CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: fahdramli

[Pelbagai] Hospital Swasta & kerajaan, Mana korang prefer?

  [Copy link]
Post time 3-8-2020 02:40 PM | Show all posts
tak pernah pergi hospital swasta sebab takde bajet. tapi aku mengharapkan dapat merasa rawatan kat hospital swasta sekali seumur hidup jadi la
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2020 12:53 PM | Show all posts
Tengok sakit apa kot. Setakat food poisoning or denggi pegi private je kot sebab insurance company cover.

Kalau nak beranak, iols prefer gov sebab kalau ada kes apa2 senang kat sana banyak pakar.




Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2020 09:38 AM | Show all posts
baru tahun ni je berani pergi hosp swasta...sebab ada insurans.. LOL..
tapi, rawatan sama je dgn hosp gomen n doc swasta pn cakap akan refer gomen jgk kalo diorg takleh buat...
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Honestly gomen is way better than private these days. Pengalaman sendiri, iols ada complications pegi jumpa doctor private. Dia sendiri ckp diorg tak invest in facilities utk buat satu procedure for surgery iols ni. Dia siap tulis surat suruh i pegi gomen. Nasib jumpa doctor yg baik. Kalau dia main gasak suruh buat jugak kat private, nyawa belum tentu selamat, duit pun kena kaut.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Hospital gov mknn cukup gizi, sayur 2 jenis,  ayam or ikan saiz besar, buah2, breakfast Dan biskut, kalau compare mknn harian kita jauh beza
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2020 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya prefer gomen sebab pernah sekali waktu tunggu mak buat endoscopy kat hkl, ada pesakit private ditemani nurse hospital private tu tunggu sekali dengan saya. Katanya, hospital dia xde pakar nak buat endoscopy.

Mak kawan saya pernah ke private untuk bersalin. Tp sudahnya ditolak ke gomen jugak sebab berisiko. Kawan cakap private tak nak tanggung risiko jadi apa2 pada mak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2020 03:36 PM | Show all posts
gomen utk best treatment dan kepakaran. swasta sbnrnye utk keselesaan kite je
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Hospital kerajaan
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2020 11:03 AM | Show all posts
kerajaan

dlm sesetengah keadaan,
hospital swsta tak boleh support
akan tetap tolak ke gov spital
sbb gov ada semua kepakaran

Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2020 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Stakat ni i prefer hosp swasta. Bersalin ke... Anak2 warded ke pegi swasta. Sbb cepat. Bilik pon boleh pilih. Senang family nk dtg melawat. Tp klu checkup pregnancy i suka checkup kt gomen sbb detail.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2020 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit biasa,prefer swasta

Kalau perihal beranak,preggy prefer gomen...so far sgt bpuas hati dan dpt layanan baik2 belaka dr doc n nurse
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2020 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 ada kelebihan....dua2 iouulllss dah merasa...swasta selesa,servis cepat, nak buat mri ke x ray ke apa2 test ke tak lama..cepatlah diagnos dan cepatlah proses rawatan...cuma ongkosnya  lebih la...kerajaan selesa jugak..doktor2 pakar ramai kalau kes betul2 emergency dia akan cek betul2...utk proses buat test utk diagnosis sakit atau konfem kan sakit tu amek masa lama sebab que..ramai kan...kelebihan murah murah ioulls penah warded 5 hari..bayaran rm 35 shj kerajaan yg swasta warded 5 hari 10k hehehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
I akan pilih kerajaan. Segala pakar ada kat situ. Cumanya kadang servis agak lambat sikit. Kena bersabar la.
Kalau nak cepat,selesa pegi je swasta. Tapi kadang kalau kes yg kritikal swasta tak dapat nak buat, dorang akan refer ke gh jugak.. So pilihan ditangan anda
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2020 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
hospital kerajaan

ubat tak perlu bayar
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2020 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Pengalaman sy kalau berkaitan bdk,better gomen..
Kalau org besar,better swasta..nak kan keselesaan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Private better sbb takyah tunggu lama2.. i hate waiting.. penantian itu satu penyeksaan kekdah nye.. buat appointment awal2, trus settle.. utk ank2 g child specialist kt KPJ.. beranak my 4 minions sume kt KPJ.. doctors n nurses kt situ sume baik2..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2021 03:41 PM | Show all posts
private sbb nk kan keselesaan.. tp kalau GH ni byk dah upgrade n fasiliti mcm hosp di korea i prefer gov..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Hospital gomen yang ada fpp (fully paid patient).
Kalau pegi swasta kalau chronic teruk still private akan tendang ke gomen
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
So far kalau nak selesa and senang nak minta tolong nurse is swasta lah. Mayb sbb kita bayar kan, tak rasa ralat sgt lah if asyik nak tekan call button. Tapi now hospital gomen pun mostly facility and service ok dah.. ni semua berbalik pd rezeki juga hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Private. Fully utilised medical card. Tp gomen pun ok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 08:23 PM GMT+8 , Processed in 2.274622 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list