal laa..
sbb kwn baik dgn bebudak 'gengster sek'..
dr sek rendah smp menengah..dr situ senior tak brani la nk lbh2
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2020 03:14 PM | Show all posts
sebab nama omputeh and tinggi, pengawas yang sporting.. and x mcm melayu and kelab pom pom and zine writer
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2020 10:25 PM | Show all posts
terkenal sebab jdi penolong ketua pengawas.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2020 12:19 AM | Show all posts
Sek rendah terkenal sebab aktif sukan, aktif pancaragam, aktif teater ke apa tu orang panggil utk persembahan Bahasa Inggeris (semua wakil sekolah) pengawas sekolah, ketua pengawas perpustakaan (Dua lencana engkau)
Selalu dapat hadiah antara pelajar terbaik dalam akademik jugak.
Paling ketara gelaran rambut bulu jagung (rambut perang).


Sekolah menengah  dapat masuk boarding school.
Orientasi kena target dgn senior- jadi glamourlah kann
Form 1 dah dipilih jadi ketua Biro Keselamatan asrama (Warden & guru ckp jenis lasak dan tak penakut)
Sentiasa naik pentas terima anugerah juga.
wakil pidato sekolah  & softball (peringkat negeri)

Uni
Orientasi kena aim dgn senior lg-naik saham lagi
Wakil softball
AJK Kolej Kediaman

zaman belajar memang indah
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa mcm xde org knl je mse skolah dlu2..sbb pndiam dan mls nk ambik tau hal org..tp bile jumpe kwn2 satu skolah, dorg blh pulak igt name kite, tp kite x igt name die
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-5-2022 02:05 PM GMT+8 , Processed in 0.080520 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list