CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 20703|Reply: 82

[Pelbagai] Hospital Swasta & kerajaan, Mana korang prefer?

  [Copy link]
Post time 4-6-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kalau untuk terima rawatan atau warded, hospital Mana korang prefer, jom share pengalaman...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Hospital kerajaan. Walaupun masa menunggu panjang dan lambat.. InsyaAllah rawatan dari pakar yg terbaik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut observation meols rasa ada sesetengah prosedur mcm nak mri scan ke apa better terus pegi private tp dr segi treatment meols rasa better gomen.
Mcm arwah kawan meols dia taktau yg dia ada leukemia waktu dia kat gomen sbb nak tunggu turn and prosedurs. His parents take the initiative utk pegi columbia buat mri scan segala utk tau dia sakit apa. Discharge and masuk hospital gomen balik utk treatment. Tp Allah lagi sayang. Tak smp bape minggu Allah jemput dia. Time tu dia baru 30. Sedar tak sedar 4thn dah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Government atau semi gov mcm hospital universiti. Kelebihan pd doktor pakar. Hospital swasta pun kalau kes2 berat & kritikal diorg tolak ke hospital gov.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
jawapan iol takda perbandingan apa2 just personal preference. iol pilih spital swasta. bayar je if nak laju. iol sejenis tak boleh duduk tunggu lama. Masa itu emas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau setakat demam or sakit yang tak teruk i pilih swasta. Sebab tak sanggup nak menunggu. Sebab tu penting ada insurans.

Kalau bersalin i pilih gomen sebab i punya sejarah pregnancy semua high risk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 09:52 PM | Show all posts
Hospital Swasta sebab syarikat tanggung perubatan kawan sekeluarga dan ibu bapa melalui skim prisihatin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 11:37 PM | Show all posts
Bersalin I prefer hospital swasta. Sebab nak bagi laki teman 24 jam dan nak duk bilik sorang. So  far setakat ni takde sebarang komplikasi yang menyebabkan kena tolak ke kerajaan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau demam dan perlukn rawatan biasa i prefer ke swasta sbb asa insurance tpi klu bersalin i ke gomen sbb xkuasa nak hbis kan ribu ringgit kat swasta sakit nya sama je huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2020 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku penah warded kt hospital kerajaan ja -semua jenis kelas aku dah rasa. Hospital swasta x penah lg. La ni aku doa mintak sihat ja kt Allah, xmo dah warded
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
prefer swasta tapi hospital kerajaan pun ok. pernah ada kawan cakap kalau i warded dekat hospital kerajaan xnk datang melawat nak datang melawat dkt hospital private untuk selfie je kot i cakap kalau dah sakit or mati tak pilih kat mana2 pun
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
i would go to private hospital la ikut entitlement yg diberi.. entitlement spital gomen kita berikan pada yang hak....
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2020 09:35 PM | Show all posts
Swasta /semi swasta
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2020 01:45 PM | Show all posts
Gov. Pakar pakar semua ada situ. Tp itu untuk sakit kronik la. Kalau light light better pergi swasta. Tapi kes family aku, dh bertahun sakit. Pergi gov cuma dapat ubat tahan sakit, attend fisio. Lama-lama makin teruk, buat scan and details test dekat swasta. Terus tau apa masalah, dapat surat utk directly refer to emergency gov hospital. Semua pakar ada situ.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2020 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok sakit apa. Kalau biasa2 je, swasta senang sikit tak payah nunggu lama. Kalau sakit luar biasa selalu g kerajaan sbb diorg banyak facilities yg swasta takde.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2020 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Da biasa dgn hospital kerajaan...so prefer kerajaan jelah
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2020 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Hospital kerajaan. X mampu nak g swasta. Lagipun kerajaan byk doktor pakar yg bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 10:48 AM | Show all posts
prefer gomen
walau adamed  ins kt pantai
kt gomen kita bole jumpa smua rank manusia
pi swasta tmpt org ada ada..perangai pon mesti nk up je kan
koser nk tgk
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
I prefer private..sbb shorter waiting time...I pernah tunggu nk check in member case dengue kat gomen...dr 10am sampai 8pm...first & last...i is insaf.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2020 03:46 PM | Show all posts
gomen sbb  kalau kes2 kritikal pun private hosp akan tendang gi govt hosp sbb nak jaga reputation
lgpon kalau mintak advice/opinion doc gomen ni..reliable sket & tak dela tgk berapa limit insurance kite hado..sedihhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-6-2022 07:38 PM GMT+8 , Processed in 0.135565 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list