CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2255|Reply: 13

Ujian kesuburan lelaki

[Copy link]
Post time 31-7-2020 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Siapa pernah buat test kesuburan lelaki?
Boleh tahu prosedur dia macam mana?
Kos berapa ya?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-7-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by gunong at 31-7-2020 08:39 PM

Baru awal bulan aritu husband buat kat victory ivf jb rm100 je..result dlm masa 3 jam siap..

google tempat mana nak buat, call buat appointment.. nnt dia akan btau keluarkan  sperma arini,  esok rest, lusa keluarkan sperma kat sana pulak... sbb nak sperma yg fresh katanya.. so kene ada gap sehari rest
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2020 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi TT, Fertility treatment ya? prosedurnya bukan terus buat.. kena jumpa dulu consultation dulu, test dulu and bari doctor akan brief what is next. selalunya dia akan check kualiti sperma dulu, rawatan Fertility. So banyak steps.. so sy x pasti if rm100 tu rawatan apa.

For visiting kali pertama, boleh pilih mana mana fertility clinic or ke hospital jumpa pakar. Boleh standby RM200-350 ni hanya consultation and mybe sedikit asas procedures.

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeh nak kena keluar sperma bgi la plk.
igt sperma tu mcm air kenceng ke minum air bnyk2 utk bg cpt keluar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2020 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
gunong replied at 31-7-2020 08:34 PM
Baru awal bulan aritu husband buat kat victory ivf jb rm100 je..result dlm masa 3 jam siap..

goo ...

Owh,so memang kena ada gap sehari laa ye..
itulah,tak tahu mana yg elok,sebab tanya2 jugak,lain tempat lain prosedurnya.. jadi pening..huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2020 12:28 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 31-7-2020 08:41 PM
Hi TT, Fertility treatment ya? prosedurnya bukan terus buat.. kena jumpa dulu consultation dulu, tes ...

Ini treatment kat mana ye? Biasanya first meeting tu consult ape je?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2020 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 31-7-2020 11:11 PM
Adeh nak kena keluar sperma bgi la plk.
igt sperma tu mcm air kenceng ke minum air bnyk2 utk bg cpt ...

Hahaha,agaknya kena peram dulu seminggu dua kot..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2020 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 1-8-2020 12:29 AM
Hahaha,agaknya kena peram dulu seminggu dua kot..

kalo kat china ada nurse yg tlg keluarkan. Hehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-8-2020 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 1-8-2020 12:28 AM
Ini treatment kat mana ye? Biasanya first meeting tu consult ape je?

anywhere yg u decide to go. Have you research or survey affordable Fertility center? google then pegi yg u prefer. It is stages treatment. Doctors akan consult you, ur physical fitness and even emotional aspect. so its not just about taking sperms alone.

Best of luck and should check those center yg certified ok.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2020 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
for medically point of view when supermod @epis2 is available, he will explain further.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2020 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenjiyan replied at 1-8-2020 12:28 AM
Ini treatment kat mana ye? Biasanya first meeting tu consult ape je?

Saya consult dgn doktor kat regency specialist pasir gudang.. then dr tu yg decided utk suami buat sperm test n dia syorkan tempat mana yg nak buat.. tp sy kene deal sendiri dgn tempat lab tu.. call to make appointment.. byr terus kat lab tu.. result tu nnt dia akan faks ke dr yg sy refer kt specialist tu.. Bayaran rm100 hnya utk sperm test je.. bayaran yg kat specialist tu lain fee plak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2020 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 1-8-2020 08:19 AM
anywhere yg u decide to go. Have you research or survey affordable Fertility center? google then p ...

Ada buat research skit2, utk fees .. tp prosedur dia mcm lain2 plak..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 1-8-2020 06:01 PM
Kenjiyan replied at 1-8-2020 02:29 PM
Ada buat research skit2, utk fees .. tp prosedur dia mcm lain2 plak..huhu


more or less its the same. The only thing depends pd doctor yg check u, so dia akan advise what to do. So selagi x pegi u xlah tau the clear picture. Cuz u xleh compare from what u dengar or etc. Ok kenji ya. Good day..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-8-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 1-8-2020 03:22 PM
more or less its the same. The only thing depends pd doctor yg check u, so dia akan advise what  ...

Thank you 4 the info sis..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 07:58 AM GMT+8 , Processed in 0.106621 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list