CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4472|Reply: 37

Cara/Petua Merawat Kemerahan Pada Muka

[Copy link]
Post time 17-7-2020 03:49 PM | Show all posts |Read mode
Edited by makton at 17-7-2020 03:49 PM

Hi korang.

Aku ada masalah kemerahan pada muka. dah mcm2 produk aku try tapi masih tak de kesan. kalau time panas lagi naik merah2 tu.

Korang ada cara/petua utk hilangkan kemerahan ni tak?

ni kondisi muka aku skrg


Sebelum ni aku pakai produk ni :

1. Keihls
2. Aiken
3. Some by Mi (Snail)
4. Clarins
5. Clinique

thanks, korang...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-7-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Makton.. Yg snail tu ok x?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 04:08 PM | Show all posts
sarah82 replied at 17-7-2020 04:00 PM
Makton.. Yg snail tu ok x?

i baru pakai 2 minggu. so far mmg moist muka. tp mcm takde kesan utk kemerahan.
i beli 1 set (cleanser, toner, cream & serum). kebtulan ada offer kat shopee, so i beli nak try
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 17-7-2020 04:08 PM
i baru pakai 2 minggu. so far mmg moist muka. tp mcm takde kesan utk kemerahan.
i beli 1 set (cle ...

Iols tak nampak sangat kemerahana tapi mslh jeragat... Dan kering kat area pipi..tu tanya ttg snail tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 04:14 PM | Show all posts
sarah82 replied at 17-7-2020 04:11 PM
Iols tak nampak sangat kemerahana tapi mslh jeragat... Dan kering kat area pipi..tu tanya ttg snai ...

ni pic i lepas cuci muka lepas zohor tadi. tak de sapu apa2.ada masa2 dia tak merah sgt. tp tadi agak teruk gak merah2 tu i rasa.
tu yg terus tanya kat sini apa2 cara/petua utk i kurangkan merah2 tu.

so far jeragat takde la. tp tak tahu la kalau merah2 tu tanda2 nak jadi jeragat

Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 17-7-2020 04:14 PM
ni pic i lepas cuci muka lepas zohor tadi. tak de sapu apa2.ada masa2 dia tak merah sgt. tp tadi a ...

Huhuhu.. Merah iols hanya jadi bila kena panas saja.. Tapi kulit chuols bersih la.. Iols nak kulit bersih mcm ni la.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 04:21 PM | Show all posts
sarah82 replied at 17-7-2020 04:16 PM
Huhuhu.. Merah iols hanya jadi bila kena panas saja.. Tapi kulit chuols bersih la.. Iols nak kulit ...

kulit bersih? hehee thanks
tapi tu laa.. klu time panas lagi naik merah2 tu..
mmg kena slalu pakai foundation utk tutup merah2 tu.
stressnya..


Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
makton replied at 17-7-2020 04:21 PM
kulit bersih? hehee thanks
tapi tu laa.. klu time panas lagi naik merah2 tu..
mmg kena slalu  ...

Huhuhu.. Kukit iols x bersih mcm tu.. Ada jeragat.. Huhuhu.. Nanti iols tengok2 kot jumpa petua utk hilang kemerahan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-7-2020 04:28 PM | Show all posts
sarah82 replied at 17-7-2020 04:25 PM
Huhuhu.. Kukit iols x bersih mcm tu.. Ada jeragat.. Huhuhu.. Nanti iols tengok2 kot jumpa petua ut ...

thanks sarah.... nnti roger2 sini ya
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
@makton

ala comel... btw ni baru ke? maybe allergy or terkena apa apa krim x sesuai.. mybe jgn pakai apa apa for awhile. moisturiser je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik kulit makton merah sikit je tu. iol tak pernah pulak kena jadi taktau nak suggest apa just nak puji makton comei walau sipi2
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai sunblock x? Kalau pakai jarang reapply boleh jd jugak
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena pakai yg ada niacinamide.

2 product yg aiols penah pakai sbb skin cond aiols mcm makton gak;

The ordinary niacinamide
Cosrx Galactomycites 95 pebenda tu

Personally aiols vouch for cosrx
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Try klairs midnight cream ni..
Aritu iols naik merah2..tp tompok2..mcm rosacea tu.mcm2 pakai xhilang bbulan2..
Last2 beli ni..xbeli la sebotol..mahal nau..
Beli sample je kat shopee..rm 3 satu paket..tu seller jual murah gler la..
Pakai tiap2 mlm utk smnggu lebih..hilang..
Dia more utk rwt merah2 kesan sunburn ke apa tu..rosacea tu jnis merah yg pyh nk hilang..
Cuma baunya xbpe sedap la..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
anticantiksquad replied at 17-7-2020 07:50 PM
Kena pakai yg ada niacinamide.

2 product yg aiols penah pakai sbb skin cond aiols mcm makton gak ...

Ceradan ok x?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Chah21 replied at 17-7-2020 08:07 PM
Ceradan ok x?

Aiols x sure sbb tak pakai yg tu

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-7-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni macam parut jerawat je?
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna moogoo cream wash n soothing cream lepas cuci,kalau budget tengah ciput beli guna moogoo udder cream
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 17-7-2020 05:54 PM
@makton

ala comel... btw ni baru ke? maybe allergy or terkena apa apa krim x sesuai.. mybe jgn pa ...

Hi adila.. Hehe takde la comel mana pun.. So far takde allergic apa2 pun.tp x tau la kan kot2 mmg allergic makanan ke, cuma i je yg x tau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
234126 replied at 17-7-2020 07:25 PM
Cantik kulit makton  merah sikit je tu. iol tak pernah pulak kena jadi taktau nak sugges ...

Thanks  Risau jugak sbb merah2 ni kdg2 buat jd rasa gatal2.. Allergic ke tu?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 11:15 AM GMT+8 , Processed in 0.163528 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list