CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4419|Reply: 34

Pil Perancang

[Copy link]
Post time 8-6-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua. Selamat bercuti. I baru bersalin tiga bulan lepas. So sekarang dah habis pantang. ML pun dah start tapi my husband natural plan. Maksudnya pancut di luar. I ada suggest untuk ambil pil perancang. Tapi my husband tak bagi. Dia cakap dia boleh control lagi. Ada tak ibu-ibu kat sini yang rancang sendiri? Pernah tak, terbabas ke apa? Dan para suami, ada ke yg macam husband I, xbg isteri ambil pil. Thank you.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2020 04:43 PM | Show all posts
90% yg konon2 nya nak pancut kat luar selalunya terbabas.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastikan betul2 pancut di luar jgn terbabas atau mungkir janji ok sis
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 8-6-2020 04:43 PM
90% yg konon2 nya nak pancut kat luar selalunya terbabas.

I kahwin dah 5 tahun. 4 tahun tu xprnh lg terbabas. Cuma bila dah ada ank, takut jugak sng melekat. Itu saja.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 8-6-2020 05:00 PM
Pastikan betul2 pancut di luar jgn terbabas atau mungkir janji ok sis

4 years xpernah mungkir janji. Cuma I nak ambil langkah awal sbb bila dh bersalin ni risau jugaklah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul betul nak cum kat luar pun...still ada peluang nak pregnant.  Masa dekat nak kemuncak... tak banyak sikit sperm dah memang keluar.

Melainkan lepas coitus....sis felatio hubby sampai dia cum. Baru betul natural planning..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 8-6-2020 05:09 PM
Betul betul nak cum kat luar pun...still ada peluang nak pregnant.  Masa dekat nak kemuncak... tak b ...

Ya yg tu I risau sgt. Sbb dah ada anak ni. Takut melekat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 8-6-2020 05:27 PM
Ya yg tu I risau sgt. Sbb dah ada anak ni. Takut melekat.

Biasenye kalo dh ade anak mmg sng nk melekat berjaga2 la sis
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-6-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ank i yg last accidently..pancut luar pun jadi.
Tak nak pkai..atau makan pape sbbnya takut gemuk...hehehe. kalau sis nk amik family plan..tanya doktor yg mna tak kacau pengeluaran susu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 8-6-2020 06:49 PM
Biasenye kalo dh ade anak mmg sng nk melekat berjaga2 la sis

Takutlah. Rasanya kena discuss balik dengan husband.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 8-6-2020 07:38 PM
Ank i yg last accidently..pancut luar pun jadi.
Tak nak pkai..atau makan pape sbbnya takut gemuk... ...

Actually suami I tak bagi. Kalau I ambil senyap2, dosa tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 8-6-2020 09:38 PM
Actually suami I tak bagi. Kalau I ambil senyap2, dosa tak ?

Kenapa dia tak bagi??
Tak pun..suruh dia lah pkai protection time ml tu..kondom ke..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 8-6-2020 09:43 PM
Kenapa dia tak bagi??
Tak pun..suruh dia lah pkai protection time ml tu..kondom ke..

Entahlah... Dia takut bahaya sebab hari tu dia ada baca. Orang meninggal kerana pil perancang.. I dah bagitahu dia. Rasanya macam berita palsu utk takutkan kita semua. Tapi dia macam tak mau jugak izin I telan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 8-6-2020 09:54 PM
RoselIa replied at 8-6-2020 09:48 PM
Entahlah... Dia takut bahaya sebab hari tu dia ada baca. Orang meninggal kerana pil perancang.. I  ...


Eh..kan baby tu masih ada few imunisasi nk kena cucuk kan..ajak hubby skali masuk dlm jumpa doktor. Masa tanya tang baby tu..tanya skali pasal family plan. Consult ngn doctor tu depan2 dia. Lagipun x semesti makan pil. Maybe leh guna iud ke..yg tampal kat lengan tu..ntah apa nama..lupa.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 8-6-2020 09:52 PM
Eh..kan baby tu masih ada few imunisasi nk kena cucuk kan..ajak hubby skali masuk dlm jumpa dokt ...

I pergi swasta. Doctor ada tanya planning macam mana. Dia yang jawab nak plan sendiri. I ingat nak pergi sorang dengan baby je nanti. Takmau dia ikut. Tapi husband I protective sikit. Ini pulak bawak baby. Mesti dia tak bg peluang I pergi sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 8-6-2020 09:48 PM
Entahlah... Dia takut bahaya sebab hari tu dia ada baca. Orang meninggal kerana pil perancang.. I  ...

Pil perancang pn xelok..memudaratkan bdn..tp ikut bdn masing2 jgk..org ckp after few month kne tukar pil perancang tkut efect melarat..kesan pil perancang ni termasuk la gemuk, asyk lapo je, pening kepala, sakit belakang, xblh tdo mcm2 la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-6-2020 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 8-6-2020 10:14 PM
Pil perancang pn xelok..memudaratkan bdn..tp ikut bdn masing2 jgk..org ckp after few month kne tuk ...

Oh i see. I tak pernah ambil jadi I tak tahu effect dia apa. Takutlah pulak. Habis tu macam mana nak settle masalah I ni?? Hahahaha. Buntu I.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 8-6-2020 10:16 PM
Oh i see. I tak pernah ambil jadi I tak tahu effect dia apa. Takutlah pulak. Habis tu macam mana n ...

Iols ckp melalui pengalaman.. n iols pn sdg mikir cara mengatasi masalah kte yg xmo mengandung lg ni huhu..iols cucuk dlu 2 thun xperiod huhu..lg teruk efek rupenye xblh cucuk lebih dr 3 kali..bnde ni sume mane ade kte bace xde yg bgtau pn efek ni sume
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-6-2020 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 8-6-2020 10:23 PM
Iols ckp melalui pengalaman.. n iols pn sdg mikir cara mengatasi masalah kte yg xmo mengandung lg  ...

Oh inject lagi dia tak bagi. Dia dah warning dah. I ada bertengkar sikitlah masa cakap isu ni hari tu. Lepas tu husband I cakap kalau susah sgt dia rela pakai kondom. Cuma I serba salah pulak. Rasanya lepas fikir ni, itu saja solution. Buat masa sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 8-6-2020 10:27 PM
Oh inject lagi dia tak bagi. Dia dah warning dah. I ada bertengkar sikitlah masa cakap isu ni hari ...

Ye..kalo ur husb willing pakai kondom, bersyukur la uols hahaha..sbb ape bkn sume laki nk pakai kondom tau.bnde halal katenye, .ade tu nk sdp die je xpayah sarung2..esok2 pompuan jgk yg 9 bulan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Lawak & Santai


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 11:35 PM GMT+8 , Processed in 0.085874 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list