CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: trunks

BAJA GUNA BAHAN DI DAPUR-Pokok Gemuk2 & Daun Tumbuh Banyak, Sangat Berkesan

  [Copy link]
Post time 9-7-2020 08:22 PM | Show all posts
trunks replied at 8-7-2020 03:37 PM
saya nampak di shopee, agak murah juga hehe

NPK 15-15-15 Baja Sebatian 65 NPK Fertilizer(Baja S ...

murahnya tu... tak jumpa pulak yang murah gitu.. haha, pandai trunks cari yang murah. siap copy cara penggunaan.. tq trunks.
kita baru nak belajar tanam rubber plant. haha.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2020 09:42 PM | Show all posts
bianglala replied at 9-7-2020 08:22 PM
murahnya tu... tak jumpa pulak yang murah gitu.. haha, pandai trunks cari yang murah. siap copy ca ...

haha..

oh macam bunga dalam pasu.. ok moga berjaya awak..

alah,sikit2 lah, lama2 boleh tanam yang susah2

take care tau..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2020 10:01 PM | Show all posts
trunks replied at 9-7-2020 09:42 PM
haha..

oh macam bunga dalam pasu.. ok moga berjaya awak..

terima kasih.. haha... ganbatte untuk diri sendiri!
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau terlebih baja organik ni, pokok boleh mati juga.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2020 04:06 AM | Show all posts
cepheid replied at 14-7-2020 03:15 AM
Kalau terlebih baja organik ni, pokok boleh mati juga.

kan hehe,,apa2 perbuatan pun kalau terlebih memang mudarat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2020 02:10 PM | Show all posts
baja yakult + telur pn bagus jugak..gemok2 pokok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2020 12:13 PM | Show all posts
suka guna ajinamoto... x bancuh ngan air pun.... main lempar gitu jer

dlm list pokok peberet antu... ada pokok sukun jer... tp kecik jer pokok nya sbb sll cantas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2021 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 24-6-2020 02:06 PM
baja 101 , bacaan N:.P:K (ada tulis kat packaging) - ni tulis nisbah
N - nitrogen
P - phosporus
...

bagusnya info...

baru nk berjinak2...rumah ada tanam sederet 22 pokok kelat paya utk pagaran....

main tanam je apa pun xtau, harap2 hidup la dia dgn sihat dan kuat...
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
lps tu tanam pokok limau kasturi, tgk2 dah tgl batang, daunnya xde...siput babi makan kot
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2021 01:42 PM | Show all posts
b_n_c replied at 2-2-2021 09:11 PM
bagusnya info...

baru nk berjinak2...rumah ada tanam sederet 22 pokok kelat paya utk pagaran... ...

uh pokok kelat paya ni lagi la takyah jaga

siram selalu pun tak yah

guna baja ijau daun tu je, 2-3 weeks once
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2021 01:44 PM | Show all posts
b_n_c replied at 2-2-2021 09:12 PM
lps tu tanam pokok limau kasturi, tgk2 dah tgl batang, daunnya xde...siput babi makan kot

limau kasturi tu belalang suka.. tak pun caterpillar.. mmg fav
rajin2 la buat organic pestiside, ikut reseipi ni

neem oil + dish washer (1 tea spoon each)  + sikit susu: 1 lit water

goncang2 and sembur, buat je 2,3 hari skali if mmg ada ulat2, then if dah xde, buat berkala weekly
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2021 02:06 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 5-2-2021 01:44 PM
limau kasturi tu belalang suka.. tak pun caterpillar.. mmg fav
rajin2 la buat organic pestiside,  ...

caterpillarrrrr????? OMGGG

EWWWWWWWWWW
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2021 01:55 PM | Show all posts
b_n_c replied at 5-2-2021 02:06 PM
caterpillarrrrr????? OMGGG

EWWWWWWWWWW

alah.. nanti jadi rerama2

pi la ternak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya sampai sekarang cuma guna air basuhan beras saja untuk pokok bunga,pokok buahan dan sayur sayuran.
Seminggu 2 atau 3 kali saja.
Alhamdulillah hasilnya pokok segar,gemok2 ,berbunga cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2021 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh. Byk nya perkongsian.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 10:13 AM GMT+8 , Processed in 0.074895 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list