CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3892|Reply: 20

Cemburu

[Copy link]
Post time 8-6-2020 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua. I dah berkahwin dan ibu kpd seorang baby girl yang comel. I dah berkahwin 5 tahun lebih. Beza umur kami 10 tahun. Betul ke jika kita dapat suami yang beza banyak umur ni, dia akan rasa insecure?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2020 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la sis....Pokchik beza ngan wife no.1 9 tahun ....beza ngan wife No.2 20 tahun.... Tak plak rasa insecure...

Wife No.2 yg maciam nampak insecure........takut Pokchik menikah no.3

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok lah keadaan. Kalau suami tu berduit dan berpangkat, si isteri pulak akan rasa insecure.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 8-6-2020 09:55 PM
Ntah la sis....Pokchik beza ngan wife no.1 9 tahun ....beza ngan wife No.2 20 tahun.... Tak plak ras ...

U main2 ke atau betul ni ? Kikikiki. U biasa je ke? Suami I ni mcm insecure sgt. Padahal dia bukannya tua pun. Xsampai 40 tahun pun.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
10 tahun muda ke tua?

x ada bnd yg secure dlm dunia ni. Suami yg jd driver grab pun ada potential utk dicaras
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 8-6-2020 09:57 PM
Tengok lah keadaan. Kalau suami tu berduit dan berpangkat, si isteri pulak akan rasa insecure.

Kalau ikutkan suami I berharta lebih dari I. Kerja pun pangkat besar dari I. Masalahnya dia yg insecure dengan I. Bukan I.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 8-6-2020 09:59 PM
10 tahun muda ke tua?

x ada bnd yg secure dlm dunia ni. Suami yg jd driver grab pun ada potential ...

10 tahun tua dari I. Dialah insecure. Bukannya I.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
X ada sbb dia nk rasa insecure. Sbb u adalah mak org dan 1 bebanan yg berat seseorang guy tu nk tanggung u and anak tiri. Kalo ada guy nak kat u pun just nk jdkan u alat pemuas nafsu sblm jual u kat thailand.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 8-6-2020 09:59 PM
U main2 ke atau betul ni ? Kikikiki. U biasa je ke? Suami I ni mcm insecure sgt. Padahal dia bukan ...

Betul sis.... bukan fabrikasi punya crita ...

Mungkin shuben sis jenis monogamy.... cukup bergelar shuben solo... Dan dia curahkan semua sayang semuanya kat sis dan family...

Macam Pokchik jenis shuben poligami....sayang Pokchik pada dua isteri dan sayang Pokchik macam Kek Cheese ...boleh dibahagi bahagi kan..

Good for you sis...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 8-6-2020 10:07 PM
X ada sbb dia nk rasa insecure. Sbb u adalah mak org dan 1 bebanan yg berat seseorang guy tu nk tang ...

Apa bendalah u merepek. Anak tiri apa??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 8-6-2020 10:08 PM
Betul sis.... bukan fabrikasi punya crita ...

Mungkin shuben sis jenis monogamy.... cukup berge ...

Mungkin kut. Kalau I cerita kat kawan2 dan family pun, diorang cakap sebab husband I sayang I sangat. I pun tak faham.

Since u poligami ni, u mestilah rasa sayang lebih kat salah sorang isteri u kan??
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
biasa orang kata kalau insecure ni sebenarnya dia yang ada pasang belakang
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-6-2020 11:10 PM
biasa orang kata kalau insecure ni sebenarnya dia yang ada pasang belakang

Alamak. Nasib baik husband dah tidur. Kalau x perang besar malam ni. Hahahaha. Semoga tidaklah. Doa yg baik2 ya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 8-6-2020 10:08 PM
Betul sis.... bukan fabrikasi punya crita ...

Mungkin shuben sis jenis monogamy.... cukup berge ...

Kalau pakcik mampu jangan katakan tidak k

Bebaru ni taaruf jap dgn married man hensem kemain suruh perkenalkan diri cerita dia buat kerja kebajikan, ada banyak bisnes, banyak khilaf pulek lagi keturunan habib. Iols direct kata tak minat, cancel taaruf on the spot padahal jantung nak gugur dah ni



Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 09:37 AM | Show all posts
insecure dari segi apa?
you suruh la laki you pasang badan.. supaya ada confidence dan kurangkan insecure
partner i pun beza 13 tahun ok je.. ada masa dia ikut i macam orang muda..
ada masa i kena fikir matang macam dia..

you try la assure your husband age is just a number...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 12:54 PM | Show all posts
PristineOne replied at 8-6-2020 01:55 PM
Ntah la sis....Pokchik beza ngan wife no.1 9 tahun ....beza ngan wife No.2 20 tahun.... Tak plak ras ...

Ada-ada sahaja komen yang menarik seperti ini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-6-2020 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
ramaramu replied at 9-6-2020 09:37 AM
insecure dari segi apa?
you suruh la laki you pasang badan.. supaya ada confidence dan kurangkan in ...

My husband segak orangnya. Bab dari segi rupa sampai ke poket. Entahlah mungkin sifat dia yg terlalu cemburu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin sis ni cantik sgt, body mengancam...selalu jdi kerlingan dan bualan jejaka2 ...so husband takut sis berubah hati satu hari nnti jika sllu digoda
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:54 PM | Show all posts
laaaa ingatkan laki yg muda tt yg tua rasa cemburu...ohhhh yaakaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Regardless of umur.. bila sama2 kasih syg mmg ada rasa insecure tu... cuma pandai2 laa control cemburu or marah.. trust between pasangan.. thats all.. cintai pasangan seikhlas hati kerana akhlak, agama, rupa, and sifat tanggungjawab, bukan kerana harta... sbb harta boleh dicari, bila keberkatan dlm rumah tangga, insyaAllah murah rezeki
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 09:11 AM GMT+8 , Processed in 0.111162 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list