CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: RoselIa

Baby Meragam

[Copy link]
Post time 31-5-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 09:02 AM
Actually baby I diam lepas my husband ambik dodoikan dia. Tp I ada tgk husband I gosok belakang di ...

Anak daddy tu agknye.. haha..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2020 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 09:07 AM
Alhamdulillah sabar selalu. Tapi kadang2 mmg stress tu datang sbb kita tak reti nak handle. Lagi2  ...

U're doing great sis! Baby nangis2 bkn silap u.. just be strong.this phase will be over b4 u noe it.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 31-5-2020 10:46 AM
Anak daddy tu agknye.. haha..

Agaknya. Hahahaha. Sbb mlm2 dia terjaga, daddy dia yg bangun ambik dia dlm crib bg kat ibu utk minum susu... Ibu dia lately payah terjaga sbb penat.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 31-5-2020 10:50 AM
U're doing great sis! Baby nangis2 bkn silap u.. just be strong.this phase will be over b4 u noe i ...

Hope so... Esok dah masuk kerja. Tak tahu macam mana feeling nak tinggal anak kat orang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 11:02 AM
Agaknya. Hahahaha. Sbb mlm2 dia terjaga, daddy dia yg bangun ambik dia dlm crib bg kat ibu utk min ...

Try to rest masa baby tdo siang.. and u pun kene ckp mkn minum. Kalau tak bole stress. Tak pasal2 post natal depression. Keje ruma tu, buat apa yg bole.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 11:02 AM
Hope so... Esok dah masuk kerja. Tak tahu macam mana feeling nak tinggal anak kat orang ni..

Slalu2 call untk check.. oh i ingt u masih cuti lagi.. hehe.. insya allah, everything will be ok.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 11:27 AM | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 09:07 AM
Alhamdulillah sabar selalu. Tapi kadang2 mmg stress tu datang sbb kita tak reti nak handle. Lagi2  ...

antara ikhtiar lain melalui pembacaan doa, boleh baca1. surah alzalzalah
2.surah alkahfi (ayat 11-12)
3. surah ali imran ayat 18
4. surah al isra (ayat 110 & 111)
5. surah at taubah (ayat 128 & 129)

tips: yakin dengan ayat-ayat alquran sbgai penyembuh

semoga dapat membantu dan dipermudahkan urusan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 31-5-2020 11:14 AM
Try to rest masa baby tdo siang.. and u pun kene ckp mkn minum. Kalau tak bole stress. Tak pasal2  ...

Mmg lps ada anak ni, I xcukup rest sgt. Husband pun dah kerja. Jadi anak bnyak duduk dgn I. I sorang2 handle. So bila dia tidur tu, I terus curi masa utk masak, solat, kemas dapur, cuci baju. Cuma rumah I mmg I xkemas sgt. Just kemas mcm tu je sbb husband I upah orang utk datang kemas smgu atau dua minggu sekali.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 31-5-2020 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 31-5-2020 11:16 AM
Slalu2 call untk check.. oh i ingt u masih cuti lagi.. hehe.. insya allah, everything will be ok.

Anak I dah 3 bulan. Patutnya kena masuk tgh bulan 4 lg. Tp since pkp tunda dulu masuk office.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
wow.amazing replied at 31-5-2020 11:27 AM
antara ikhtiar lain melalui pembacaan doa, boleh baca1. surah alzalzalah
2.surah alkahfi (ayat 11 ...

Inshaallah amin..... Trima kasih sgt2... Nanti I cuba amalkan...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 11:57 AM
Mmg lps ada anak ni, I xcukup rest sgt. Husband pun dah kerja. Jadi anak bnyak duduk dgn I. I sora ...

Nasib u dpt understanding husband.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 09:04 AM
Mmg gilir2 dgn husband. Kalau I sorang memang I stress lg teruk rasanya.... Heeeee

Ok dh cmtu..set mind sementara je..klu growth spurt ok lg...klu high demand babies mcm sy mnangis hari2.. nk mngadu x boleh,org ckp x besyukur pulak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Nana_Man replied at 31-5-2020 12:31 PM
Nasib u dpt understanding husband.

Alhamdulillah memang sejak kahwin husband upah org kemas sbb kami sibuk sgt.. Mmg xsempat nak urus rumahtangga.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Chah21 replied at 31-5-2020 12:55 PM
Ok dh cmtu..set mind sementara je..klu growth spurt ok lg...klu high demand babies mcm sy mnangis  ...

Betul... Kadang2 org cakap biasalah budak memanglah menangis.. I faham mmg budak menangis tp kalau dah berjam-jam, kita pun tak ada tenaga, stress dah.
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 02:08 PM
Betul... Kadang2 org cakap biasalah budak memanglah menangis.. I faham mmg budak menangis tp kalau ...

Ya btul la tu sis.. setengah org suggest g tgok baby language Ada dia bg tips nk tenangkan baby.. sy buat x mnjadik,sabo jela mampu.. ank first sy yg high demand babies tu twin.. yg single baby alhamdulillah ok
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Chah21 replied at 31-5-2020 02:17 PM
Ya btul la tu sis.. setengah org suggest g tgok baby language Ada dia bg tips nk tenangkan baby..  ...

Alamak lagi stress kalau twin. I sbnrnya mimpi2 nk twin tp bila tgk pyh jaga twin ni, I mcm xpelah. Baby sorg pun dh cukup. Ni pun kalau blh 5 tahun lg br nk tambah. Hahaaa.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-5-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
RoselIa replied at 31-5-2020 02:21 PM
Alamak lagi stress kalau twin. I sbnrnya mimpi2 nk twin tp bila tgk pyh jaga twin ni, I mcm xpelah ...

Biasa tu klu blum ada pngalaman sronok kemain  xsngka dh dpt high demand pulak smpai trauma la skit masa pregnant adiknya.. alhamdulillah. la yg baby ok kerja tidur je..cuma growth spurt je meragam
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Chah21 replied at 31-5-2020 02:23 PM
Biasa tu klu blum ada pngalaman sronok kemain  xsngka dh dpt high demand pulak smpai trauma la ski ...

Oh i see... Tp tgk baby twin ni geram sgt
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 02:14 AM GMT+8 , Processed in 0.107462 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list