CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: makton

Cara/Petua Merawat Kemerahan Pada Muka

[Copy link]
 Author| Post time 17-7-2020 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 17-7-2020 07:44 PM
Pakai sunblock x? Kalau pakai jarang reapply boleh jd jugak

Sunblock pakai hari2. Tp lepas solat tu x pakai dah laa sbb dah nak balik keje pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-7-2020 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
anticantiksquad replied at 17-7-2020 07:50 PM
Kena pakai yg ada niacinamide.

2 product yg aiols penah pakai sbb skin cond aiols mcm makton gak ...

I see... Ok nanti i try product tu. Thanks ya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 17-7-2020 08:05 PM
Try klairs midnight cream ni..
Aritu iols naik merah2..tp tompok2..mcm rosacea tu.mcm2 pakai xhilan ...

Ok nnti i cari review & cari sampel kalau ada. Tq
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
babaicute88 replied at 17-7-2020 08:21 PM
Ni macam parut jerawat je?

Bukan parut jerawat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 17-7-2020 08:21 PM
Guna moogoo cream wash n soothing cream lepas cuci,kalau budget tengah ciput beli guna moogoo udder  ...

Moogoo? Ok nnti i google. So far tak penah dgr pasal product ni. Thanks ya
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 17-7-2020 08:34 PM
Thanks  Risau jugak sbb merah2 ni kdg2 buat jd rasa gatal2.. Allergic ke tu?

Kering sebab gatal tak? Ada kulit menggelupas? Rosacea  kot mcm komen kat atas2 tu. red patch. Makton ade salah makan ke apa? Tukar sabun basuh? Tudung kena kat pipi.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Jumpa dermatologist la
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 17-7-2020 08:55 PM
Kering sebab gatal tak? Ada kulit menggelupas? Rosacea  kot mcm komen kat atas2 tu. red patch. Mak ...

Kdg2 gatal gak. Kdg2 tak.. Salah makan tu tak tahu laa..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-7-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
niacinamide the ordinary  mmg works for me
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2020 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Better pegi klinik utk check..baru boleh cari produk y betul2 sesuai dgn kulit tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai dah kena merah2 ni bertahun2
Dlu penah pakai timbangkilo punya produk dan lps stop tu muka menipis kot then caused hyperpigmentation
Then sbb x amalkan basic skincare rutin
Now baru rajin buat basic rutin rigidly. Merah2 tetap x hilang lgi
Ada yg kata skin barrier kita yg problem. So kena pakai produk fokus on hydration dan perlu tambah ceramide cream (dr.jart paling bagus mengikut review)
Sephora ada carry dr.jart ceramide product line, a bit pricey kalau nak banding beli direct dri official korean beauty shop yg ada di shopee
Maybe uol boleh buat research dan survey psl skin barrier and dr.jart ceramide ni yach
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
ehh ingatkan ni bod kecantikan hahaha
Baru iol perasan tt bukak tred kat bod perubatan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 18-7-2020 02:05 AM
Better pegi klinik utk check..baru boleh cari produk y betul2 sesuai dgn kulit tu..

Okay.. Will do. Tq   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 18-7-2020 10:29 AM
Ai dah kena merah2 ni bertahun2
Dlu penah pakai timbangkilo punya produk dan lps stop tu muka meni ...

Okay.. Tq info. Nnti i rajin2 google pasal ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2020 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 18-7-2020 10:30 AM
ehh ingatkan ni bod kecantikan hahaha
Baru iol perasan tt bukak tred kat bod perubatan

Hehehe nak bg info kecantikan pun boleh.. I suka je dpt byk info mcm2 hehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2020 02:01 PM | Show all posts
anticantiksquad replied at 17-7-2020 11:50 AM
Kena pakai yg ada niacinamide.

2 product yg aiols penah pakai sbb skin cond aiols mcm makton gak ...

kalau skincare yg ader niacinamide ni dkt sarawak ade x u?i pn ade masalah skin mcmni, ingt nk try bengkel membelai diri kot2 blh improve seluruh bdn n kulit,
mklumlah suri rumah je jd nk buat dkt rumah senang



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-7-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi sis, saya pon ada masalah yang sama. Kulit muka saya terlalu sensitif. Sekarang saya pakai Oil Free Hydrating Gel dari Mary Kay. Alhamdulillah nampak kesan dah. Muka tak lagi merah merah sangat. So far dah dekat 6 bulan pakai
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-7-2020 07:33 AM | Show all posts
ShikinIsa replied at 26-7-2020 02:58 PM
Hi sis, saya pon ada masalah yang sama. Kulit muka saya terlalu sensitif. Sekarang saya pakai Oil Fr ...

oo ye ke.. haa boleh masuk list utk try. ipar i pakai mary kay pun nampak kulit dia makin elok.. tq
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 03:08 PM GMT+8 , Processed in 0.122791 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list